Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 11
Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 11
Vse skupaj ena velika neumnost,prvo naj naredijo poligone kjer se lahko vozimo potem pa naj sankcionirajo vožnjo po naravnem okolju.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Klemz lah pridete do mene vas peljem malo po naših hribih 
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Eno vprašanje za strojnike... 
Na strižni kosi Štruc Muta se je eden od vijakov odvibriral, zato sem za vzorec odvil še enega, da ga pomerim. Pri tem sem opazil, da imajo ti vijaki oznako trdote 5.8 ... http://foto.slovenija.net/photos/Danci/ ... _kosa2.jpg Ali obstaja kak 'tehnični' razlog, da so za ta namen potrebni / boljši 5.8 vijaki? A jih lahko mirno nadomestim tudi s takšnimi 8.8 ali več?
Na strižni kosi Štruc Muta se je eden od vijakov odvibriral, zato sem za vzorec odvil še enega, da ga pomerim. Pri tem sem opazil, da imajo ti vijaki oznako trdote 5.8 ... http://foto.slovenija.net/photos/Danci/ ... _kosa2.jpg Ali obstaja kak 'tehnični' razlog, da so za ta namen potrebni / boljši 5.8 vijaki? A jih lahko mirno nadomestim tudi s takšnimi 8.8 ali več?
5.8 je precej slabši od "navadnega" 8.8 vijaka. Vijaki ki jih v SAM-u dobiš so povečini 8.8
To je nek podpovprečno "mehak" vijak.
Lahko da so ti "mehkejši" vijaki notri zgolj zato, da odleti vijak, če kaj resnega zakosiš namesto da odlomi kak drag kos sestava.
To je nek podpovprečno "mehak" vijak.
Lahko da so ti "mehkejši" vijaki notri zgolj zato, da odleti vijak, če kaj resnega zakosiš namesto da odlomi kak drag kos sestava.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Po mojem mnenju lahko tak vijak nadomestiš z navadnim 8.8....Če te je strah da bo preveč držal mu z žago za železo zareži pri matici nek 1mm globok šlic, da bo malce oslabljen...Če bo odletel pri navadnem obratovanju, ga drugič malce manj zareži
Verjetno če greš malo v iskanje, boš našel tudi 5.8 vijak v teh velikostih. Cena bo verjetno 5-10× cene navadnega 8.8 v SAM-u ali v podobni tehnični trgovini. (načeloma se tu še vedno pogovarjamo v centih na kos)
(sem sedaj celo pogledal sliko na mobitelu ker na službenem omrežju mi tvojih slik noče prikazovat)
Verjetno če greš malo v iskanje, boš našel tudi 5.8 vijak v teh velikostih. Cena bo verjetno 5-10× cene navadnega 8.8 v SAM-u ali v podobni tehnični trgovini. (načeloma se tu še vedno pogovarjamo v centih na kos)
(sem sedaj celo pogledal sliko na mobitelu ker na službenem omrežju mi tvojih slik noče prikazovat)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Stara kosilnica Gorenje Muta ima 8.8 vijake, po mojem je to samo šparanje pri materialu.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Ooooooooooo, Tima Gajser, to leto ti ne ubeži svetovni MXGP naslov, upam da ti uspe že ta vikend v nam bližnji italiji. Da zamenjaš rdečo tablico vodilnega v prvenstvu s zlato tablico svetovnega prvaka 2019.
Uuuuuu, že vidim kakšno norijo bodo naredili slovenski obiskovalci z zastavami in motornimi žagami brez avspuha.

Uuuuuu, že vidim kakšno norijo bodo naredili slovenski obiskovalci z zastavami in motornimi žagami brez avspuha.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
- urbancebulj
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 2237
Ja, 2 avtobusa štartata ob 4ih zjutraj z Dolgega mostu, bomo glasno navijali, bo norišnica.

tvoja (oz. naša, bi bil tudi jaz vmes, če bi bilo kam it) prostočasna dejavnost / hobi pač ni v domeni države, varstvo okolja in varovanje posesti pa je. če bi taki poligoni bili (seveda iz privatne investicije), kjer bi pobirali primerno vstopnino, bi bil pri nas obisk bolj švoh. kot propadajo multipleksi, če lahko zastonj film potegneš s partisa.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Tudi če bi država imela tak poligon bi lahko kasirala,kar se tiče obiska pa mislim da se motiš,je pa vse odvisno od cene uporabe poligona.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
V nemčiji so offroad parki hudo oblegani.
tudi kinematografi ... sicer pa lahko vprašaš marolta, koliko se mu naroda tre.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Evo fantje. Americani so dal v prodajo locker za subije. Vec imate na linku.
Fantje eno vprašanje, če se je kdo že srečal pri nas s tem. Ali imajo res ameriški (pa tudi nekateri drugi ne evropski) V8 motorji predvideno menjavo olja in filtra na 5000km ali 3 mesece (kaj pač pride prej)?
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!
sploh za HEMI motorje naj bi to veljalo
važn da je bokser, spaček subaru ali kaj drugega
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov