Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 11
- urbancebulj
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 2237
Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 11
Zakaj jebo jih?
Jebo tudi vsre švabe ki lažejo/podkupujejo vse možne teste, ne samo banana Slovenija, banana evropa oz. banana svet, vse se da z denarjem, kaj pa je za pričakovati, sam čakam dan, da z Imprezo pogrnem na tehničnem, razlog, "star japonc.".
Jebo tudi vsre švabe ki lažejo/podkupujejo vse možne teste, ne samo banana Slovenija, banana evropa oz. banana svet, vse se da z denarjem, kaj pa je za pričakovati, sam čakam dan, da z Imprezo pogrnem na tehničnem, razlog, "star japonc.".
Bingo!
Že odkar je prišel ven, mi je bil všeč. Mk1, se razume. Sploh sredinska kvazi pilotska konzola je res preprosta in zelo uporabna.
Avto je v primerjavi z outbackom precej bolj udoben, hkrati pa preko volana odziven za vsak milimeter, na ovinkih pa zelo direkten in kljub višji višini s skoraj ničnim nagibom. Pogled na stabilizatorje pove vse. Take debeline imajo pri Subarujih samo stijke. Res se pri posameznih delih čisto preveč špara.
Najbolj pa navduši klima. Set&forget. Tega pri Subaruju ne znajo narest. Še več, resno me zanima, kakšen pleh uporabljajo pri Subaruju, ker avti so nenormalno topli že pri najšvohnejšem spomladanskem ali jesenskem soncu.
Za primerjavo, XV pod ogromnim šotorom enega od prodajalcev rabljenih je bil občutno bolj topel kot ena sosednja octavia. Seveda oba parkirana več dni. Še temno siv bratov golf je bil na soncu notri bolj prijeten kot srebrn outback.
1.6 turbo bencinar s 150 konji ne daje občutka pospeškov, a brzinomer pove drugače. Poraba bo švoh liter slabša od zadnjih 10000 km z outbackom pri 8,5 l
Po prvem konkretnem pranju opažam precej boljšo izdelavo in samo sestavo. Pihnili pa so ga pri fensi kvazi gumiranih plastičnih stikalih za odpiranje oken. Počasi postajajo lepljiva, kar se dogaja pri ogromno znamkah, tudi ferrarijih.
Me pa zanima ta njihov grip kontrol, posebej za sneg, pesek in blato.
Sajmon, zanimivo, da si toliko časa vztrajal pri znamki, ki ti ni ustrezala.
Jaz jim zamerim, da se njihova ponudba prilagaja le ameriškemu trgu, mi pa dobivamo z veliko zamudo in še to le neke slabe kompromise. Najprej dizel, sedaj pa CVT v kombinaciji s svoh motorji.
Že dlje časa spremljam ponudbo rabljenih OBK MY15 2.5 NA, pa nikjer ničesar za razumno ceno. Ko sem pred 10 leti kupoval MY05, so bili na avto.net vedno vsaj 3ji, v ITA/NEM pa kolikor si hotel.
Drugi, dejansko še večji problem pa je slaba servisna mreža pooblaščencev.
Me prav zanima, kakšna bo usoda te znamke. Toyota še naprej krepi svoj delež. Projekt BRZ/GT86 je bil zelo uspešen - sicer ne v finančnem smislu, ampak to niti ni bil namen. Bomo videli, kaj bo s prehodom na hibride in elektriko.
Jaz jim zamerim, da se njihova ponudba prilagaja le ameriškemu trgu, mi pa dobivamo z veliko zamudo in še to le neke slabe kompromise. Najprej dizel, sedaj pa CVT v kombinaciji s svoh motorji.
Že dlje časa spremljam ponudbo rabljenih OBK MY15 2.5 NA, pa nikjer ničesar za razumno ceno. Ko sem pred 10 leti kupoval MY05, so bili na avto.net vedno vsaj 3ji, v ITA/NEM pa kolikor si hotel.
Drugi, dejansko še večji problem pa je slaba servisna mreža pooblaščencev.
Me prav zanima, kakšna bo usoda te znamke. Toyota še naprej krepi svoj delež. Projekt BRZ/GT86 je bil zelo uspešen - sicer ne v finančnem smislu, ampak to niti ni bil namen. Bomo videli, kaj bo s prehodom na hibride in elektriko.
'05 Outback 2.5 AT LPG
Me zanima kaj bojo nardil skupaj toyota pa subaru na isti platformi za c segment pa vecji suv
Itak je dandanes vse, začenši z belo tehniko naprej narejeno z programirano zastarelostjo.
ignorance is bliss
Saj subaru ima večji suv - ascent
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Programirano? Mogoče res, meni se sicer bolj zdi, da smo optimizacijo(pocenitve, šparanje z materiali,...) doteral do te mere, da pač stvari zdržijo samo tolk časa, kot proizvajalec želi (~garancijski rok). No, vmes si pa še marketing kej novega zmisl (ali staro zavije v nov celofan) in te poskuša prepričat, da rabiš predčasno menjat...
To je letos pisal.bom probal poizkat kjer pise
Pred kratkim sem bral, da bodo morali proizvajalci bele tehnike podaljšati (vsaj v EU) obvezno dobavljivost rezervnih delov iz 7 na 10 let. Vse v smeri ekologije in zmanjševanja nepotrebnih odpadkov. Res, kje so časi, ko je pralni stroj ali hladilnik delal brez popravil 10 in več let.
Ja, je bil pa pralni stroj 3-4x dražji, sam se ga je dal šraufat. Serviserji so mel delo. Zdaj je pa ves zalit s plastiko, kot kinderjajček, da je treba cel komplet bobna menjat, če ti zatuli ležaj. Cena menjave 70% novega stroja- SE NE SPLAČA mantra, ki jo vsi ponavljajo in s tem se delajo gore odpadkov. Kdo bi razumel interese kapitala in nas kupcev, ki hočemo vse poceni_pa naj stane kolikor hoče. Skratka eno veliko 
ignorance is bliss
Moji starši so imeli candy-jev pomivalni stroj 25 let, pa se mi zdi da je enkrat ali dvakrat prišel en serviser nekaj malega popravit....
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
- SubaruLove
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 592
- Kraj: Ljubljana
Mene najbolj skrbi ekoloski vidik 
- urbancebulj
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 2237
Po 9ih letih je crknila pumpa na Gorenjevem pralnem stroju.
Popravilo 150eur.
14dni po popravilu pod strojem luža.
Najprej sam "snamem" sušilca s pralnega stroja, da vidim za kaj se gre, in, glej ga zlomka, možakar ni zategnil vzvoda za pumpo.
Sem ga sam zategbil in stroj dela BP, troj pač mora delat TAKOJ!
Kličem na servis, brihta za telefonom pa da ni garancije.
Kako ne če je serviser zagotovil da je 1leto garancije na zamenjan kos...
Zaključili zgodbe nismo, ker nimam živcev za telefoniste ki ne vedo niti kaj je križni šraunciger, skratka, nič več ni, kot je nekoč bilo.

Popravilo 150eur.
14dni po popravilu pod strojem luža.
Najprej sam "snamem" sušilca s pralnega stroja, da vidim za kaj se gre, in, glej ga zlomka, možakar ni zategnil vzvoda za pumpo.
Sem ga sam zategbil in stroj dela BP, troj pač mora delat TAKOJ!
Kličem na servis, brihta za telefonom pa da ni garancije.
Kako ne če je serviser zagotovil da je 1leto garancije na zamenjan kos...
Zaključili zgodbe nismo, ker nimam živcev za telefoniste ki ne vedo niti kaj je križni šraunciger, skratka, nič več ni, kot je nekoč bilo.
Doba potrosnje, nevem kaj ste vsi nostalgicni.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov