Ja čaki no...pa ko 924 pa 944 odpreš prtljažnik vidiš dejanski prtljažnik in ne motorja...torej je to pol-porše kot so FWD subaruji pol-subaruji
Pa 924 pa 944 so itak danes že oldtajmerji.
Ampak Aleks, tako kot si napisal. Občutek hitrosti ni enak hitrosti.
Zato škoda enačit dizelskih 490Nm z 490Nm v imprezi. Ker bo razlika v občutku ×2 pa tut če gre impreza pol manj
Narobe je da se zadnjih 20 let gleda samo na štoparico in nič drugega, pozablja pa se na surov užitek v vožnji. Vsi se sam za temi cajti kurčijo in merijo kdo ma daljšga. Na užitek so stavili z Subaru BRZ in GT86 ter tudi z najnovejši mx5. Sicer v hudem navalu visokozmogljivih hot-hatchev (pismo še hyundai ga ima) je potem problem priznat nadvlado v pospeških, ampak ko pridejo ovinki in zabavna cesta je zgodba povsem druga. Ker je dobesedno največje veselje vozit avto ki je igriv, ki dopušča vozniku polno kontrolo in da je avto nevtralno/športno nastavljen da ga premetavaš iz ovinka v ovinek kot igračo. Da ne govorim da pri WRX-i prav na isti način voziš neglede na to a je makadam al noro grob asfalt al pa povsem zlizan asfalt...da zime ne omenjam. Pač poezija. Pa všeč mi je da nima vsemogočih elektronskih pomagal, ki mi samo težijo cel čas. WRX-a je (vsaj te prve new-age) brez traction controla, brez ESP, ASR, nič...imaš ABS pa par air-bagov če gre slučajno v maline.
Sem se vozil z 190 konjskim 4motion passatom (DSG) in ti povem da avto leti ko sneta sekira. Pač bolano za enga tolk velikega karavana. Ampak v ovinkih je pa čist preveč resen. Nikakor ga ne moreš na počez spravit, elektronika se oglaša kadarkol kaka guma nakaže da bi mal v prazno zasukala. DSG se izgublja v ovstrih ovinkih, ker ne ve v kateri brzini bi rad bil. Pač avto te dobesedno pelje in ne ti njega. Pa ko ga goniš ko budalo je v kabini tišina kot da se z vlakom pelješ. Pač ni to to. Zvočna kulisa je pol izkušnje.
V WRXi se sliši vsak zobnik v menjalniku, slišiš in čez volan čutiš gume ko se borijo za oprijem. Slišiš ko tu in tam useka iz izpuha. Slišiš piskanje turbine...mislm nemore ti bit dolgčas.
Ampak ja, ko grem pa na morje po avtocesti 400km, bi se pa raje v pasata usedu pa klofnu aktivni tempomat na 150 pa čao pepi! Ker mi WRX-a preseda že po 150km...
Ampak ja, vsak avto ima svoj namen. In namenski potovalnik ima lahko 1500Nm pa nebo tako dogajalo za volanom kot lahko dogaja za volanom namenskemu športniku s 490Nm. Tako da take primerjave so bile že v osnovi brezvezne

Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....