Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 11

Vse kar ne paše v ostale teme...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4121
Kraj: Krško

Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 11

Odgovor Avtor: strumf666 » 07. Junij 2020, 10:14

Grizliboy napisal/-a:
07. Junij 2020, 09:58
1.- Pred časom sem tukaj bral, da je nekdo kupil neoriginalni športni katalizator (mislim da je bil z 3 inč širina cevi) za svoj avto, pa me zanima kako je s tehničnim pregledom ? Gre normalno skozi preverjanje plinov, brez "prostovoljnega prispevka" v prometni :?: :?:
Sem že iskal, pa ne najdem več za kateri model je bilo takrat govora oz. kdo je bil.

2.- Če bi na originalnem izspušnem sistemu (torej - originalni premer cevi + vsi katalizatorji) zamenjal samo originalni izpušni kolektor s zvarjenim ne-enakodolgim kolektorjem (pač isti premer cevi) z odstranjenim resonatorjem ------- ali bi dobil ven zvok subarujevega brbotanja :?: :?: :?: Ali bi katalizatorji in premajhen premer cevi pobrali ves zvok :!?: :scrm :shock:

:th :th
1. Odvisno od pozornosti in znanja preglednika, če ni pozoren in/ali je narejeno tako, da zgleda kot original, pol gre skos, po pravilih drugače ne more it.
2. Brbotanje je posledica kolektorja, kako glasno je, je pa odvisno od loncev in katalizatorja; novejši avtomobili imajo bolj zadušen in tišji izpuh, tko, da preveč glasno v komabinaciji s stock izpuhom ne bi bilo.
3. Izpušni kolektor precej vpliva na delovanje motorja, tko, da če boš kej čudnega zmontiral, zna tut motor precej čudno delat, pa CE lučka tvoj najzvestejši prijatelj postat.

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Odgovor Avtor: urbancebulj » 07. Junij 2020, 13:11

@aleks
To kar si napisal vse drži, sem razumen človek, ampak vsak od nas ima samo določeno stopnjo tolerance.

Zakaj sem sploh napisal obvestilo na poti preko. Moje parcele, zato da se bi pobiralo drkce od psov,ker imam dva mahjna pobalina ki ju vse zanima.

Tako da gnojnica ne pride ravno v poštev, ker se bosta točno onadva notri "skopala".

Ideja pa ni slaba, morda mi pride še kdaj prav, hvala.
:mrgreen:

Uporabniški avatar
Kristijan
Član Subaru kluba
Prispevki: 1324
Kraj: Goričko
Kontakt:

Odgovor Avtor: Kristijan » 07. Junij 2020, 14:12

Jaz sem lani nabavil magnaflow hiflow kat, letos ni pršu čez, pa mal smotan mi ga je lokalc zmontiral, 1,5 metra stran od turbine...
Sej ti ne rabiš nek športni kat za OB-ja, za zvok prvo lonca zamenjaj pa boš videl kako naprej
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Prispevki: 907
Kraj: Logatec
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 07. Junij 2020, 17:32

Kristijan napisal/-a:
07. Junij 2020, 14:12
Jaz sem lani nabavil magnaflow hiflow kat, letos ni pršu čez, pa mal smotan mi ga je lokalc zmontiral, 1,5 metra stran od turbine...
Sej ti ne rabiš nek športni kat za OB-ja, za zvok prvo lonca zamenjaj pa boš videl kako naprej
Ravno za magnaflow kat sem gledal za ameriški trg, pa že dalj časa se igram z idejo da bi zamenjal/naredil ne-enakodolgi kolektor, samo to bi se moglo zamenjati celoten izpušni sistem, že zaradi širše cevi.
Drugače mi gre predvsem, da bi dobil značilno subarujevo brbotanje in ne pa za dretje iz loncev, ker "honda" vreščanja pa res ne bi mogel opravičiti pri sosedih (sploh pri tamladih dveh, ki sta si stanovanje zrihtala ravno nad mojim parkirnim mestom). :wtf
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 07. Junij 2020, 17:59

Kaj ma honda tuki zravn?

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 07. Junij 2020, 18:34

Soooorči, noooooo. :cry

Pač nočem imeti zvok tuljenja vrstnega motorja ampak subarujevo brbotanje. In ker ste hondaši vsi zagreti predelovalci, se pač na ulici tako reče. :cp :cp

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 07. Junij 2020, 18:56

Jst se nimam za hondaša. To kar ti pišeš so rižotarji, ki so pri vseh znamkah. Če bi rad brbotanje, zamenjaj kolektro, resonatrje stran in dva oprta lonca. Lonci od 300e komad, kolektor pa vrjetno 500 in gor. Kar se tiče katalizatorja, 200cel za okol 200-300e bi moral opraviti tehnični z odliko.

Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Odgovor Avtor: urbancebulj » 07. Junij 2020, 19:43

Za pravo brbotanje bo njaprej treba turbo bencin boxer, potem pa tako kot je Klemz napisal, ampak to res ni poceni šport.

Je pa luštno, jaz sem 2 leti vsako jutro pred službo ob 6.00 prižgal Imprezo za 10 minut in se potem odpeljal, zanalašč, ker imam super sosedo.
:innoc

Uporabniški avatar
zokster
Uporabnik foruma
Prispevki: 598
Kraj: Šentjur

Odgovor Avtor: zokster » 07. Junij 2020, 21:47

urbancebulj napisal/-a:
07. Junij 2020, 19:43

Je pa luštno, jaz sem 2 leti vsako jutro pred službo ob 6.00 prižgal Imprezo za 10 minut in se potem odpeljal, zanalašč, ker imam super sosedo.
:innoc
A ma ta soseda psa? :lolno :lolno :lolno
It's a hybrid. It burns gas and oil!

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4462
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 07. Junij 2020, 22:48

urbancebulj napisal/-a:
07. Junij 2020, 19:43
Za pravo brbotanje bo njaprej treba turbo bencin boxer, potem pa tako kot je Klemz napisal, ampak to res ni poceni šport.
Ne vem, če ima turbo karkoli z brbotanjem...

Moj Leonc z nekim 'športnim' loncem je prav fino brbotal, pa '95 Legacy 2.0 tudi. Oba brez turbota.

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 08. Junij 2020, 00:31

Brbotanje nastane ker se plini dveh batov združijo, potem nastane tišina in potem se družijo plini še od ostalih dveh batov ter nato spet tišina - če napišem po kmečko, da vsak razume. To pa se doseže z ne-enakodolgim kolektorjem, kjer imajo plini od dveh batov (voznikova stran - glede na pozicijo ostalih cevi in katalizatorja) pač 2x dolžino plinov iz drugih dveh batov (plini iz teh dveh batov grejo praktično direkt v skupno cev).

Turbo motorji pa verjetno samo ojačja samo brbotanje, vendar ga samo po sebi ne ustvarja. :exprl

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4121
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 08. Junij 2020, 06:43

V bistvu turbina duši zvok ampak, ker imajo turbo subaruji ponavad bolj odprt izpuh vlada zmotno mnenje.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5488
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 08. Junij 2020, 11:04

Turbaki imajo ponavadi zadnji pretočni lonec, ki naredi vso razliko. Seveda je pretočen lonec tudi pošteno bolj glasen.
Turbina pa res deluje kot dušilec...in utiša avto, kot je že napisal strumf.

Sam ko sem na Imprezo 1.6 zmontiral borla kolektor (takrat mi ga je prodal Gorazd0) sem imel s plini težave. Ko sem namontiral nazaj original kolektor so bili plini 1A. Zdaj nevem, a je bila kriva kaka tesnilka, da je falš luft kje vleklo, ampak dejstvo je da je bil prvi obisk tehničnega neuspešen.

Je pa s tisto borlo motor dosto bolje zadihal v obrate. In se spomnim da sem po montaži borle prav rad in večkrat motor stisnil do blokade (v prvi, drugi, mogoče tretji). Pred tem mi to ni pasalo ker se je čutilo da motor proti koncu obratov ne vleče več na polna pljuča. Saj če pogledaš original kolektor ti je hitro jasno zakaj...

Če imaš 2.0R motor (in ne 2.0i) imaš že v štartu gor kar solidno hud kolektor, ki pa je "enakokrak". Kar seveda pripomore h tistim 30 konjem več, kakor jih imajo "tamočni" atmosferci. Verjetno bi z borlo ali nekim domačim proizvodom zajebal cel zgornji del grafa (kar se moči tiče).

Vsekakor pa ne priporočam odstranjevat resonatorjev. Resonator ne bo pretirano omilil brbotanja, bo pa drastnično pripomogel h (k?) hrupu v avtu (če ga boš odstranil).
Največjo razliko pri glasnosti bo naredil zadnji lonec. Maksimalno kar ti priporočam je kak prodrive, vendar bi znal biti pri 2.0NA motorju celo bolj glasen kot pri turbaku, saj ima turbak še nekaj več cevi, turbino + še en mali katalizator (skupno tri) napram 2.0 NA motorju.
Vse tiste Blitz Nur Spec C in podobne "skretror fi 11cm" zadeve so kozlarija in dobesedno sam sebe zaejbeš, če daš to na avto. Ker je dobesedno tumač. Kdor trdi nasprotno je pač še malinovc...

Brbotanje = "borla" kolektor + mogoče malce glasnejši zadnji lonec. Ko se pulza združita zaradi kolektorja je zvoka avtomatsko malce več...
Performance = "honda" kolektor + pretočni lonci + športni katalizatrji...

Pri turbaku je zgodba še mal bolj zakomplicirana z up-pipe-i in down-pipe-i...

Lahko dobiš tudi kak turbo kolektor (ki je povsem drugače speljan kot N/A in mu na mestu spoja z up-pipe-om narediš novo cev in ga spelješ v prvi katalizator...Pa imaš že 3/4 vsega narenega brez da se matraš...pa še bolj fabriško bo zgledal + vmesno flex cev ima (med obema polovicama motorja)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
rb320
Uporabnik foruma
Prispevki: 883
Kraj: vrhnika

Odgovor Avtor: rb320 » 08. Junij 2020, 16:38

Jst mam od turbine sam(2) katalizator-ja pa zadnji lonec pa kr dobr ropota.tehnicni sm pa naredu bp 😀👍

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 08. Junij 2020, 17:39

BackW00d napisal/-a:
08. Junij 2020, 11:04
...

Če imaš 2.0R motor (in ne 2.0i) imaš že v štartu gor kar solidno hud kolektor, ki pa je "enakokrak". Kar seveda pripomore h tistim 30 konjem več, kakor jih imajo "tamočni" atmosferci.

A to resno :roll:

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost