Starejši imajo kar kvadratno luknjo in paše notri račna, tako da se lahko odvije, novejši imajo pa torx T70.
Forester 2.0 X (2008)
Re: Forester 2.0 X (2008)
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
To dvoje sta ubistvu isti trgovini, razlika je le v:
rezervnideli24.si: poštnina 9,95 €, za naročila pod 140 €, nad 140 € je brezplačno
AutoDoc: poštnina 9,95 €, za naročila pod 110 €, nad 110 € je brezplačno + AutoDoc ima aplikacijo kjer dobiš še dodatnih nekaj % popusta
Pa še nekaj spletnih trgovin obstaja, ki so ubistvu ista trgovina:
rexbo.si
avtodelionline.si
Trgovina siparts.si pa je Silux.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Jaz sem 2 pošiljki naročil iz https://alvadi.ee pa sta obe prišli hitreje kot iz rezervniavtodeli ali autodoc, pa še cena je bila nižja.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Poznaš mogoče tudi https://www.trodo.com/ ?
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Te linke do trgovin bi blo fajn zbrat na enem mestu 
v desnem ovinku med pospeševanjem ruži, kot bi bil ležaj, če pohodim sklopko, da ne pospešuje več, potem tudi ruži ne več (še vedno v ovinku). Iz tega sklepam da ni ležaj?
Ko pohodiš sklopko motor ne poganja kolesa, zato ni toliko obremenjeno kolo.
Ja, si mislim da je to.. da le ni menjalnik, samo tisto bi šele skoz ružlo...
PS: ima kdo sprednjo zunanjo manšeto za SG forija oz kje jo dobit iz zaloge? Kržič nima na lagerju, dobi šele sred naslednjega tedna lahko, autodoc bo še dlje... bi menjal za vikend... iz autodoca pa bom itak naročal...
PS: ima kdo sprednjo zunanjo manšeto za SG forija oz kje jo dobit iz zaloge? Kržič nima na lagerju, dobi šele sred naslednjega tedna lahko, autodoc bo še dlje... bi menjal za vikend... iz autodoca pa bom itak naročal...
Po moje imam jaz še kako doma. Bom danes pogledal, pa ti sporočim.
Manšeto se splača montirat samo originalno! Od drugih proizvajalcev zdržijo premalo in boš čez eno leto spet menjaval. Raje počakaj na dobavo originalne in delo opravi samo enkrat.
Preveri še v kakšnem stanju je notranja manšeta, ker te ponavadi počijo še prej. Če je že kaj napokana je smiselno menjat kar obe, ko že imaš podrto.
Preveri še v kakšnem stanju je notranja manšeta, ker te ponavadi počijo še prej. Če je že kaj napokana je smiselno menjat kar obe, ko že imaš podrto.
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
če ti polosovina oz. zglob ruži, kr celo menjaj 
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
ni napokana, strgal sem jo na terenu, po mojem palica prebila in je počilo cca 3cm prečno na "harmoniko", ja zmetalo tudi malo masti ven, zato sem sploh opazil.
ruženje pa se sliši na levi strani, ( v desni ovinek), manšeta pa je strgana na desnem delu. je pa (ob gasu v ovinek) prisotno stalno ruženje, kolikor mi je znano zglob bolj poka kot ruži.
za menšete sem slišal da original ja... čeprav SKFove (NBR guma) naj bi se kar dobro obnesle.. autodoc 10e
a ležaj ima tudi kdo na lagerju?
Katere neoriginal ležaje se splača FAG, SKF, SNR ali je tudi kaj cenejšega OK?
Edit:
samo manšeta je 10e, 27e pa je cel zglob z manšeto? svašta
https://www.autodoc.si/metzger/1820552
ruženje pa se sliši na levi strani, ( v desni ovinek), manšeta pa je strgana na desnem delu. je pa (ob gasu v ovinek) prisotno stalno ruženje, kolikor mi je znano zglob bolj poka kot ruži.
za menšete sem slišal da original ja... čeprav SKFove (NBR guma) naj bi se kar dobro obnesle.. autodoc 10e
a ležaj ima tudi kdo na lagerju?
Edit:
samo manšeta je 10e, 27e pa je cel zglob z manšeto? svašta
https://www.autodoc.si/metzger/1820552
Ležaji so dobri taki, kot si napisal: FAG, SKF, SNR iz Autodoc-a. Menim, da se cenejših ne splača montirat.
PS: Original manšete niso drage. Na Samauto sem plačal 10-17€ na kos. V Sloveniji so lahko kakšen euro dražje. Kadar se ne mudi, pa Partsouq.
PS: Original manšete niso drage. Na Samauto sem plačal 10-17€ na kos. V Sloveniji so lahko kakšen euro dražje. Kadar se ne mudi, pa Partsouq.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Jaz sem za svojega nabavil SNR za spredaj in Optimal za zadaj (mislim, da ni bilo zaloge, da bi oboje bilo SNR). Po cca. 60k km se oboji solidno držijo.
Mogoče je vredno omeniti da original subaru manšeta pride dejansko samo manšeta, brez masti brez vsega...No vsaj jaz sem tako dobil ko sem jo vzel. Je pa res da je guma te manšete povsem drugačna od drugih manšet.
Sam sem dosti dobrih besed slišal za silikonske manšete. To so tiste tanjše mehke svetleče povsem prožne manšete...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov