Dilema, kaj prodat, kaj kupit

Vse kar ne paše v ostale teme...
Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2898
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Re: Dilema, kaj prodat, kaj kupit

Odgovor Avtor: LSlabe » 23. Julij 2021, 17:59

No, pero89 je dal kar konkretne avte za primer. Landcrusierce se brez skrbi ne bi branil, ampak je prvič mal preveč za moj budget, po drugi strani pa tudi ne rabim takega avta. Suzuki je res pre-majhen, patrol pre-velik, mercedes je za šminkirat, nissana bi bila za pogledat.

Očitno je res outback edina optimalna izbira zame, črprav se mi res ne da s temi avti ukvarjat, najprej prodat, pa pol gledat it 2, 3, pa pogodbe, pa registracija. Najrajš bi golfa prodal, pa gotovo. Sam zdej se moja itaq ne strinja, da fory ostane, če gre njen golf...

Uglavnem zgleda da se forester prodaja, 1500 pa roka, jutr bojo spredaj nove ploščice pa podrejani diski :mrgreen:
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 23. Julij 2021, 18:01

lukaprelesnik napisal/-a:
23. Julij 2021, 17:53
Kaj pa kak Volvo xc70? 200 konjski bencinar ali pa 164/185konjski dizel, oba 5 cilindrov, nimaš kej falit.
Volvo je bil moj prvi avto, oz. mi ga je fotr posodu vsake tolk, fajn avto, sam servisi pa kosi so dragi. Ima par kolegov V70, pa imajo vsi iste probleme...

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 23. Julij 2021, 20:43

No MB ML ni sam za sminkat. Volvone majo pa tud moji kolegi pa nc ne jamrajo, ceprou majo zlo unikatne primerke.

Uporabniški avatar
lukaprelesnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 323
Kraj: Solčava

Odgovor Avtor: lukaprelesnik » 24. Julij 2021, 03:19

Moj XC70 2006 letnik, takrat 9 let star z cca 200.000 prevozenih je delal super, brez ene okvare. Ga je tut majstr za Volvote na Brezovici zlo pohvalu, tak da sem očitno mel srečo. Je bil pa ročni menjalnik, dizel D5 z 185 konji. Navora tolk, kot wrx sti, tak da prikolco bi vleku k da ni nč. Sem pa za velik servis, s tem da sem sam material nabavu, dal tam okol 600-700€ z materialom vred. Je pa res, da tesko najdes tajga volvota z manj kot 300.000km pod 10 jurjev.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5486
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 24. Julij 2021, 21:12

Volvo je posebne sorte avto. Morš bit posebne sorte voznik, da ti je ta avto od zunaj in znotraj OK :) (al pa se ti more za to povsem šlji***)
Jaz sem se zagledoval v V50 (T5) in vsakič ko sem notranjost vidu mi je malce kislina v grlo udarila...

Je pa defenitivno 5 cilinderski motor zanimiv za imet :) Tudi smrdljivc na pet cilindrov ne brunda slabo....

Kazga outbacka pa dobiš za 10k? 10 let starga pa 200+k prevožnih, a ? Verjetno jih ni veliko na a.net pa verjetno jih je še 3/4 v ponudbi na eurodiesel, tko, da te je strah ključ obrnit vsak dan k greš v službo če že to kupš :thdwn Te novejši modeli so ziher dost bolj udobni in imajo tudi kaka elektropomagala (x-mode, VDC) od npr BP.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 28. Julij 2021, 05:09

Bom Gabrca vprašal, če ima kaj pametnega na lagerju.

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 09. September 2021, 18:01

Golfa sva prodala, fory zaenkrat še ostaja. Sem šel par avtov gledat, pa ni nič pametnega, ok, sej vem da z 250kkm outbacki niso ko novi. Všeč mi je bil od Gabrca en legacy, pa sem pol ugotovil, da bo outback vseeno boljša izbira. Čez zimo verjetno forester še ostane, čeprav bi ga lahko prodal že 14dni nazaj, pa sem se premislu. Golfa dvojke pa ne bom s prikolo matral, je le treba še drva pripeljat, pa en kup robe odpeljat od bajte...

Nč več turbo...

Hudobec
Uporabnik foruma
Prispevki: 109

Odgovor Avtor: Hudobec » 09. September 2021, 22:36

Pri nas je fotr L:2003 kupil S60tko in takrat je bil to res orenk avto. Neki posebnega. Avion. Zdel se je pol večji od moje takratne Astre. :) Čez slabe 10 let sm ga kao odkupil od njega in se potem 2 leti vozil z njim. (U bistvu mi ga je dal, ko sem šel od bajte). :) :) :) Kljub samo 140HP je zadeva kr poteglna. No, vsaj tresla in ropotala se je tko, kot da hoče. :) Ampak, men se je ta avto tok kvaril, da ga po 2h letih nisem mogu več vzdržvat in sem ga dal fotru nazaj. Crknilo je praktično vse kar je lahko. Čez enga tehničnga nism pršu iz prve. Stroški pa taki, da je glava pekla. Poj k sm zmetal vanga par jurjov in ga dal nazaj fotru,...no,..skor 10 let se že vozi brez okvare. Res, da se ne voz velik. Je v penziji. Sam vseen. Za v štacuno in do dohtarja sm pa tja. Drugač pa v garaži čaka status starodobnika. Sam kle pa poj stvari ratajo zakomplicirane, ... ampak se hkrati že začnejo vlečt vezi s Subarujem. Avto ma karakter. Diši. Mal po olju, bencinu, klimi, plastiki, gumi,... Neki posebnga je. Tut zvok motorja je drugačen. Ta karakter sm poj iskal tut pri svojem naslednjem avtu, pa ga v BMWju, Škodi, Renoju, Citroenu,..nisem našel. To so uniformirane znamke. Pri vseh vse enako. Sm šel gledat tut nove Volve, pa to enostavno ni več to. Po drug stran je pa Subaru točno to, kar je 20let nazaj bil Volvo. Neki posebnga. Svoje fore pr dizajnu, drugačen motor (volvo je edin mel 5 valjnike), poudarek na varnosti, bl kot ne redkost (20let nazaj so vsi kupval nemce) in še in še....
Pejmo z avto!

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1470

Odgovor Avtor: mesecnik » 09. September 2021, 22:39

Tudi Audi je imel 5-valjnike že celo večnost.

Hudobec
Uporabnik foruma
Prispevki: 109

Odgovor Avtor: Hudobec » 09. September 2021, 22:56

mesecnik napisal/-a:
09. September 2021, 22:39
Tudi Audi je imel 5-valjnike že celo večnost.
No, skor edini. :) Nism vedu. Saab jih je pomoje tut mel.
Pejmo z avto!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8721
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 10. September 2021, 06:15

Če jih je me opel, potem možno da jih je mel tudi saab, drgač pa ne.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 10. September 2021, 06:39

Pa vw jih je tud imel...

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5486
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 10. September 2021, 08:28

ja v VR5 modelu :)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
TedyBi
Uporabnik foruma
Prispevki: 432
Kraj: obala

Odgovor Avtor: TedyBi » 10. September 2021, 09:00

Pa ne pozabit na Alfine 5 valnike 8-)
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!

Uporabniški avatar
LSlabe