Moj fori 2003 na plin
Re: Moj fori 2003 na plin
Lahko, malo počisti rjo
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ze odkar sem ga kupu sem imel v planu da enkrat dobi plehnato zascito namest plastike pod motorjem za bolj brezskrbno voznjo po terenu. Po dveh letih pa pol so se plani uresnicl
Zahvale grejo pa majstru pero112
Zahvale grejo pa majstru pero112
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
A je drugače OK da imaš tako ostre robove na pločevini? A ni to potem ob vožnji rikverc preveč agresivno in zapenja za prepreke, npr. korenine ipd...?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Samo za vednost. Take pločevine (debeline 2 mm železna pločevin) prodajajo Nemci v spletni trgovini in je cena od 170,00 EUR dalje. Cena je pri meni 90,00 EUR. Tudi ta je narejena po njihovih merah. Sem pa uspel videti za Legacy-a od 2003-2009 letnik original in je bog usmili se. Z njo se nebi upal zapeljati niti na makadam. Drugače sem pa naredil kar nekaj plošč in se tudi vozili po terenu in nobeden ni imel probleme. Že samo za svoje Subaruje sem naredil in tudi kar nekaj terena prevozil pa ni nobenega problema. Malo poglejte na spletu kakšne, kakšne so cene in kakšne se prodajajo.
Lahko pa kdo naroči ploščo, da bo skoraj vse zaprto, samo ta pride 150,00 EUR dalje. Še na spletu jih je težko dobiti.
Lahko pa kdo naroči ploščo, da bo skoraj vse zaprto, samo ta pride 150,00 EUR dalje. Še na spletu jih je težko dobiti.
Men so pa tele zaščite nekako brez veze, do sedaj pomoje nisem imel na nobenem avtu zaščite pod motorjem, tam kjer je bila je pa dol padla
ok, če bi se res skos po skalah vozil, samo če nimaš komplet podvozja zaščitenega, pol pač zbiješ lahko avspuh, diff, krdan... je pa res da je tukaj karter zaščiten.
ok, če bi se res skos po skalah vozil, samo če nimaš komplet podvozja zaščitenega, pol pač zbiješ lahko avspuh, diff, krdan... je pa res da je tukaj karter zaščiten.
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Na original plastiki so pr voznji po terenu pa snegu tisti plasticni stifti ven letel, v voznji rikverc (sploh po snegu) se je plastika ukrivila in se je sneg nabiral zadaj, zdej sigurno teh problemov ne bo vec.
Kaj je v hladilnem sistemu poleg slabega cepa lahko razlog da vodo butne ven iz ekspanzijske posode?
to da nekje nabije pritisk v sistem - slaba dihtunga recimo.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Tole je sicer mal vrjetno, sam preveri če je cevka, ki gre v ekspanzijo dovolj dolga da potegne vodo nazaj ob ohlajanju. Pri mojem, sicer turbaku, je bila prekratka in ni vode nazaj vleklo čeprav je bla posoda recimo nekje na pol med low pa high ....
ja, turbak je mel tud druge probleme z vodo
ja, turbak je mel tud druge probleme z vodo
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Ta z dolžino cevke ni tako za lase privlečena. Pa hkrati še pogledaš če je dosti tekočine v ekspanziji.
Žal pa je največkrat pri teh forah ko vodo ven rine ravno krivo ravno tesnilo na glavi
Žal pa je največkrat pri teh forah ko vodo ven rine ravno krivo ravno tesnilo na glavi
Prvic sem tak problem resil pred 2 al 3 leti z menjavo cepa, zarad tega se mi zdi da ne more bit se slab, cevka je dost dolga in je tut par let ze ista... Kako pa zvem ce je tesnilo glave?
Več načinov. Na primer, ob puščanju tlaka v hladilni sistem postanejo cevi za vodo, ki sicer pri delavni temperaturi motorja nekoliko otrdijo, trde kot kamen. Rade tudi počijo. Lahko testiraš hladilno tekočino na prisotnost plinov, maš tak set za kupit, lahko pa tudi pomeriš kompresijo. Pri nekaterih vozili je možno celo opaziti nastale mehurčke v hladilni tekočini, ampak pri tvojem ne. Če se zafrkavaš dovolj dolgo s prelozanim tesnilom, se ti lahko nateče hladilna tekočina v cilinder. Preizkusiš tako, da pobereš svečke ven in zaverglaš. Če meče vodo ven skozi lukne za svečke, je tudi to indikacija za netesno tesnilo glave in/ali pokrivljena glava.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Če boš dihtnge moral menjat, moraš obvezno tudi glave dat poglihat, za cca 50€ naredi to vsak strugar.
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Prepihano tesnilo glave je ponavadi posledica pregretja motorja. Ali neke res hude obremenitve med delovanjem.
Ti je predno si imel problem z butanjem vode, kdaj zmanjkalo vode pa da je zakuhal?
Če praviš da je od problema s čepom dve leti nazaj, dvomim da bi se od tega takrat zdaj šele tesnilo uničilo. Malce predolga bi bila vmes.
Ti je predno si imel problem z butanjem vode, kdaj zmanjkalo vode pa da je zakuhal?
Če praviš da je od problema s čepom dve leti nazaj, dvomim da bi se od tega takrat zdaj šele tesnilo uničilo. Malce predolga bi bila vmes.
Cager za temperaturo vode je zmeraj na normalni poziciji, vsaj nisem opazil da bi se kdaj prevec dvignil.
Nivo hladne vode v ekspanzijski posodi je bil vedno normalen. Danes sem pa pogledal in je samo malo upadel, v hladilniku je bilo pa pomoje ene tok zraka kot je bil nivo v ekspanzijski posodi visji.
A je mogoce kriva voznja zadnje case vecinoma samo po avtocesti, ko so obrati konstantno med 4k in 4,5k? Pa to na plin (in 5% bencina med plinom)
Nivo hladne vode v ekspanzijski posodi je bil vedno normalen. Danes sem pa pogledal in je samo malo upadel, v hladilniku je bilo pa pomoje ene tok zraka kot je bil nivo v ekspanzijski posodi visji.
A je mogoce kriva voznja zadnje case vecinoma samo po avtocesti, ko so obrati konstantno med 4k in 4,5k? Pa to na plin (in 5% bencina med plinom)
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost