Avtoradio

Spremembe izgleda vozila, montaže avtoakustike, vgradnja alarmov, daljincev...
Uporabniški avatar
markoter
Uporabnik foruma
Prispevki: 645
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Avtoradio

Odgovor Avtor: markoter » 01. November 2021, 06:56

Ali moram biti na kaj posebej pozoren pri nakupu avtoradia, da bo pasal v xvja 2012

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8717
Kraj: Črnuče

Re: Avtoradio

Odgovor Avtor: nebivedu » 01. November 2021, 10:05

Jap, da dobiš zraven še konektorje, ki pašejo na subaruja. Razen, če boš kable rezal.

Zadaj imaš take konektorje: https://www.autoharnesshouse.com/2/prod ... ru5pin.jpg Vse skupaj je nekje tok kablov: https://www.insaneaudio.com/Forum_Image ... e-full.jpg
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
markoter
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: markoter » 01. November 2021, 15:15

A se jim kak posebno reče

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 01. November 2021, 22:59

adapter za stereo

Ne vem kako bi temu rekel. Naj bi imel en ki štima radie, samo hoče 150€ za kable.

Ti nimaš volanskih kontrol radia al jih imaš?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
markoter
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: markoter » 02. November 2021, 07:24

Nimam. Moj je bolj goli okrog tega. Ga bom odprl, pa da vidim kaj je not

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4462
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 02. November 2021, 09:42

Nikar ne reži originalnih kablov, za to so adapterji, ki se priklopijo na orig. konektor, na drugi strani pa imajo ali ISO standardne konektorje ali pa pač kable, da jih sam povežeš z novim radijem - recimo to: https://www.ebay.de/itm/193810789016
https://i.ebayimg.com/images/g/Nq4AAOSw ... -l1600.jpg Idealen bi seveda bil adapter, ki bi na eni strani imel konektorje za avto, na drugi strani pa za novi radio - ampak dvomim, da to obstaja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 02. November 2021, 12:10

Obstaja, samo je 150€ v sloveniji, v tujini jih je pa ene par za 50€ + poštnina.

GasperG
Uporabnik foruma
Prispevki: 53

Odgovor Avtor: GasperG » 02. November 2021, 12:32

Proizvajalci 2DIN standardnih radijev velikokrat že sami ponujajo adapterje, sem na hitro poiskal na Kenwood strani:
https://www.kenwood.eu/car/support/kis/swrc/subaru/

in ena izmed ponudb za tak kabel s podporo gumbom na volanu:
https://www.toms-car-hifi.de/zubehoer/c ... caw-sb2571

Pa Pioneer:
https://www.pioneer-car.eu/eur/cip/parts/Subaru/XV/2014

...
Pri ostalih proizvajalcih je najbrž podobno, saj želijo kupcem kar se, da olajšat montažo in s tem tudi naredijo svoje produkte bolj privlčne.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5486
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 02. November 2021, 14:17

Vsak spodoben avtoštromar ti zalota na original kable še dodaten euro konektor za radio za manj kot 50€...Boš pač imel tam oba konektorja, tistega za original radio in takega za aftermarket. Tu ne vidim problema.

Če pa si vsaj mal spreten s spajkalnikom pa to doma narediš...Seveda govorim za konetkor, ki je odgovoren za zvočnike in elektriko.

Tiste krmilne ni tako simpl, ker je ponavadi vmes tudi digitalno/analogni interface, ki prilagaja signale in ne gre zgolj za en kos kabla in konektorja.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
markoter
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: markoter » 03. November 2021, 06:02

V bistvo imam samo aux v sredinske predalu in to je to. Bi pa z veseljem menjal zadevo z nekim android radijem, dab, Bluetooth,... Cene pa od recimo malo več kot 100 pa 500+. Morda bi od zadaj imel še kamero, saj niti park senzorjev nima. Jbg se pač razvadiš

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 03. November 2021, 09:44

Jaz imam nek android radio, ki pa je tko tko. bil je takrat 280€ kar je bilo skoraj da v vrhu ponudbe android (kitajcev).

Ima vse, ampak vse dela tko tko. Sej dela, sam pač se zgodi da traja da preklopi. In pa recimo vzvratna kamera ni nek presežek, je recimo original na touranu 10x boljše kvalitete pa tudi lažje se orientira po njej. Je pa pri rikverc kameri NORO POMEMBNO da je kamera montirana na pravo mesto. Če je prenizko je nerodna, ker ima slab "zorni kot". Fino je da je čimvišje, da ti še rit avta kaže, da res vidiš kam voziš.

Današnji kitajci naj bi bili boljši. Nevem, mi ni za menjat, ker nekako še vseeno dela.

Na radiu imam torque za gledanje parametrov avta (preko bluetooth vmesnika), navigacijo google maps / sygic (licenčno iz black-marketa, arrrr...), BTW, v vsakem tunelu mi pove, da je izgubila povezavo s sateliti), čeprav ve da sem v tunelu in se tudi primerno ekran potemni ob vstopu v tunel, ampak ja), prostoročno telefoniranje ki je neuporabno nad 40-50km/h (menda bi moral fizično odlotat mikrofon iz samega radia, in uporabljat zgolj tistega dodatnega na kablu, ki ga pripelješ bližje govorniku (na vrh stebrička A)).

Potem pa seveda youtube, chrome, radio (ki vleče zelo podpovprečno - postaje ki jih original touran radio vleče brez kakršnega kol šumenja mi moj kitajc niti ne zazna, če pa ročno nastavim pa šumijo gozdovi domači). Notri imam SD kartico s 16/32GB muzike, uglavnem muzike za izvoz. Pa kaj ti še vem kaj vse......
Na poti na morje smo že parkrat filme gledali na radiu ampak je zopet catch...film je bil ful potiho in sem valda mel skoraj do konca naglas radio in potem se v določenem momentu odloči navigacija povedat navodila, ki so bila seveda brutalno naglas, da bi skoraj s ceste zapeljal :)

Seveda v novejših brez težave izbereš še DAB+ opcijo, ki bi pomoje delala vrhunsko.

Vžiga se mi pa radio kako slabo minuto. Pa potem ko se že prižge je še kako dodatno minuto ali dve počasen, kar pomeni da recimo nastavljanje glasnosti dela z zamudo in moraš malce po občutku zavrteti gumb in počakat 5-6 sekund da se radio dejansko da naglas in potem če ni ok še mal spremenit :)

Overall še vedno boljši radio kot original radio na kasete :D

GasperG
Uporabnik foruma
Prispevki: 53

Odgovor Avtor: GasperG » 03. November 2021, 11:34

V dobi ko so telefoni tako dobri, je po mojem neumno kupovati nek radio s tisoč in eno funkcijo, sploh kitajca kjer je delovanje vprašljivo (kvaliteta, odzivnost...)

Prvo kar je nujno, da radio ima je Bluetooth povezava s telefonom
Druga stvar "za doplačilo" Android Auto (AA)/Apple Carplay

Tudi brez druge stvari gre, ampak je potem dobro, če imaš telefon na nekem nosilcu, da je pri roki. Na telefon naložiš "AndroidAuto za zaslone telefona" in določiš da se avtomatsko zažene ko je Bluetooth povezava vzpostavljena. Nato imaš vse kar rabiš, edino za glasovne ukaze za muziko moraš imeti neko naročnino (Youtube, Deezer, Spotify...). Ženo pokličeš z ukazom "Call Wife", drugega pa tako ne rabiš :mrgreen:

Pri AA je štorasto to ker moraš natikat USB kabel, ampak tudi če ga ne vedno imaš še vedno bluetooth in glasovne ukaze.

Uporabniški avatar
markoter
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: markoter » 03. November 2021, 14:33

Izčrpno. Hvala. Torej, če povzamem, nekaj okrog 300-400€, bt, dab+,okvirje, da pašejo, kable,..... in ne nekaj za 150 - 200€

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 03. November 2021, 16:36

A ni ravno obratno, da rabi apple kabel, android pa dela po luftu ?

Ko sem jaz kupoval, ta android auto/carplay še ni bil kar samoumeven in ga pač takrat tudi nisem iskal.

Mislim da je kolega še čez to jamral na škodi, kjer mora kabel v ajfona rinit...

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4117
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 03. November 2021, 17:57

Načeloma android rabi kabel, jabuk dela pa brezžično, ker pa je verzij androida in iOSa precej, telefoni imajo različno drobovje,... so seveda možna odstopanja.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov