Odgovor
Avtor: nebivedu » 30. Marec 2009, 17:57
Bo, k se mal spočijem. Sem se danes zjutraj zbudil tak kot da sem povožen od valarja. Pa še ugotovil sem, da so mi eno uro spanja ukradli.
Tkole mal na hitro;
Sobota zjutraj, ustajanje ob 5h, zajtrk, potem še zadnji pregled okol avta, preverjanje, če je vse v avtu (čeladi, dvigalka, orodje, gurtne), potem pa v avto, vedoč, da je dihtunga ali glava zanič in na pot preko Novega mesta, Metlike do meje in čez mejo v majhno vasico Ribnik.
Že na poti od meje do ribnika srečava gostiteljico in organizatorko Schnee (Snježana Jurič) in se ustavimo na kavici. Potem pa na Poligon.
Tam je bil zbor od 8h do 8:30. Sledijo prijave, tehnični pregled avta. Ker nimam rollbara in gasilnega aparata, ki je za njihove tekme obvezna oprema, se zmenimo, da voziva v klasi "turist soft". Turist soft je bil klasa brez merjenja časa, isti roadbook kot soft, le da moraš skozi vse kontrolne točke. Kasneje se je izkazalo, da je bil roadbook malo drugačen in težji od navadnega softa.
Okoli 10h je bil prvi štart. Hardisti so odkrampali, za njimi soft, potem pa smo bili mi na vrsti. Ura je bila 11. Pred štartom nas opozori Ata smrk hrvaškega offroada "Neba", da bo bolje, če se malo preuredimo in štartamo tako da bomo en z vitlom in en brez team in se nam skupaj šteje čas, ker drugače lahko na kakih odsekih pride do problemov, proga je imela ogromno bočnih nagibov in hudih vzponov.
Tako sva dobila še suzukija samuraja v team in smo šli.
Malo vitlanja, veliko sprehodov naprej po poti in pregledat, kako se bo dalo naprej in potem nazaj v avto pa gasa par sto metrov in ponovi vajo (ven iz avta sprehod preverit pot in nazaj v avto).
Ostalo bom pa naprej ob slikcah, ko jih bom pošlihtal.
Aja še to.
20 evrov na osebo (torej za naju 40 evrov), ampak zato si dobil
- reklamno kapco
- petek: večerja in pijača (naju sicer ni bilo)
- sobota: zajtrk, kosilo, večerja in pijača
- nedelja: zajtrk, kosilo in pijača
- na koncu na podelitvi okusen srnji golaž
- na poligonu je bil stalno rešilec, 2 medicinski sestri sta bili stalno nekje na progi (kontrolnih točkah - od ene do druge).
ter vožnjo po poligonu in 42km dolg roadbook, ki smo ga vozili skoraj cel dan.
Uglavnem pri nas v sloveniji za 30 evrov voziš 3 minute na enmu travniku in je to tekma. Nobene hrane, nobene pijače (ponavadi je še kupit ne moreš nikjer blizu), o kakem rešilcu ne duha ne sluha, na koncu se pa zve da še papirjev ni bilo urejenih.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”