Airsoft

Vse kar ne paše v ostale teme...
Uporabniški avatar
R type
Uporabnik foruma
Prispevki: 194

Odgovor Avtor: R type » 02. Junij 2009, 11:44

birdy napisal/-a:sj to mi je jasno :)

sam moram mal pohecat, ker take cifre nabojev v IRL ne peljejo nikamor, enostavno jih ne mores tovorit s sabo

sicer pa kaj sem jest pameten, k me vojska vidi, ce me vidi, samo v motorizirani zadevi katera bi morala frcat po luftu (pa se to bolj ne kot ja)
Seveda take cifre v RL ne peljejo nikamor. Saj tudi v RL vojak nima 500 nabojev v okvirju avtomatske puške. :lol:

Nekako gledam po količinah municije v okvirjih airsofta, je količina airsoft municije nekak 10x večja od RL.

Saj je meni nasprotje ograzd. On vstreli 5 strelov, head shoot style. Bom še njemu dal kako vrečo kugl za nosti (tako kot v RL, sovojaki nosijo rezervne pase municije za mitraljezca). :lol:

LP
R type

BMW-powah, RWD rules, f**k AWD
Bender napisal/-a: Civic je pac boljsa igracka, tud ko ga teras se nekak smeji in igra zraven medtem ko se mazda zacne jokat in prosit, da jo nehas zlorabljat :wink:

Uporabniški avatar
R type
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: R type » 02. Junij 2009, 11:49

birdy napisal/-a: // mislim da bi blo fajn narest loceni temi Airsoft&stuff in loceno Golobjo sago, ker tole je ze cist off, ceprav leti k golobi in jih na tla spravljajo s kalasi in podobnim, kot golobe //
Se strinjam.

Gorazd daj razpolovi zadevo prosim. Ker je zanimiva tema. Vidim da je kr nekaj airsoftovcev tule in mislim da lahko dobimo precej uporabnih nasvetov. :cool:

LP
R type

Bender napisal/-a: Civic je pac boljsa igracka, tud ko ga teras se nekak smeji in igra zraven medtem ko se mazda zacne jokat in prosit, da jo nehas zlorabljat :wink:

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5486
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 02. Junij 2009, 12:56

Jst sm z svojo G36c tut že spustu po 1000++ metkov v luft v samo eni rundi enga scenarija (45minut igre) sploh ni problem :) Ampak odkar pa smo šli na Mid-Cap nabojnike (jaz mam 140BB nabojnike 4 komade) pa v žepu kdaj pa kdaj še Hi-Cap470BB za rezervo, pa malce pazim kam streljam, pa s kakšne razdalje....Če se malce nadzoruješ, pa če se znate krit med sabo, ni potrebe po večjih kapacitetah....

Hi-Cap pa dam v žep zato, ker se mi midcapi kdaj pa kdaj malce zaštekajo, pa nočjo kugle vn it :P Real life jam simulator :D
Si pa nabijem hi-capa do konca kokr gre notr BBjev, pa pol še dva notr na silo porinem, da mi ne šklopotajo kugle v njem, k drugač ropotaš čez hosto kokr otrok z ropotujo :D

Lahko se zmenmo na kakšnem pikniku, pa se cote sabo vzamejo pa počmo kako rundo al pa dve :P
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
R type
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: R type » 02. Junij 2009, 13:33

No saj mi je jasno da z puško ne pališ toliko. Sploh pri hicap, kjer moraš ves čas drkat un kolešček spod. Midcap-i so na vzmet?

Za mitraljez pa če hočem krit svoje ni drugega kod da porkivam teren z kratkimi rafali. Tu pa gre kugl en kup.

Ko si glih omenil. Enak problem bom jaz imel z mitraljezom. Ko poprašiš ven polovico kugl, ropoče ona škatla za popizdit. Bom ko ona krava z zvoncem okoli vrata.

Sicer obstaja nadomestna škatla, ki nič ne ropoče (drži 1500 BB-jev se mi zdi), stane pa 140€. :shock:

Opcija so tudi dvojni M16 nabojniki z lektričnim pogonom za 750 BB-jev. Sam ne vem a dvojni pašejo noter. Enojni grejo, samo ni električnih.

Za začetek tole pol pa bomo izpopolnjevali.

LP
R type

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 02. Junij 2009, 13:50

ja tale moj "mid cap" al kwa je zaen ma vzmet....sam kot receno - ne vem kok jih gre not

in NIC ne ropoce :)

mam pa blem k mi hop-up dela kak se njemu zdi, pa se se nisem odlocu a je to zaradi krogel al cevi....neki je bolj u ku*ci k ne

pocasi rihtam puso da bo kot se zagre za repliko ruske tehnike.....ze tko je zadosti robustna da je brez poskodb prezivela kr fajn padce in metanje po tleh

Uporabniški avatar
R type
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: R type » 02. Junij 2009, 14:01

Dajte mi malo povedat o zaščiti obraza kaj se splača?

Očala katera?

A masko tudi uporabljate?

Na glavi kaj. Kak on klobuk, kapa?

LP
R type

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 02. Junij 2009, 14:30

jst sm si poiskal (mislim da na dolenki) ocala, prozorna - tista ki so mi najbolj pasala (cim manj ali nic lukenj) + izredno debelo smucarsko kapo/motoristicno podkapo za preostanek glave - strel v zatilje se zmeram boli k prasica

sem pa zanc enkrat spilal z mrezicastimi ocali oz masko - prijetno zadovoln sm bil (mozn da bom clo nabavu)

Uporabniški avatar
R type
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: R type » 02. Junij 2009, 14:37

Ja vem tresne ko svinja v glavo.

A ni z kapo vroče? Bi blo bolje vzet kako tole airsodt lahko čelado?

Že kdo poskusil?

LP
R type

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 02. Junij 2009, 16:02

JSt sm do zdej igral 95% z očalami...super ni kej....težko je edino ko se ti začnejo meglit/rosit, ker takrat si pa slep ko krt :) ampak ti pusti velik vidni kot, boljši pregled maš na teren. Ampak ko te zadanejo v glavo...to točno veš, ker te zapali precej solidno...

Sem pa enkrat probal z masko, pa bom tkole reku:

1. Ko so mi z 10 metrov natrosil 5 metkov v glavo, pa sploh nism vedu, razn da je pokal neki kokr da bi ob plastiko kugle letele, sm biu zlo zadovoln da sm jo mel na glavi.
2. če nebi imel maske na glavi, bi verjetno strelca vidi in bi jaz njega sprašil.
3.z masko je zelo zelo težko čez merek gledat, ker ti je ogromna maska precej napoti, sam sem komaj gledal čez red-dot.
4.Zašvicu sm se full, pa sm še vseen normlano vidu naprej. Isto kot prvo sekundo ko sm dal masko gor.
5.ko porineš faco izza grmovja si manj opazen, saj te bela glava naredi precej opaznega.

Jst bom še naprej furu špegle pomoje :)

Uporabniški avatar
R type
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: R type » 02. Junij 2009, 16:22

Aha, hvala za info. Se mi je zdelo da so minusi in plusi z masko.

Za začetek torej očala. Pa nekaj za pokrit plešo.

LP
R type

Uporabniški avatar
Gromozansky
Član Subaru kluba
Prispevki: 410
Kraj: Rakitna

Odgovor Avtor: Gromozansky » 02. Junij 2009, 17:54

Jest mam obvezno podkapo gor pa očala, zdaj pa razmišljam da bi si nabavu še boksarski ščitnik za zobe, če pri kakšnem CQB-ju fašem u glavo.
EJ22, EJ20G,EJ20

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 02. Junij 2009, 20:23

tko je z ščitniki....so noro pametna zadeva, zobje so že leteli ven(sicer ne moji!...trk trk po lesu)...
sam se večkrat sred hoste ujamem, da na veliko zobe sončim ko lovim sapo. ko pa se plazim čez hosto probavam imet zaprta usta, sam je dost štorast, k itak dihaš na polno skos, k si zadihan.
Spet maš pluse in imaš minuse,
plus vsi vemo kakšen je :)
minus je pa ta da je štorast za nosit, pa nič si nemorš po postajcih povedat, ker lahko samo momljaš....

maska sicer reši ta problem :D ampak za masko smo že povedal :)

Uporabniški avatar
R type
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: R type » 02. Junij 2009, 20:48

Ja podkapo sem glih slišal ja da je dost lahka. Pa anpeta čez nos in brado ublaži kar bi letelo proti ustom in pokrije ušesa.

To bom za začetek nabavil, očala in podkapo.

LP
R type

Uporabniški avatar
R type
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: R type » 02. Junij 2009, 21:13

R type

Uporabniški avatar
Gromozansky
Član Subaru kluba
Prispevki: 410
Kraj: Rakitna

Odgovor Avtor: Gromozansky » 02. Junij 2009, 21:41

Tole se mormo res nujno dobt na kakšnemu pikniku da se mal nastrelamo.
EJ22, EJ20G,EJ20

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost