Impreza 2.0 by irCAR81

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Odgovori
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 21. Avgust 2009, 18:56

Zdej pa od turbaka mašino in menjalnik vanjo, pa bo.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 21. Avgust 2009, 19:03

ijuvan napisal/-a:A ti si jo kupil :D Nisi privoščil da bi jo gledal niti dva dni :lol: Notranjost je lepa da dol padeš, pa niti ni bila draga... Srečno vožnjo ;)
Je spredaj spikana od kamenčkov ali je bila umazana?
Ne vem. Zdej je še bl umazana. :P Mal ma rje na blatnikih pa pr zadni desni stranski šipi, zadn lonc je bl pr kraju, pa mogoč še kakšn, diski, ploščice, sklopka menjano, mašina ni bla čiščena in ni nič mastna kar je super. Notranjost mi je res všeč. Nisem vedel da obstajajo take Impreze.

Včeraj sem gledal če bodo zimske padle na '14 ali '15 in sm vidu, da za 14 sploh nč ni (pol sm se spomnu da sm na rdeči 1.6 imprezi kupval 15 felge),... v '15 so pa zimske + letne (se pravi 8 novih gum) tok kokr sm dal za GT-jko za letne gume. S tem da ne gre za noname gume ampak. :P

Zavore so, kot je Sajmon povedal na Lučinah... švoh. Podvozje je pa bolj gorska koza varjanta.

Kar se slik tiče.. črna Impreza pač. Avto ni nek fotogeničen pussy wagon. ko bo kej pametnega bom delil tukaj. Do takrat pa pač nabiranje laganih kilometrov in čakanje na prve snežinke.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 21. Avgust 2009, 19:05

nebivedu napisal/-a:Zdej pa od turbaka mašino in menjalnik vanjo, pa bo.
GT-jka je komplet prodana, tko da ne bo nč s tem.

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 21. Avgust 2009, 21:47

Recimo da ircar ne zameri. Zunanjost je takšna, mislim da so celo felge enake: http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lqdmgqijhyo1

Tudi mene je usnjena notranjost zelo presenetila. Sem šel gledat na autoscout in mobile, in nisem našel nobene z beš usnjem :shock: črno jih je pa imelo samo ene par.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 22. Avgust 2009, 04:49

ijuvan napisal/-a:Recimo da ircar ne zameri. Zunanjost je takšna, mislim da so celo felge enake: http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lqdmgqijhyo1

Tudi mene je usnjena notranjost zelo presenetila. Sem šel gledat na autoscout in mobile, in nisem našel nobene z beš usnjem :shock: črno jih je pa imelo samo ene par.
To je to. Ta na sliki ma črno usnje, moja je identična samo bež. Je pa črna barva zelo vroča te dni. Brez klime bi bla štala.

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 22. Avgust 2009, 07:53

Jst mam črnga pa je zmerno če mam šibedah odprt :), da bi ti dobr služla, pa upam da ne bo spet kak pacient u tebe prletu.

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 22. Avgust 2009, 11:33

irCAR81 napisal/-a:...Je pa črna barva zelo vroča te dni. Brez klime bi bla štala.
Me res zanima, kako ti dela. Predno sem pri svoji odpravil konstrukcijsko napako, je bila kljub delujoči klimi cela štala...

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 22. Avgust 2009, 11:44

Do zdej je to tretja subaru klima (Legacy '96, Impreza GT '97) in je po pričakovanjih... ni pa to tko kot v kakem VW. Tam je klima nekaj drugega. :)

BTW: za kakšno konstrukcijsko napako gre?

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 22. Avgust 2009, 12:16

Čestitam za nakup. Me veseli, da si na Subaruju še naprej. Črna je lepa :D . Imam pa za prodat čeljusti s ploščicami in diske org. od GT do 98".

Sicer pa veliko varnih kilometrov ti želim.
Go Westy, go!

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 22. Avgust 2009, 12:41

Na hitro in upam da na kratko.
Avto sem kupil oktobra in takrat mi je delovanje klime delovalo normalno. Naslednje poletje pa se je izkazalo za povsem drugače. Seveda najprej sum na plin. Ne. Skok na servis. Nič pametnega. Tuhtanje.... Konec vročine, zima, Kul. Naslednje poletje.. dost mam te vročine, nekaj je. Menjan sušilni filter in plin. Nič... Ugotovim, da je klima naknadno vgrajena v novem avtu v nespomnimsevečkakoseimenuje firma v Domžalah. Grem tja, majster pogleda, se obrne in me odslovi... WTF!?!? Jebte se!
Razdrem notranjost kabine, armaturo ven, preštudiram celo pot mrzlega zraka, z Markyjem narediva skoraj dizertacijo. Po vseh debatah pa so ugotovitve sledeče. Zrak takoj za uparjalnikom je imel nekih 7°C. Kul, torej do tu dela. Zmerimo T na izpihalnih šobah v kabino - 12°C. Ha??? Kako se lahko segreje v pol metra cevi za 5°C? In sedaj še slikovna analiza: (v angleščini, ker sem celo raziskavo delal na angl. Impreza forumu)

http://www.shrani.si/f/3O/CH/3MiWkgA8/img2169-mix2.jpg

Za mešalno loputo mrzlo/toplo se je potujoči zrak zaradi podtlaka pomešal z zrakom iz vedno tople pečke. Torej večja ko je bila stopnja ventilacije, bolj je vleklo topel zrak še iz pečke, kljub temu da je bila loputa povsem na mrzlo. Očitna manjka loputa, ki bi zaprla izhod iz pečke. Nihče mi ni vedel povedat, če ima avto z orig. klimo mešalno komoro kaj drugačno.

Nekaj je torej treba naredit, da ne bo vleklo vroč zrak iz pečke. Kar zapret je nisem smel, saj bi s tem preprečil kroženje hladilne tekočine skozi blok motorja. Pečka je backup za hlajenje motorja, v primeru odpovedi primarnega hlajenja. Testno sem sicer to naredil in klima je občutno bolje hladila, a kazalec za T motorja je šel na max.

Shematska razlaga rešitve:

http://www.shrani.si/f/3t/gI/3R4Uvm8M/g ... pass-r.jpg
Narest je treba bypass pečke. Najbolj elegantno z enim tropotnim ventilom (ni treba da je elektro) in enim T členom.

V praksi pa na koncu izgleda to takole:

http://www.shrani.si/f/2B/Bq/2xAYGxOD/bypass-r.jpg

Lahko bi zadevo zakompliciral do te mere, da bi na ventil montiral motor, v kabino tipalo z elektroniko, ki bi glede na željeno temperaturo korigiral mešanje zraka iz klime in rahlo odpiranje dovoda do pečke. S tem bi imel polavtomatsko klimo. :-) Ehh, pa zakaj le, sedaj hladi povsem v redu.
Na kratko. :-P
Sorry, če sem ti ful zasmetil... :oops:

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 22. Avgust 2009, 13:15

Kaka finta. Zanimivo da je prvo leto delalo okey. Tem klima majstrom, k se bl za komplicira ponavad ni nč jasno - mam tud jst take izkušnje.

Jst mam pa upam da original klimo - GT-jka je naknadno vgrajeno in tam so ble blazne težave z deli.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 24. Avgust 2009, 18:48

Mal zamujam, ker sem bil na morju, lušen avtek, mogoče mal prešvoh, vseen ti pa želim velik varnih in uživaških kilometrov, dokler se kaj primernejšega ne najde.

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 24. Avgust 2009, 18:52

strumf666, zate je use prešvoh :lol:

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 24. Avgust 2009, 19:24

Švoh ja, vendar dovolj močno za driftat po snegu in dežju, ko pa nakoncu preračunaš stroške je pa čista zmaga navadna 2.0 :cool:

Sicer pa vsi vemo, da ne bo dolgo zdržal, in taprva prava z polžem, ki se pojavi na netu... :lol:

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 24. Avgust 2009, 23:05

Sej bo tut ircar slej kot prej priznal, da je to samo začasno, dokler ne najde kej s polžem in/ali s H6 :twisted:
Stroški, z 2.0 NA lahko driftaš po mokrem in snegu, je NA cenej kot turbo
če dodaš še polža, lahko pa tut kakega porša postaviš na svoje mesto in je GT precej cenej kot porš :cool:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov