Očistimo slovenijo

Zanimivo in koristno znanje
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8756
Kraj: Črnuče

Očistimo slovenijo

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. December 2009, 07:48

Tole sem napisal na niva forum.
Kontaktiral me je en izmed organizatorjev vseslovenske akcije Očistimo Slovenijo, če bi lahko offroaderji pomagali pri vleki starih zapuščenih školjk avtomobilov in podobnih zadev iz jam in vrtač.

Torej 17. aprila se pripravlja vseslovenska akcija Očistimo Slovenijo.

Upam, da se bo te akcije udeležila tudi Offroad zveza Slovenije, saj lahko mi s terenci odvlečemo iz jam in vrtač polno starih školjk, pralnih strojev in podobno.
Hkrati pa lahko naredimo še nekaj za našo razpoznavnost in kakšne letake ali kaj podobnega, da ljudje vidijo, da nismo samo divjaki, ki norimo po naravi, ampak da zanjo tudi skrbimo. Naj ljudje spoznajo kaj in kako je s terenci po terenu, da nas ne bodo vedno grdo gledali. Hkrati pa še malo pograjamo tiste, ki rs delajo štalo na terenu.

Več informacij na http://www.ocistimo.si/

Mislim pa da tudi subaru klub lahko pripomore veliko k temu. Prepoznavnost kluba, kak sponzor lahko pade in kaj podobnega. Upam, da bo kaj iz tega.

Bi pa bilo dobro se udeležit tega dogodka in malo reklame narest za Subaru klub.

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5062
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 17. December 2009, 08:18

Jaz sem za :D
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma
Prispevki: 329
Kraj: Tuhinj

Odgovor Avtor: gozdarček » 17. December 2009, 08:23

ideja se mi zdi odlična, upam da se akcije udeležimo v čim večjem številu,
tko al tko bomo iz tega celo veselico naredil in bo sigurno prijetno druženje.
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 17. December 2009, 08:56

ce bom v sloveniji sm zraven!

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 17. December 2009, 10:11

Sem tudi zraven. Zrihtam tudi kamijon prirejen prav za odvoz take robe.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 17. December 2009, 10:26

Pridem pomagat z rokami in toplim čajem...
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
Psssiho
Član Subaru kluba
Prispevki: 1855
Kraj: Kranj

Odgovor Avtor: Psssiho » 17. December 2009, 14:52

Jst sm za kot gorazd gole roke :-)
H6 je šel od doma :band

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 17. December 2009, 15:43

Odvisno v katerih delih lastnih vasic kjer so odlagališča bomo deloval. Jest sem drugač za :-)

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 17. December 2009, 15:58

Tud jst sm načeloma za. Pa ne zaradi promocije kluba...

Bomo po novem letu kontaktirali organizatorje, da vidimo kako in kaj.

Uporabniški avatar
kricac
Član Subaru kluba
Prispevki: 245
Kraj: Vransko

Odgovor Avtor: kricac » 17. December 2009, 22:11

LP

Jaz sem že prijavljen in registriran ...

Organizatorje poznam iz ene delavnice, ki sem jo imel za nevladnike, vem pa, da je trenutno njihov največji problem LOGISTIKA ... se pravi kako vse te smeti odpeljat tja, kamor morajo priti, se pravi na smetišča ali zbirališča ...

Po mojem jim lahko kot poleg rok ponudimo tudi prevoze (vsi tisti, ki imate kljuke in prikolice) ... tega bi bilo zagotovo veseli ... če bi to naredili celo na različnih lokacijah (vsak na svojem koncu slovenije) bi bilo najbrž še bolje, je pa problem, da potem akcija izgubi "skupinski" in klubski duh ...

Kar lahko JAZ zagotovim so delovne rokavice ... Če gremo v akcijo, jaz kupim delavske rokavice ... okej, da se omejim, ene 100 parov jih kupim (da ne bankrotiram) in razdelim tistim, ki boste šli ... časti moja firma ;)
Outback 3.0 ... GRRRRRR! ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. December 2009, 22:23

Malo offtopic (ali pa tudi ne);
hehe, delavske rokavice. Jst sem se kr zmenil z njimi in jih niti videt več nočem. Vedno sedaj uporabljam policijske (kupljene v army shopu) iz kevlarja, da se ne porežem, ker nikol ne veš kaj vse leži med temi smetmi.

Problem recimo tukaj pri nas za savo so igle od fiksarjev (na srečo samo na enem mestu in sicer vedno manj, ker jih malo "preganjamo" iz naših resorjev), ampak se še najdejo in ker psa voziva vsaj 2x na dan na sprehod za savo, je treba kar pazit na te zadeve.
Smeti je pa za savo tok velik, da verjet ne moraš. Se dogaja že skoraj vsakotedensko, da kličem inšpektorje ob kakem zaparkiranem kombiju (zaparkiranem iz moje strani) ki meče smeti v naravo.
Nazadnje sem poklical policijo in inšpekcijo, ko je tip pripeljal okol 50 hobokov stare barve in jih mislil odvreči na travnik ob robu gozda. Odzvali so se neverjetno hitro in bili na mestu že po 10ih minutah (policija) in po 15ih minutah (inšpektor). Tipček je moral vse pospravit in še kazen je bila "ubijalska".

Je pa tukaj za savo tudi polno azbestnih plošč, stare zakurjene školjke avtomobilov in podobno. Sam sicer nimam prikolice, bi mi pa zelo prav prišla (ali pa 2 ali 3) in ene 10 do 20 parov rok, da bi vse to odvozili na en kup ob cesto, kjer bi potem tovornjaki to lahko naložili in odpeljali na deponijo.
Ali pa bi eni izmed nas vozili po cestah in odvažali smeti na deponijo - tiste smeti ,ki bi jih drugi iz gozda in travnikov navlekli, če je problem tega dogodka ravno to da ni možnosti odvoza in je problem ravno v tem.

P.S. Pa še polno cestic z lužami in blatom je tukaj za savo, tako da se da voziti samo po terenu (legalno po makadamskih cestah in kolovozih) od trzinske obvoznice do avtoceste ljubljana maribor (okol 5km zračne razdalje) tako da te noben ne vidi.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 18. December 2009, 06:19

Z veseljem se vam pridružim ;-)

Uporabniški avatar
kricac
Član Subaru kluba
Prispevki: 245
Kraj: Vransko

Odgovor Avtor: kricac » 18. December 2009, 08:36

nebivedu napisal/-a: Vedno sedaj uporabljam policijske (kupljene v army shopu) iz kevlarja, da se ne porežem, ker nikol ne veš kaj vse leži med temi smetmi.
Tele?

http://www.army-shop.si/artikel/rokavic ... ce_x3-1124
Outback 3.0 ... GRRRRRR! ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 18. December 2009, 13:43

Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 18. December 2009, 13:58

Nebivedu, lepo od tebe, da tkole pomagaš inšpektorjem in policiji! Pa se nič ne bojiš, da bi se un kej tebe lotil s kakšno palico, ko bi rad pobegnil??

Drugač pa sm kr presenečen, da se sploh odzovejo! Sm mislil, da so bl gluhi za take zadeve! Upam, da tipčka dobro oberejo in da bo naslenjič peljal zadeve tja kamor pašejo! Denar od kazni naj pa namenijo za take čistilne akcije!

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov