STi & 2,5L kolobocija

Zanimivo in koristno znanje
Odgovori
Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

STi & 2,5L kolobocija

Odgovor Avtor: Sajmon » 08. Oktober 2010, 21:12

Čedalje več lastnikov 08-10 STi ima težave s crknjenimi motorji še v času garancijske dobe (povzeto po Subaru UK Facebook in Scoobynet).
Garancije načlom ane priznavajo. Subaru UK odgovarja: http://subaru.co.uk/general/engineering ... -statement

Njihove utemeljitve:
* Engine rev limits being constantly exceeded due to over speeding
* Vehicles being un-officially modified outside the design brief of the engine (unit is designed for around 300 BHP or 330 BHP in the case of the STI 330S, not more)
* Track use (racing, time trials, rallying etc)
* Incorrect maintenance procedures, causing engines to be run with insufficient or contaminated lubricating oils
* Use of incorrect fuel grade (RON)
* Unofficial “grey” Imports of undetermined specification, ie. not supplied by Subaru (UK)

Uporabniški avatar
Strelec
Član Subaru kluba
Prispevki: 110
Kraj: Okolica Ljubljane

Odgovor Avtor: Strelec » 17. Oktober 2010, 23:08

Tudi sam sem slišal marsikaj slabega o tem motorju.
Strelec M.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4127
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 17. Oktober 2010, 23:32

Komentar enega izmed bolj znanih angleških mapperjev:

they have been breaking them with a lot less with generic map and no issue on tuned ones I am aware of...

Simon

JGM

Uporabniški avatar
awdfun
Član Subaru kluba
Prispevki: 376
Kraj: Vinje
Kontakt:

Odgovor Avtor: awdfun » 18. Oktober 2010, 10:08

Moram potrkat po lesu. Meni zaenkrat nič ne nagaja. Je pa znano, da so 2,5l motorji crkovali s standarnim sw predvsem zaradi pregrevanja 4. cilindra. Po teh ugotovitvah je subaru objavil uradno spremebo sw za motorski računalnik. Pri prodrive nastavitvah po izkušnjah naših serviserjev ni bilo nikoli težav. Očitno malo manj komplicira z izpusti in je mešanica malo bogatejša, kar pomeni manjše gretje cilindrov. Te težave so bile prisotne še bolj pri modelu 06 in pri obeh uradnih servisih si vedno videl kakšen skurjen bat.
Impreza Sti 08

Uporabniški avatar
COFFE RACER
Član Subaru kluba
Prispevki: 191
Kraj: CELJE

Odgovor Avtor: COFFE RACER » 18. Oktober 2010, 13:17

Jaz bom samo tole dodal,da tako klosarskega podjetja se pa nisem videl.

Prodajo ti kao kvazi nek rally avto,pol pa napisejo da ga ne smes drzati v obratih..da ne smes it na pisto...bols da bi napisal da je to avto za mojo mamo k ma 60 let in vozi do 3tisoc obratov max!!

In to naj bi bil neka znamka,dokler nisem sam imel impreze sem vedno mislil to je to!!!

Zdaj pa vidim da mors ene 10k vrzit v motor da ne rikne!!Drgac te pa tak vsak 6cly dizel prehiti...

Imel sem do zdaj ogromno avtomobilov mb,bmw,audi..itd nikoli japoncev razen ene type-r integre pa se to 7let nazaj in en dober mesec v posedovanju.

Pri mb mi je crknil menjalnik 7g tronic,avto je imel cca 50000km in je ze potekla garancija ker je bil star vec kot 2 leti..ZASTONJ SO MI GA ZAMENJALI!!!ZARADI UGLEDA ZNAMKE!!!

NE PA TI RUMENOKOZCI PREPOTENTNI,naredijo slab motor pol pa ljudem nocejo priznat svojih napak!!!

In mislim da bom sel nazaj na mb seveda 3crke :D da bom spet gospod ne pa klosar!!!

S temle se mi je subaru dokoncno zameril in mislim da bo impreza kmalu na prodaj..

lp

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 18. Oktober 2010, 13:53

No; zadeva zagotovo ni tako črno-bela.

Uporabniški avatar
jernej123
Uporabnik foruma
Prispevki: 142

Odgovor Avtor: jernej123 » 18. Oktober 2010, 14:02

Coffe Racer kakšne probleme pa imaš ti z svojo imprezo?

tadejk
Uporabnik foruma
Prispevki: 271

Odgovor Avtor: tadejk » 18. Oktober 2010, 14:23

Noče bit klošar :roll:
'05 Outback 2.5 AT LPG

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Prispevki: 840
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 18. Oktober 2010, 14:50

Meni je pri MB riknil common rail s črpalko, pri menjavi vbrizgovalnih šob smo mogli z macolo razbit pokrov ventilov da smo jih sploh dobili ven in še to na silo, posledica dve uničeni 500€/kos itd itd. In to pri 90000km.
Ko sem pizdil na ac-ju čez trikrako zvezdo so mi rekli kupte vw.
Tko da nebi o MB. Imam že raje raje fiata.

Lp

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4127
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 18. Oktober 2010, 15:00

COFFE RACER napisal/-a:Jaz bom samo tole dodal,da tako klosarskega podjetja se pa nisem videl.

Prodajo ti kao kvazi nek rally avto,pol pa napisejo da ga ne smes drzati v obratih..da ne smes it na pisto...bols da bi napisal da je to avto za mojo mamo k ma 60 let in vozi do 3tisoc obratov max!!

In to naj bi bil neka znamka,dokler nisem sam imel impreze sem vedno mislil to je to!!!

Zdaj pa vidim da mors ene 10k vrzit v motor da ne rikne!!Drgac te pa tak vsak 6cly dizel prehiti...

Imel sem do zdaj ogromno avtomobilov mb,bmw,audi..itd nikoli japoncev razen ene type-r integre pa se to 7let nazaj in en dober mesec v posedovanju.

Pri mb mi je crknil menjalnik 7g tronic,avto je imel cca 50000km in je ze potekla garancija ker je bil star vec kot 2 leti..ZASTONJ SO MI GA ZAMENJALI!!!ZARADI UGLEDA ZNAMKE!!!

NE PA TI RUMENOKOZCI PREPOTENTNI,naredijo slab motor pol pa ljudem nocejo priznat svojih napak!!!

In mislim da bom sel nazaj na mb seveda 3crke :D da bom spet gospod ne pa klosar!!!

S temle se mi je subaru dokoncno zameril in mislim da bo impreza kmalu na prodaj..

lp
Sicer te razumem, da si razočaran in se strinjam, da se subaru čudno obnaša do lastnikov STI-jk, samo z 10k pa vseen pretiravaš (razen če delaš track car, za kar subaru že od nekdaj trdi da STI to ni - z razlogom). V večini primerov že prodrive kit zadostuje, pa postane motor relativno trdoživ, če želiš pa več, potem so pa bati pri 2,5 motorjih problematični, sploh v kombinaciji s serijsko mapo ali zgrešenim mapiranjem.

Uporabniški avatar
jayz
Uporabnik foruma
Prispevki: 466

Odgovor Avtor: jayz » 18. Oktober 2010, 15:48

ja očitno je legenda o nadvse vzdržljivih in neuničljivih subarujih mimo... škoda

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 18. Oktober 2010, 15:51

Dons je use potrošno narjeno, drgač pač stvar ne laufa več, moje mnenje.

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 18. Oktober 2010, 18:32

a niso imeli vpoklic teh modelov, so reflashali ECU in mir ??
torej, če kdo ni peljal avto na reflash...
The only treasure my car came with was rust...

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 18. Oktober 2010, 20:50

@COFFE, kot je bilo rečeno , ni vse črno belo. A si sestavil motor na novo?
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 19. Oktober 2010, 09:45

klemz napisal/-a:Dons je use potrošno narjeno, drgač pač stvar ne laufa več, moje mnenje.
no ja. men zadeva za 50.000€ ne more biti potrošno narejena. Sej ni to Clio. Če se misli subaru takole hecat, potem bojo kmalu izgubili še tist ugled, ki ga imajo pri nekaterih posameznikih.
Da ne omenjam, da naj bil subaru malo višji razred avtomobila. Se pravi, da bi moral biti tudi boljši. Zaradi tega se plačuje dražje kose, dražje servise, itn...

No, upam da gre pri teh imprezah za serijsko napako, in da bojo v novih to odpravili. V tastarih pa za majhni dnar popravili zadevo.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov