Forester by nebivedu

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
Uporabniški avatar
miapan
Uporabnik foruma
Prispevki: 29
Kraj: Podlehnik

Odgovor Avtor: miapan » 01. September 2010, 14:50

Komaj čakam, da vidim SLO Lifted Forija
LP Kristijan

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 24. Oktober 2010, 21:05

Mal sprememb, odklopljeni stabilizatorji. Kolesa so sedaj pri vožnji po terenu kr večino časa na tleh. Po avtocestah pa ne opazim nobene razlike. Edina razlika je pri vožnji čez luknje. Prej te je celega zrukalo, sedaj pa samo tistega, ki sedi bližje luknji(če s sovoznikovo stranjo zapelješ čez luknjo, je voznikova kr dost bolj pri miru, sovoznika pa dobr zruka, prej se je pa prenašal na obe strani avta.)

Aha, pa še ena novost, sedaj se avto ne krivi več tok in tudi če je orenk nagnjen z lahkoto odpreš in zapreš zadnja vrata - to je bil prej kr problem.

Vse gume so na tleh, nobena ni v zraku.
http://www.shrani.si/t/1v/13D/3QR2N4XA/24102010051.jpg

tokle se pa zadaj sedaj raztegne
http://www.shrani.si/t/2r/Lm/GvigtIW/24102010052.jpg
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 24. Oktober 2010, 21:07

a to nameravas met skoz odklopljene?

dj se bom oglasu pr teb, povej kdaj ams cas - da pridem pofirbcat :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 24. Oktober 2010, 21:32

Najbrž jih ne bom več nazaj montiral. Bom naredil 8 štiftov, pa bom imel pripravljeno, da lahko priklopim kadarkoli nazaj, ampak koker sem danes sprobaval, ni nobenih problemov ne na terenu in ne na avtocesti, tako da ne vidim potrebe.

Danes po terenu sem se vozil po orenk blatu in po kuclih, ampak ker so stabilizatorji odklopljeni, je vsaka guma zase in so resnično stalno na tleh vsaj 3. Na vago ga nisem mogu spravit(2 kolesi v zrak), ker sem prej zaril s sprednjim al pa z zadnjim odbijačem v tla. Je res orenk razlika proti avtu z priklopljenimi stabilizatorji. Takrat se tudi približno po takih terenih ni dalo voziti.

Na prvi sliki u bistvu še ni prišel avto do konca, ker se je rampa prej končala. Bi šlo še ene 15 al pa 20cm po rampi višje. Moram narest rampo z 20 stopinjskim kotom, pa dolgo ene 2m, da bom lahko sprobaval.

Cel teden po tretji uri bom doma.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1470

Odgovor Avtor: mesecnik » 24. Oktober 2010, 22:16

A potem sploh še rabiš špero? :o

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 24. Oktober 2010, 22:18

Jap, vseeno bi zadaj LSD ali pa kr 100% zapora prišla še kako prav.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 24. Oktober 2010, 22:19

Lepa :twisted:

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 24. Oktober 2010, 22:24

Super gibčno tole zgleda. :shock:
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 25. Oktober 2010, 07:09

Krasno tole,bo treba ukrepat tudi na mojemu :twisted:
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 30. Oktober 2010, 19:37

JE*ENI MEHANIKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kateri glupi mehaniki ne mažejo polosovine z mastjo preden jo vstavijo v ripne??????

Dans sva zarad strgane manšete z Birdyjem zamenjala kr celo polosovino, u bistvu obe prednji, da bo za čez zimo mir, stari bom pa dal komplet obnovit, da bodo za naslednjo zimo(al pa za kak vmesen neljub dogodek).
Prva polosovina 2 minuti in je bila dol. Druga polosovina je bila pa živa štala.
Dve uri in pol, da dobiš polosovino dol iz avta!!!! Z polkilskim kladivom sva uničila konec polosovine in ker ni šlo z ničemer drugim narazen, sva vzela štemarco, zapičla majzel v luknjo od polosovine in gremo naši!!! Po dveh urah se je udala. Kompletna je bila zapečena in polna rje v ripnah. Ma to ni normalno, da mehaniki tega ne namažejo z mastjo.

Zdej je pa itak tok masti not, da bo prej kej "spodrsnl" kt pa da bi se spet zapekla na ripne.

Pa še en nov update glede ostranjenih stabilizatorjev. Avto malo bolj plava, ampak za po terenu je pa odličen. Več kot 80 po slabem terenu pa se pelješ kot gospod, ni več nabijanja kot prej, ko je cel avto skakal, sedaj samo posamezno kolo zabija. Pleza pa avto po terenu odlično, zdej ni več tok spodkopavanja pod kolesi, ker so vsa 4 stalno na tleh. Veliko težje prideš na vago, ker se amortizerji zes prosto lahko orenk raztegnejo in podobno. Uglavnem podvozje svobodno diha in vožnja po terenu je rez velika razlika od tistega prej z vklopljenimi stabilizatorji.

Zna pa bit problem, ker bodo prej crknili amortizerji. Zdej pri norenju (tm okol 80km/h po makadamskih potkah z velikimi lužami in ogromno luknjami) po terenu večkrat zabije kakšnega do konca, ki ga prej ni, ker je to ščitil stabilizator s tem, ko je del tega prenesel še na drugo stran. Bo treba mal močnejše in mal trše amortizerje dat na obstoječe fedre, pa bo lih prava kombinacija.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 31. Oktober 2010, 09:14

Ja tale praksa s polosmi je pri letnikih 99+ (najbolj sem klel ravno pri takem foresterju kot je moj) že kar stalna praksa-se pravi že iz fabrke pridejo posušene polosi nabite v pesto, sem imel že kake 3 primere. Moram si narest en nastavek za na vijake kamor privijačmo platišče in s pomočjo "abcigarja" porineš počasi ven polos :?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 22. November 2010, 10:27

Evo, ena novost. Četrtek, petek in soboto relacija ljubljana maribor ljubljana X3. Prevozil 707,2km in se ustrašil, da bo tank prazen in zapeljal na OMV. Ampak natankal sem samo 47,60 litra OMV-jeve 100-tke.

Če to zračunam, je poraba 6.73 litra.

Sem pa v torek porabil skoraj cel tamal sprej "CARB cleaner" zato, da sem sčistil motorček prostega teka, ker je bilo v njem do 3mm na debelo saj. In sedaj se zadeva sveti odznotraj. Avto pa še vedno na štantgasu dela na 600 do 650 obratih.

Kako se ga spravi višje, da bi bil vsaj nad 750 obratih?

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 22. November 2010, 10:34

s čarunalnikom; prid okol.. pa bova pogledala.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 22. November 2010, 10:42

Mam v prtlažniku še tvojo 20litrsko kanto za gorivo.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 22. November 2010, 11:16

No vidiš jst sm že 2x delu salte medtem ko sm vn devu polos...mi no noben nikol povedu da lahko/moraš namazat polos da bo naslednjič lažje vn padla.... :D

Ma zdej jo bom ziher :)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov