Temnenje (prednjih) stekel

Spremembe izgleda vozila, montaže avtoakustike, vgradnja alarmov, daljincev...
Uporabniški avatar
Strelec
Član Subaru kluba
Prispevki: 110
Kraj: Okolica Ljubljane

Odgovor Avtor: Strelec » 05. Junij 2011, 12:42

strojnik005 napisal/-a:Kolk kej hoče met dr.glass za karavana za zatemnit? Kr v trebnjem bi me pršl cca 130 s papirji vret.
130€ + homologacija!

@Someonelost: hvala za odgovor, ampak je na žalost čist offfff. Mene zanima samo temnenje od strebrička B nazaj. In so me zanimale le vaše izkušnje z zatemnjenimi stekli poleti, pozimi, ponoči....., ne pa težave s policaji in podobno.

drugače se pa popolnoma strinjam z "irCAR81". In kazen je 400€ :shock: :shock: :shock: !!!

@Klemz: Pa je vzratna vožnja težavna zaradi zatemnjenih sprednjih stekel, ali bi bila tudi če so zatemnjena samo zadnja stekla?

Kako je pa z vozili ki imajo že od prej zatemnjena stekla spredaj in vpisana v homologacijo. Oni pa lahko tako pustijo???

hvala vsem za odgovore
Strelec M.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 05. Junij 2011, 12:55

Včasih si lahko temnil tudi sprednji dve stekli; sedaj le od B nazaj.

Enkrat sem vozil kolegov avto, z zadnjo šipo 50%... pa se ne vidi nič; sploh ponoči; če ima avto slabe rikverc lampe je efekt še večjji. Problem je le ponoči, ob dežju itd... podnevi je ok. Baje se precej pozna na temp. avta.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 05. Junij 2011, 14:35

Problem je sam če so temnjena tut prva stekla, zadne šipe niso problem, usaj men, ker vozm vzratno po ogledalih.

Uporabniški avatar
Strelec
Član Subaru kluba
Prispevki: 110
Kraj: Okolica Ljubljane

Odgovor Avtor: Strelec » 14. Junij 2011, 19:48

Evo da še jst mal povem svoje občutke, če bo komu kdaj koristilo. Sedaj imam že en teden zatemnjena stekla od B stebrička nazaj. Temniti sem dal pri Dr.Glass na srednje temno. Delo se mi zdi opravljeno povsem korektno, z vidljivostjo nimam nikakršnih težav ne podnevi, ne v dežju in ne ponoči. Mogoče tudi zato ker vzratno vozim na ogledala.
Je pa temnenje izpolnilo moja pričakovanja in je sedaj usnje v notranjosti precej manj razgreto, ko avto stoji na soncu in tudi med vožnjo ima klima precej manj dela s hlajenjem.
In še cene: Temnenje je stalo 130€ :D , homologacija pa 49€ :shock: :shock: :shock:
Strelec M.

NejcT
Uporabnik foruma
Prispevki: 208
Kraj: Polnomad
Kontakt:

Odgovor Avtor: NejcT » 15. Junij 2011, 10:37

Tudi jaz sem imel na prvem avtu (Laguna) temnjena stekla. Takrat je bilo še tako, da si lahko za b stebričkom popolnoma temnil, prednja pa le 25%. Takrat sem dal temniti 100% zadnjo pa 25% stranske. Se je kar poznalo v notranjosti, bilo je manj vroče. V temi zadnja šipa ni delala problemov če sem vozil nazaj pod kakšno lučjo. Se pa pozna razlika, če so zadnje stranske manj zatemnjene kot zadnja. Je potem več svetlobe in vožnja nazaj bolj pregledna.

Temnil sem pa pri enemu v Trebnjem za takratnih 30k SIT. Fajn je da ti folijo polaga v toplem vremenu, ker se potem na soncu takoj vidi, če je folija uredu prilepljena. Spodaj ne sme biti mehurčkov in na soncu ne smejo nastajat. Če ne komplicirajo na homologaciji, nevem zakaj :)

LP Nejc

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost