Super, brez pripomb. Po moji izkušnji priporočim komurkoli.
Gozdarček 2.0D Hunter Green Edition
- Mandarinuc
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 123
Re: Gozdarček 2.0D Hunter Green Edition
Verjetno odvisno od tvojega dne in kaj si iskal tisti trenutek (kaj vse je moral skrivat prodajalc),
Ena nevmesna: žena je štirikrat rodila v LJ porodnišnicI, vsakič drugi ljudje, štiri lepe zgodbe brez ene pripombe.
Imaša pa babe k že prvič tolk driskajo, da ji tudi samoplačniško nebi pomagalo
Mal smetim temo
Velik srečnih KM s zelencem.
Ena nevmesna: žena je štirikrat rodila v LJ porodnišnicI, vsakič drugi ljudje, štiri lepe zgodbe brez ene pripombe.
Imaša pa babe k že prvič tolk driskajo, da ji tudi samoplačniško nebi pomagalo
Mal smetim temo
Velik srečnih KM s zelencem.
- Mandarinuc
- Uporabnik foruma
@subi92
Hvala, sm se zanč mem tvojih koncev pelal, drugič pohupam
Hvala, sm se zanč mem tvojih koncev pelal, drugič pohupam
- Mandarinuc
- Uporabnik foruma
Mi je žal, da slišim. Jaz sem mel zelo straight forward želje, dobil sem ponudbe, slikane morebitne napake oziroma praske na totalen close up, video avta, vse, preden sem ga vzel. Vsa korespondenca je potekala po mailu, v obojestransko korist, da se ne lovi pol za besede, kdo je kaj rekel. Če nekaj napišeš, pol to velja.
Po prevzemu ugotovil, da je bil počen kondenzator klime in seveda ni delala, šu popravt na uradni servis, oni kril strošek. Kej druzga pa z avtom itak ni blo narobe oziroma ni.
- Mandarinuc
- Uporabnik foruma
Drgač pa, hipotetično vprašanje, plusi in minusi, da dam avto čipirat na 175 konjev? Mnenja?
tja, ni čip enak čipu, najprej to. prednosti so vsekakor (lahko) višja moč in navor, slabosti pa višja poraba, (jaz sem kupil čipiran avto in čip po dveh dneh ven zabrisal, rezultat je minus 1,2 litra porabe). kot slabost seveda tudi večja možnost loma komponent, ki niso dimenzionirane pri tej višji moči in navoru, predvsem pozornost na menjalnik in njegovo eventuelno možnost hitrejšega pregrevanja. večina čipov samo dviga tlak nafte, kar sigurno ni najbolje za injektorje. za dober rezultat mora bit procesor močan in obdelovat tudi tlak zraka v sesalnem kolektorju in ne samo tlak nafte v skupnem vodu, se pravi dvokanalno delovanje, a večina čipov na trgu posega zgolj v tlak nafte. še tole: strošek je, a si ga res želiš? uživanje pri vožnji dizlov naj bi bilo v navoru, ne toliko v moči. jaz bi svojga obdržal, če bi bil opremljen z BT, da ga lahko izklopiš z aplikacijo na mobitelu (ker forca je vseeno bila, je pa ne potrebujem na vsakodnevnih poteh na šiht in domov).
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
... pa seveda, čipiranje je nelegalno ... poseg v motorno krmiljenje je ponekod v tujini kazniv z odvzemom vozila oziroma tablic. pri nas je tko, da če na prifštantu na tehničnem ne more zmert višjih emisij, po mojem ne bo še štefnat pod havbo. pri čipu z BT, ki ga lahko pred tehničnim izklopiš in motor povrneš na original nastavitve sicer zmeril ne bo nič, a že če ima preglednik v žepu telefon z vkloplenim BT bo videl, da je nekaj na avtu, s čimer se je možno povezat ... in valda ne živi človek pod kamnom, da ne bi vedu kolk je ura. jaz v glavnem za večino te krame dam
.
Beliblisk je dal čipirat oubacka, vendar so ugotovili da na kaj več kot 180 al kolk konj vztrajnik ne zdrži, ga menda začne zabijat, al neki na to temo.
Poraba bi se kvečjemu morala spustit ali ostat enaka.
Pokliči naprimer Enigmo in vprašaj, tam je beliblisk mapiral.
Poraba bi se kvečjemu morala spustit ali ostat enaka.
Pokliči naprimer Enigmo in vprašaj, tam je beliblisk mapiral.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
no ja. zastojn malce tud pri dizlih ni. za večjo moč je treba več nafte, ne moreš načarat več iz istega. ti čipi večinoma ne delajo druzga kot da za višjo moč dvigajo tlak na šobi (če govorimo o CR dizlu). to pa pri enakem premeru šobe pomeni kvečjemu večji pretok skozi šobo, ne manjšega. to povem iz lastne izkušnje, merjeno na enaki trasi. najbol zihr način za nižjo porabo je, da ne dovoliš motorju razviti toliko moči in navora. tko je imel narejeno VW Lupo 3L. v eko načinu, kjer je res žgal okrog 3 litre na 100, je imel močno omejena moč in navor skozi kontrolo vbrizga goriva. pri dizlu se lahko greš te zvijače, ker dizel kot gorivo v dizelskem motorju vžiga skozi velik širši pas okrog stehiometričnega razmerja kot bencin v otto motorju
Zadnjič spremenil aleks, dne 13. Julij 2020, 08:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Tole kar razlagaš so tuning boxi, ki so goli nateg. Pravilno je 'čipiranje' oz. bolj pravilno mapiranje motornega računalnika, ki ima že fabrško možnosti nadzora vsega kar razlagaš. Tam se seveda popravi minimalno 40 map (ne samo nafte in pritiska, temveč omejilce navora, kajenja, mapa pedala za gas itd itd). Jaz imam prvo generacijo JTD na italjanu, konkreten prirastek glede na original (300Nm -->450Nm, 140-->240KM) in nimam nobenih težav na tehničnem. Pravtako mi MAF 'ne dela' in dimnost opravim vsako leto brez problemov. Jaz glede prilagoditev nimam nobenih težav, dokler so primerne za dotični motor.
Ker pa je boxer dizel že v osnovi problematičen motor, ga jaz razen odstranitve 'ekologije' tako fizično kot softwersko, nebi tikal
Ker pa je boxer dizel že v osnovi problematičen motor, ga jaz razen odstranitve 'ekologije' tako fizično kot softwersko, nebi tikal
seveda govorim o čipiranju, ker je mandarinuc to vprašal, nismo govorili o remapu (kar je tudi še večji strošek). remap je res druga reč, kar pa seveda ne pomeni da se tudi tega ne da kolosalno zajebat ...Hranata napisal/-a: ↑13. Julij 2020, 08:47Tole kar razlagaš so tuning boxi, ki so goli nateg. Pravilno je 'čipiranje' oz. bolj pravilno mapiranje motornega računalnika, ki ima že fabrško možnosti nadzora vsega kar razlagaš. Tam se seveda popravi minimalno 40 map (ne samo nafte in pritiska, temveč omejilce navora, kajenja, mapa pedala za gas itd itd). Jaz imam prvo generacijo JTD na italjanu, konkreten prirastek glede na original (300Nm -->450Nm, 140-->240KM) in nimam nobenih težav na tehničnem. Pravtako mi MAF 'ne dela' in dimnost opravim vsako leto brez problemov. Jaz glede prilagoditev nimam nobenih težav, dokler so primerne za dotični motor.
seveda imaš tule prav in jaz tudi mislim enako, (ampak ne sam boxer dizl, vsak je problematičen, in je treba stremet tudi k temu da čim manj svinja). povratnega voda ni treba ven metat/blindirat, če se res ne voziš sam od štacune do štacune, čemur dizl itak ni namenjen. pa pravo olje s čim manj pepela, menjat na en pameten interval- ker pride do redčenja, pa potem tudi DPF ne bo zabasan s pepelom.
Tist k da "tuning-box/power-box" v avto se tko al pa tko nima rad
Remap ti danes vsak tretji hruškar naredi za ceneje kot je tak box, pravi remap nekoga ki ima vsaj par izkušenj pa je nekje v isti ceni kot nek povprečen "box". Tko da ja...se lahko vrnem na prvi stavek tega posta.
Remap ti danes vsak tretji hruškar naredi za ceneje kot je tak box, pravi remap nekoga ki ima vsaj par izkušenj pa je nekje v isti ceni kot nek povprečen "box". Tko da ja...se lahko vrnem na prvi stavek tega posta.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
remap na pamet delat, je skor isto kot da čip na CR na piggyback gor natakneš. remap, delan kot se zagre (in to brez da ga daš na valcne in zmeriš kaj si naredu praktično ne gre), ne more bit cenej kot tuning čip ... te čipi so od 80€ plus poštnina naprej, povprečno nek 150€, ta dražji pa okrog 220 al pa mogoč mal več. zdej pa ti povej kje ti orenk remapo od 40 map nardijo za 150€? recimo, tko kot je hranata opisu? s tem da eko remapa v sloveniji tko noben ni še delal ... če bi, bi taksisti množično drli k njim, tko pa raj hibride kupujejo.
V tem rangu Tribes računa za JTDje in TDIje. Starejši računalniki EDC15 so cene kot srednji rang powerbox, novejši EDC17 in predelave mojega tipa so ranga dražjih powerboxov. Ni avto na valjih pomerjen, ampak pri dizlih ni tako hude potrebe po tem kot pri bencinarjih, saj ni potrebe po merjenju klenkanja, wideband lambd ipd.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost