Vendar:
Ko sem kupil avto so bili diski spredaj nekoliko lisasti in pri močnejšem zaviranju je bili nekoliko glasno in malenkost je treslo. Motilo me je že takoj na začetku, vendar se nisem ravno obešal na zavore. Mislil sem, da morda niso originalni diski in ploščice, ker mi je že prejšni lastnik rekel, da so originalni diski in ploščice hudo dragi. Na servisu so pogledali zavore, bile so originalne (diski in ploščice) in se jim niso še zdele potrebne menjave, lise na diskih naj bi bile od obrabljenih ploščic, vendar so mi rekli, da še niso čisto na koncu tako, da sem jih menjal pri naslednjem servisu. Dejansko do menjave sprednjih ploščic sploh nisem dobil občutka o zaviranju, ker sem zelo nežno zaviral ravno zaradi tega tresenja in ruženja. Ko sem zamenjal ploščice, mi je bilo pa hitro jasno, da tudi slučajno niso vredne svojega denarja. Izkazalo se je, da so bile lise na diskih res od ploščic in po menjavi ni več treslo, glasno tudi ni bilo več.
Poleg tega me je zavedla še visoka cena diskov in ploščic in pa test ravno takšne impreze, v neki slovenski avto reviji, pred cca. 6 leti, ko so hvalili njene zavore in mislim, da je imela izmerjeno res hudo kratko zavorno pot (me zanima kolikokrat zapored bi jo izmerili
Zato sem kupil originalne ploščice in plačal 500 EUR. Še 1x jih ne bi kupil zato sprašujem tu po forumu za mnenje in izkušnje.
Movit diskov in ploščic pa nisem našel ravno v standardni velikosti (322x32 so movit, za zadaj pa sploh ne).
Andrej, ti Brembovi diski so primerljivi originalnim? Katere potem ploščice za njih? Brembo, PF?