Bob Rawle remap 2.
Smiselno - nesmiselno, odgovor na to vprašanje je stvar tvoje osebne presoje...mesecnik napisal/-a:Ima smisel to delati na Foresterju I turbo brez dodatnih predelav? Koliko bi pridobil in v katerem območju? Pa še cena?
Če iščeš dodatnih 30-40KM, pol je to to... Če bi rad kaj več, najprej poštimaj ostalo, remap se dela na koncu. Mislim da tud drugi Bobov obisk pri nas ne bo zadnji...
Je pa res tud to - dodatne predelave, dodaten denar, dodatne težave... Ko že misliš da je konc, vidiš da v bistvu ni. Tko kot je Gorazd reku: It never ends... Marsikdo tuki gor bo to lahko potrdil...
-
Andrej
Tle te je nekdo napačno podučil. Poraba po tem ni večja, ampak manjša. Razen če tuner po nesreči temu ki to trdi ni zvrtal še luknje v tank.icko napisal/-a:In nato poraba + 2 litra?
Hehe, jaz sem raje odžagal kat.
Lp
255 LPH pumpa se vgradi izključno zaradi blagodejnega vpliva na mašino (in razporeditve moči po širšem pasu vrtljajev) v visokih obratih, ker tam po programiranju stock pumpa ne more dozirat več prave količine goriva in postane mešanica presuha.
In če si odžagal kat brez naknadnega mapiranja si nareduprej slabš k boljš, pa še povratni pritisk na turbino (če jo maš seveda) ni več taprav.
-
Andrej
-
Andrej
Vrti se mašina gotovo bolj veselo, če je ovira plinom odstranjena. In če avto ni turbo je to tudi brez remapa fino.
Če maš pa turbino, pa delovanje turbine ni več v sozvočju z ECU, ki oviro upošteva in za turbino to ni glih najboljša od vseh stavri ki bi jih lohk zanjo naredu. Mogoče ne v tvojem specifičnem primeru, ker res ne vem kateri avto imaš, dejstvo pa je, da bi po naknadnem programiranju rezultati bili še dosti boljši in da vsak resen tuner odsvetuje odstranjevanje kata brez mape.
Da se ne boš brez veze z mano prerekal, praši Boba ko pride. Njemu boš pa že verjel.
Če maš pa turbino, pa delovanje turbine ni več v sozvočju z ECU, ki oviro upošteva in za turbino to ni glih najboljša od vseh stavri ki bi jih lohk zanjo naredu. Mogoče ne v tvojem specifičnem primeru, ker res ne vem kateri avto imaš, dejstvo pa je, da bi po naknadnem programiranju rezultati bili še dosti boljši in da vsak resen tuner odsvetuje odstranjevanje kata brez mape.
Da se ne boš brez veze z mano prerekal, praši Boba ko pride. Njemu boš pa že verjel.
Hvala, zelo si prijazen. Prej si omenjal filter. To verjetno leti na filter za gorivo, ali si mislil na zračni filter?Andrej napisal/-a:Če bi se izkazalo da je STI pumpa močnejša kot Foresterjeva ti jaz šenkam mojo.mesecnik napisal/-a:
To me je zanimalo, če je nuja. Zanimivo, kako človeku apetiti narastejo, ko ima enkrat solidno konjenico pod sabo.
Glede pretočnosti bencinske pumpe, kako preveriti pretočnost? Kaj pa izpušni sistem? Pa sklopka?
-
Andrej
Za pumpo bo gorazd0 sigurno vedel kako močno ma Forester.
Od STI je pa nekje v okolici 145 LPH.
Za filter sem mislil zracni. Bob prisega na K&N ali STI.
Zadnji lonc je tudi fino met bolj odprt, samo ga skladno s costs cutting strategijo nisem omenjal
Sklopa bo pa zdrzala kaksnih 30 konjev vec kar originalna.
Od STI je pa nekje v okolici 145 LPH.
Za filter sem mislil zracni. Bob prisega na K&N ali STI.
Zadnji lonc je tudi fino met bolj odprt, samo ga skladno s costs cutting strategijo nisem omenjal
Sklopa bo pa zdrzala kaksnih 30 konjev vec kar originalna.
Če bi delal samo remap, pumpe ni nujno menjat, bo originalna čist OK...
Original sklopka zdrži tudi 70+ konjev več. Preverjeno...
Kar se zračnega filtra tiče, je pa najboljši STI, ampak je drag in ga je treba menjat tako kot navadnega. Razni Green-i, K&N-i in podobno so pa nekje v istem rangu, razlike so tolk malenkostne, da niso vredne omembe...
Andrej glede kata maš načeloma prav, ampak vzami v obzir to, da se pogovarjamo o foresterju, ki ni ravno primerljiv z imprezo (sploh pa ne z STI). Pri 300+ konjih so malenkostne razlike že precej očitne, pri 170 pa niti ne tolk. Če odstraniš kat, se avto še zmer normaln pelje, turbina pa tud ne bo shodila, če ne bo remapa...
Aja, še poraba - pri meni je po mapiranju narasla za nekje 10 - 15%. Prej sm jih delal okol 450 z enim tankom, zdej se lučka prižge pri okoli 400, al pa še mal prej... Sicer je res, da je po mapiranju mešanica bolj optimalno nastavljena, kar naj bi za posledico sicer imelo zmanjšanje porabe, ampak v praksi pa zadeva zgleda tako, da se po mapiranju praktično ne vozim več v območju med 0,2 in 0,7 bara, ker kadarkoli dam mal na gas, pritisk takoj skoči na 0,7+ bara. Vse ostalo je pa samo še matematika: večji pritisk turbine pomeni več zraka, več dodanega goriva = višja poraba... Tako zgleda zadeva pri meni v praksi. Pa tukaj ni govora o "divjanju", tud pri normalni vožnji je tako...
Original sklopka zdrži tudi 70+ konjev več. Preverjeno...
Kar se zračnega filtra tiče, je pa najboljši STI, ampak je drag in ga je treba menjat tako kot navadnega. Razni Green-i, K&N-i in podobno so pa nekje v istem rangu, razlike so tolk malenkostne, da niso vredne omembe...
Andrej glede kata maš načeloma prav, ampak vzami v obzir to, da se pogovarjamo o foresterju, ki ni ravno primerljiv z imprezo (sploh pa ne z STI). Pri 300+ konjih so malenkostne razlike že precej očitne, pri 170 pa niti ne tolk. Če odstraniš kat, se avto še zmer normaln pelje, turbina pa tud ne bo shodila, če ne bo remapa...
Aja, še poraba - pri meni je po mapiranju narasla za nekje 10 - 15%. Prej sm jih delal okol 450 z enim tankom, zdej se lučka prižge pri okoli 400, al pa še mal prej... Sicer je res, da je po mapiranju mešanica bolj optimalno nastavljena, kar naj bi za posledico sicer imelo zmanjšanje porabe, ampak v praksi pa zadeva zgleda tako, da se po mapiranju praktično ne vozim več v območju med 0,2 in 0,7 bara, ker kadarkoli dam mal na gas, pritisk takoj skoči na 0,7+ bara. Vse ostalo je pa samo še matematika: večji pritisk turbine pomeni več zraka, več dodanega goriva = višja poraba... Tako zgleda zadeva pri meni v praksi. Pa tukaj ni govora o "divjanju", tud pri normalni vožnji je tako...
Zanimivo, sem tudi pričakoval, da poraba upade pri lepi vožnji po remapu. Premalo in preveč odzivno turbino imaš, pa ti tolk pije
Odstranit kat pa vozit brez remapa ni priporočljivo, ker precej tvegaš, sploh če motor priganjaš. Zadeva se malo zakomplicira, ker pri nekaterih se je to končal s katastrofalnimi posledicami, pr nekaterih pa brez. Če se splača tvegat je stvar posameznika, pa potrebno je upoštevat, da remap prinese občutno razliko, pa še brez skrbi si.
Pumpo je potrebno menjat ko prideš čez določeno mejo, ki jo stock več ne zmore in je zelo odvisna od modela in letnika, kar se zeopet najbolj splača vprašat Bob-a ali nekoga, ki ima že narejen remap (isti model in letnik).
Rok trajanja sklopke je zelo odvisen od stila vožnje, skoraj bolj kot od povečanja moči.
Odstranit kat pa vozit brez remapa ni priporočljivo, ker precej tvegaš, sploh če motor priganjaš. Zadeva se malo zakomplicira, ker pri nekaterih se je to končal s katastrofalnimi posledicami, pr nekaterih pa brez. Če se splača tvegat je stvar posameznika, pa potrebno je upoštevat, da remap prinese občutno razliko, pa še brez skrbi si.
Pumpo je potrebno menjat ko prideš čez določeno mejo, ki jo stock več ne zmore in je zelo odvisna od modela in letnika, kar se zeopet najbolj splača vprašat Bob-a ali nekoga, ki ima že narejen remap (isti model in letnik).
Rok trajanja sklopke je zelo odvisen od stila vožnje, skoraj bolj kot od povečanja moči.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov