Prtljažnik za kolesa

Zanimivo in koristno znanje
Uporabniški avatar
awdfun
Član Subaru kluba
Prispevki: 376
Kraj: Vinje
Kontakt:

Re: Prtljažnik za kolesa

Odgovor Avtor: awdfun » 12. Julij 2012, 14:56

Sajmon napisal/-a:Tale famozni Thulejev nosilec 591 ima res super sistem vpenjanja. To pa je za moj okus tudi vse. Sem že večkrat peljal za kom s takim nosilcem in me je vsakič stiskalo, ko so bili ovinki ali malo slabša cesta. Zaradi konstruckije z eno samo roko se je guncalo levo desno, da sem samo čakal, kdaj se bo streslo s strehe. Sam prisegam na robustne prtljažnike Zupan z dvema rokama z res širokimi kleščami. Smo enkrat lahko samo z mojim peljali eno čudno DH kravo. Thule je ni mogel prebavit. Da o sigurnejši vožnji skozi ovinke ne govorim.

Ko smo že ravno pri gumah, sam prisegam že nekaj let na Ardent 2,4. Bolj balonaste in zelo univerzalne. Švabe nikoli več. So prej razpadle kot se znucale.
Zanimivo. Men je uspelo v eni sezoni do konca izrabiti schwalble moby nik, pa ne vozim tako, da mi zadnja guma stalno blokira ampak zaviram na obe zavori. Spredaj jo še imam, zadaj pa imam sedaj continental mountain king ali nekaj podobnega. Problem pri vseh prtljažnikihm je vpetje karbonskega okvirja. Veliko jih je že počilo na mestu vpetja tako, da ga raje kar v avto dam. Če pa je preveč koles in prtljage, pa raje vzamem kar prikolico. Pa še bolj varno je, ker firbci ne vidijo bicikla. Saj veste: Prilika dela tatu.

Prtlažnik za na kluko je pa problem, ker pri terencu nagaja zadnja rezervna guma in izgubiš mesto za en bicikl.
Impreza Sti 08

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 12. Julij 2012, 15:12

awdfun napisal/-a:Prtlažnik za na kluko je pa problem, ker pri terencu nagaja zadnja rezervna guma in izgubiš mesto za en bicikl.
Za na terenca pa ne rabiš prtljažnika za na kljuko. Tam se dobi prtljažnik za na nosilec rezervnega kolesa. Pa še cenejši je.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
awdfun
Član Subaru kluba
Prispevki: 376
Kraj: Vinje
Kontakt:

Odgovor Avtor: awdfun » 17. Julij 2012, 09:31

Moram priznati, da ga še nisem zasledil. Mi lahko daš kaj bolj natančen namig?
Impreza Sti 08

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov