2009 Outback Diesel SLOPKA
Re: 2009 Outback Diesel SLOPKA
Če še jaz dodam svoje:
Dvomasni vztrajnik je "izum", ki naj bi služil zmanjšanju prenosa torzijskih vibracij na sklopko. To naj bi pomenilo manj mikrozdrsev lamel sklopke in s tem podaljšanje življenjske dobe sklopke. Posledično to pomeni tudi manj prenosa vibracij na preostali del pogna in karoserijo.
To je teorija. Praksa pa je pokazala (in tu je seznam podjetjih, ki imajo s tem težave dolg kot abeceda), da je velikokrat kritična komponenta (tista, ki prva odpove) postal sam dvomasni vztrajnik. Razlogov je več, eden glavnih pa je podimenzinirana konstrukcija vztrajnika izdelana v enem od številnih podobaviteljev avtomobilske industrije. Le-ti medseboj tekmujejo za večjo kos posla in ponujajo poceni rešitve.
Dvomasni vztrajnik je "izum", ki naj bi služil zmanjšanju prenosa torzijskih vibracij na sklopko. To naj bi pomenilo manj mikrozdrsev lamel sklopke in s tem podaljšanje življenjske dobe sklopke. Posledično to pomeni tudi manj prenosa vibracij na preostali del pogna in karoserijo.
To je teorija. Praksa pa je pokazala (in tu je seznam podjetjih, ki imajo s tem težave dolg kot abeceda), da je velikokrat kritična komponenta (tista, ki prva odpove) postal sam dvomasni vztrajnik. Razlogov je več, eden glavnih pa je podimenzinirana konstrukcija vztrajnika izdelana v enem od številnih podobaviteljev avtomobilske industrije. Le-ti medseboj tekmujejo za večjo kos posla in ponujajo poceni rešitve.
Jeremy Clarkson o Subaru Outbacku:
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."
Ja saj z časom se vedno vidi koliko je tisto "boljše" res boljše. Saj mogoče res pomaga nekaj pri vibracijah in mikrozdrsih, lahko pa tudi da imajo nekaj novega pa lahko prodajo po večji ceni. Kaj pa se moje situacije tiče pa bo treba najprej pogledati kaj točno je narobe in videti potem kaj se da narediti. Ter če bi se potem mogoče dalo vgraditi enomasnega, glede na to da bi naj bil nekje enkrat cenejši, pa isto vzdržljiv.
No ja tudi Boxer diesel ni nek bav,bav tako,da sem kar zadovoljen,da je projekt potekal brez problemov,šraufa se pa avto lepo kot bi bil ravno kar podmazan
Kljub temu,da smo stroške znižali za dobrih 80% se avto pelje tako kot mora :.sup
Kljub temu,da smo stroške znižali za dobrih 80% se avto pelje tako kot mora :.sup
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Ni bilo potrebe zaenkrat,morda čez kako leto ali dve.
Je pa notri mrcina težka kot slon
Sem pa bil začuden ,ko sem zadevo razdiral,da je po treh urah mirovanja bil vztrajnik še vedno tako vroč,da si ga moral prijeti z rokavicami.Sum za krivca je padel na izolacijo menjalnika zato sem jo preventivno odstranil.
Je pa notri mrcina težka kot slon
Sem pa bil začuden ,ko sem zadevo razdiral,da je po treh urah mirovanja bil vztrajnik še vedno tako vroč,da si ga moral prijeti z rokavicami.Sum za krivca je padel na izolacijo menjalnika zato sem jo preventivno odstranil.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Prima, torej ste zamenjali samo sklopko?
Don't allow your mind tell your heart what to do.
kako ste rešli potem in kakšni so bili stroški?Baksi napisal/-a:Ja saj z časom se vedno vidi koliko je tisto "boljše" res boljše. Saj mogoče res pomaga nekaj pri vibracijah in mikrozdrsih, lahko pa tudi da imajo nekaj novega pa lahko prodajo po večji ceni. Kaj pa se moje situacije tiče pa bo treba najprej pogledati kaj točno je narobe in videti potem kaj se da narediti. Ter če bi se potem mogoče dalo vgraditi enomasnega, glede na to da bi naj bil nekje enkrat cenejši, pa isto vzdržljiv.
Trenutno smo rešili tak da se je sklopka samo obnovila, ampak to je bolj začasna rešitev. Stroškov za to je bilo 270 eur. kasneje bo tako treba komplet sklopko menjati( sklopka , vztrajnik,..) koliko pa bo to stalo pa še nevem, mislim pa da nekaj nad 1000 eur(neoriginal), vendar to je za zdaj bolj ugibanje.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov