Zadnji diferencial
Kaj ko bi karli tole snel iz AT menjalnika in dal gor od MT in zadnji pripadajoč difcheno napisal/-a:
tedva zobnika določata razmerje zadnjega diferenciala
http://img530.imageshack.us/img530/5863 ... 017kg3.jpg
http://img68.imageshack.us/img68/9485/13209167oe3.jpg
@subie
AT ma 2 senzorja za hitrost - enega na standardnem mestu in enega na IZHODU kardana
na podlagi OBEH senzorjev deluje avtomatsko prerazporejanje navora naprej-nazaj
in ce bi spremenil tole razmerje skupaj z zadnim diferencialom bi bil problem, da bi menjalnik vedno mel maksimalno razliko navora spredaj, oz zadaj - odvisno a povecas al zmanjsas obrate kardana
razumljivo?
ps
v kolikor bi blo to sploh mogoce sestavt
AT ma 2 senzorja za hitrost - enega na standardnem mestu in enega na IZHODU kardana
na podlagi OBEH senzorjev deluje avtomatsko prerazporejanje navora naprej-nazaj
in ce bi spremenil tole razmerje skupaj z zadnim diferencialom bi bil problem, da bi menjalnik vedno mel maksimalno razliko navora spredaj, oz zadaj - odvisno a povecas al zmanjsas obrate kardana
razumljivo?
ps
v kolikor bi blo to sploh mogoce sestavt
Torej ta del tudi določa ali je diferencial z zaporo ali ne?birdy napisal/-a:to je gospod diferencial, vse ostalo so pomozne stvari, ki potem tvorijo celoto, kateri pogovorno recemo "diferencial"(upam da sem se zadosti tocno izrazil)BMW_rok napisal/-a:Ko smo že pri diferencialih, kakšno funkcijo ima del v diferencialu pod številko 32 (33)?
http://opposedforces.com/parts/legacy/e ... ndividual/
nekje na forumu je link do videa "kako deluje diferencial" kjer mas tocno ta del razlozen
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4469
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Na 'Subaru Legacy International' so mi napisali tole:
Torej - dobiti en (čimbolj poceni) LSD diff (vseeno, kakšno razmerje), ga razturit, vgradit LSD v moj diff in 'VOILA'. Glavno, da je R-160, pa bo pasalo.
D.
Če prav razumem, je to prav ta del '32', ki ga omenja BWM_rok...It is possible to use the LSD carrier from any other Subaru R-160 that you do find with the 3.7 ring and pinion from your car to make your own 3.7 LSD rear.
Torej - dobiti en (čimbolj poceni) LSD diff (vseeno, kakšno razmerje), ga razturit, vgradit LSD v moj diff in 'VOILA'. Glavno, da je R-160, pa bo pasalo.
D.
@bmwrok - ja ta del(celota) ti doloca vrsto diferenciala - open/vlsd/cloutch lsd .....
@danci - kako pa mislis da je moj legacyIII mel zadno zaporo narejeno
subi92 je mel 3.54 vlsd dif od legacy turbo doma, ga je pol vgradil v svojo dvojko, kasneje sem ta dif jest kupu - spet vzel ven komplet del 32+notranjost(se drzi skp) in sem ga vgradil v original ohisje od trojke s pomocjo original polza in original kronastega zobnika (tadva dolocata razmerje - v mojem primeru 4.11)
se pravi na kratko
del32 skp z drobovjem doloca tip
polz v kombinaciji s kronastim zobnikom pa razmerjem ( POLZ IN KRONASTI ZOBNIK STA NERAZDRUZLJIVA CELOTA!!!!!!!!!!!!!!! vedno ju menjujemo v PARIH!)
in pa se:
DIFERENCIALOV NE SESTAVLJAMO DOMA, TEMVEC POISCEMO MOJSTRE KI TO ZNAJO (en je omenjen v moji temi "moj legy") - ker drugace se bo dif 99% sam unicil
@danci - kako pa mislis da je moj legacyIII mel zadno zaporo narejeno
subi92 je mel 3.54 vlsd dif od legacy turbo doma, ga je pol vgradil v svojo dvojko, kasneje sem ta dif jest kupu - spet vzel ven komplet del 32+notranjost(se drzi skp) in sem ga vgradil v original ohisje od trojke s pomocjo original polza in original kronastega zobnika (tadva dolocata razmerje - v mojem primeru 4.11)
se pravi na kratko
del32 skp z drobovjem doloca tip
polz v kombinaciji s kronastim zobnikom pa razmerjem ( POLZ IN KRONASTI ZOBNIK STA NERAZDRUZLJIVA CELOTA!!!!!!!!!!!!!!! vedno ju menjujemo v PARIH!)
in pa se:
DIFERENCIALOV NE SESTAVLJAMO DOMA, TEMVEC POISCEMO MOJSTRE KI TO ZNAJO (en je omenjen v moji temi "moj legy") - ker drugace se bo dif 99% sam unicil
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4469
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Sem mislil, da si našel cel diff z ustreznim razmerjem...birdy napisal/-a: @danci - kako pa mislis da je moj legacyIII mel zadno zaporo narejeno
A lahko to malo elaboriraš?in pa se:
Kaj konkretno je tako komplicirano? Kje so težave?
D.
diferencial ima zobniski ujem med polzom in kronskim zobnikom
kot za vsak zobniski ujem je tudi za tega predpisana zracnost, katere laik ne more nastavit
ujem na zobnikih dolocas s podlozkami pod salckama lezajev, s tem da premikas diferencial levo-desno
ko si ujel dif na pravo mesto, te zanima se sila na lezajih, ki je pravtako predpisana (doloca se pravtako s podlozkami - ISTIMI - se pravi lahko nehote dif premaknes v neugodno lego za zobnike)
ce to ni pravilno mas lahko premalo lufta v zobniskem ujemu in se potem ko se vse skupaj segreje(al pa kr od zacetka) zobnika pojeta, ker se prevec drgneta
enako velja za lezaje, katerim zivljenjsko dobo zmanjsas tudi za 100x z malenkostnimi odstopanji od predpostavljenih toleranc
osebno sem raje placal tiste 40€ al kok sem ze dal(je napisano v moji temi) in nisem rabil doktorirat iz diferenciala
kot za vsak zobniski ujem je tudi za tega predpisana zracnost, katere laik ne more nastavit
ujem na zobnikih dolocas s podlozkami pod salckama lezajev, s tem da premikas diferencial levo-desno
ko si ujel dif na pravo mesto, te zanima se sila na lezajih, ki je pravtako predpisana (doloca se pravtako s podlozkami - ISTIMI - se pravi lahko nehote dif premaknes v neugodno lego za zobnike)
ce to ni pravilno mas lahko premalo lufta v zobniskem ujemu in se potem ko se vse skupaj segreje(al pa kr od zacetka) zobnika pojeta, ker se prevec drgneta
enako velja za lezaje, katerim zivljenjsko dobo zmanjsas tudi za 100x z malenkostnimi odstopanji od predpostavljenih toleranc
osebno sem raje placal tiste 40€ al kok sem ze dal(je napisano v moji temi) in nisem rabil doktorirat iz diferenciala
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov