spodaj na Prodrive loncu jasno piše...tko da naj "pipa" še naprej
Impreza WRX SW by BackW00d
Re: Impreza WRX SW by BackW00d
hehe oprema je bila vedno prisotna v mojih avtomobilih, sem se vedno trudil, da je vse kot se šika
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
U glavnem, qr*c teroristični šit od države, ona pa nedojeba*na kuz*a z epoleti.irCAR81 napisal/-a: Ti bom dal par nasvetov, vrstni red naključen:
1. Nikoli ne omenjaj da je avto športen, razen če res začutiš da so te ustavl kr tko za debato o avtu.
2. Ne smejo dobit vtisa da misliš da si frajer ker maš tak avto. Idelalno bi bilo če bi ustvaril vtis kot da si revež, nekakšna žrev trapastega nakupa. Frajerji jim grejo na živce.
3. Takoj ko ustaviš ugasni avto, pusti kontakt in prižgi vse 4 žmigavce. Izpuh se jim lahko hitro lahko zdi glasen, sploh ponoči.
4. Bodi v vsakem trenutku spoštljiv.
5. Če si ga kej pobiksu probi narest vtis da si to nardu ponesreč, da ti je res žal in da ne boš nikoli več.
Sočustvujem.
Res je bila neugodna še pa še...
Nisem v tistem momentu pomislu na "bogi bogi" fantka
Imaš prav da prepotentne frajerje še bolj matrajo. Naslednjič nataknem pasje/mačje oči
Danes sem šel spet čez prelaz Podmeja in skozi Marijo reko. Nazaj grede ob rahlem dežju
Sem ob cesti stal in govoril z Imprezkom po telefonu, ko mimo "prileti" nek passat na polno, sem po končanem pogovoru kakšno minuto za njim štartal, in ga že do polovice prelaza dohitel in prehitel na neki kratki ravninci in se mu v dveh ovinkih odpeljal iz pogleda. Mislim, da mu ni bilo nič jasno
BTW, pomoje me je že 20 ljudi vprašalo "kolk pa kej spije tole"......ja pismo pejt furat Fabio 1.9 SDI...
Na petrolu me že dražijo, da sem med redkimi ki prime modro ročko, pa da se mi splača njihovo kartico vzet, če ne prej, zdej sigurno

Nisem v tistem momentu pomislu na "bogi bogi" fantka
Danes sem šel spet čez prelaz Podmeja in skozi Marijo reko. Nazaj grede ob rahlem dežju
BTW, pomoje me je že 20 ljudi vprašalo "kolk pa kej spije tole"......ja pismo pejt furat Fabio 1.9 SDI...
Na petrolu me že dražijo, da sem med redkimi ki prime modro ročko, pa da se mi splača njihovo kartico vzet, če ne prej, zdej sigurno
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- urbancebulj
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 2237
Fabija je že bencin šparovček.
Ircar je nekoč lepo napisal, kaj odgovorit ob uprašanju "koliko spije":
Vse!
:.sup
Ircar je nekoč lepo napisal, kaj odgovorit ob uprašanju "koliko spije":
Vse!
Tolk k daš, tolk pa požre. Če ti je ob tem dolgčas, si pa sam kriv 
Projekti "dražje" narave čakajo na prodajo drugega (tretjega) avta, in zaenkrat čas namenjam pretežno tistemu avtu, da ga pripravim na prodajo. Hočem, da je avto pripravljen na naslednjega kupca, da se ne cenkamo potem nekaj brezveze
Da ne govorim od integralov in odvodov s pridihom kombinatorike in verjetnosti na faksu, ki mi preti 22.6.2016
Med zadnjimi izpiti ravno tisti najtežji 
Ker pa lahko vseeno kakih 10-15 minut dnevno vržem v prihajajoče tuning/styling zadeve pa sem se uspel spomnit ene stare sodelavčeve daritve, ko mi je verjetno vsaj 5 let nazaj v dar dal 4 škatlje...
http://shrani.si/f/1A/11Z/1JgiYzVB/img0551.jpg
Od takrat naprej nisem čisto točno vedel kako in kaj naj s tem naredim. Namreč zadeve znotraj škatelj so precej hude, in so takrat stale preko 200€ na par:
http://shrani.si/f/1k/2u/2cvPGBXJ/img0552.jpg
Seveda pa niso bile podarjene kar tako...imajo en catch (oziroma dva).
Manj problematičen je tale:
http://shrani.si/f/3G/cr/FB1DbRR/img0555.jpg
Pač malce obbutana membrana...not a big deal.
Druga bolj tečna pa je tale:
http://shrani.si/f/3J/HB/1y68QLYY/img0553.jpg
Tole pa je mislim, da tovarniška greška DLS-a ker so dali za zunanjo gumo neko peno, ki je s časom razpadla. Pa tudi to, da so brcali z nogami v zvočnik, ker ni imel mrežic čez, verjetno ni pomagalo.
Ker pa so zvočniki kot taki, res dobri, sem se odloču tole obnovit, prejšnji dan mi je čisto "by the way" padla ideja na pamet, da bi tole verjetno lahko za "drobiž" popravil s pomočjo kitajcev (ebay) in tistega, ki potem drži, če je le neostik.
Hop na ebay: BAM! Đaba rezervni deli
Že čakam na kitajskega goloba, da tole okol vrata pritroga na moj naslov
Vmes sem preveril kaj paše v Imprezo, in sem bil razočaran, da zadaj grejo notri samo 4" (10cm) zvočniki, WTF?!
Moram preverit, če je opcija, da grem tam z nekimi predelavami na 6.5" (16.5cm).
Ima kdo kaj izkušenj? Verjetno je najceneje kupit distančnik z ebaya.
Imam pa idejo, da bi narisal v 3D in dal stiskat kolegu na 3D printer, to bi blo mega!
4x 16cm zvočniki z visokotonci + en 20cm woofer v prtljažniku, bi moral bit dost za moje "skromne" potrebe, saj bi rad obdržal funkcionalnost prtljažnika. Poliestriranje mi ne uide
Ojačevalci pa upam, da pridejo pod prednja sedeža. Trenutno stanje avtoakustike je passe, zvočniki iz papirja hreščijo takoj, radio je na kasete in na CD (brez MP3) in to ni za nikamor. Saj vem, da imam prelep zvok bokserja čez Prodrive lonec, ampak v poletnih dneh paše tudi malce muzike čez tole 
Po izpitu matematike pa se podam še v tehnikalije, in odprem čeljusti dol, da vidim kako je stanje, potem pa naročim, kar bo potrebno, da se pozamenja pred morjem...
Projekti "dražje" narave čakajo na prodajo drugega (tretjega) avta, in zaenkrat čas namenjam pretežno tistemu avtu, da ga pripravim na prodajo. Hočem, da je avto pripravljen na naslednjega kupca, da se ne cenkamo potem nekaj brezveze
Ker pa lahko vseeno kakih 10-15 minut dnevno vržem v prihajajoče tuning/styling zadeve pa sem se uspel spomnit ene stare sodelavčeve daritve, ko mi je verjetno vsaj 5 let nazaj v dar dal 4 škatlje...
http://shrani.si/f/1A/11Z/1JgiYzVB/img0551.jpg
Od takrat naprej nisem čisto točno vedel kako in kaj naj s tem naredim. Namreč zadeve znotraj škatelj so precej hude, in so takrat stale preko 200€ na par:
http://shrani.si/f/1k/2u/2cvPGBXJ/img0552.jpg
Seveda pa niso bile podarjene kar tako...imajo en catch (oziroma dva).
Manj problematičen je tale:
http://shrani.si/f/3G/cr/FB1DbRR/img0555.jpg
Pač malce obbutana membrana...not a big deal.
Druga bolj tečna pa je tale:
http://shrani.si/f/3J/HB/1y68QLYY/img0553.jpg
Tole pa je mislim, da tovarniška greška DLS-a ker so dali za zunanjo gumo neko peno, ki je s časom razpadla. Pa tudi to, da so brcali z nogami v zvočnik, ker ni imel mrežic čez, verjetno ni pomagalo.
Ker pa so zvočniki kot taki, res dobri, sem se odloču tole obnovit, prejšnji dan mi je čisto "by the way" padla ideja na pamet, da bi tole verjetno lahko za "drobiž" popravil s pomočjo kitajcev (ebay) in tistega, ki potem drži, če je le neostik.
Hop na ebay: BAM! Đaba rezervni deli
Že čakam na kitajskega goloba, da tole okol vrata pritroga na moj naslov
Vmes sem preveril kaj paše v Imprezo, in sem bil razočaran, da zadaj grejo notri samo 4" (10cm) zvočniki, WTF?!
Moram preverit, če je opcija, da grem tam z nekimi predelavami na 6.5" (16.5cm).
Ima kdo kaj izkušenj? Verjetno je najceneje kupit distančnik z ebaya.
Imam pa idejo, da bi narisal v 3D in dal stiskat kolegu na 3D printer, to bi blo mega!
4x 16cm zvočniki z visokotonci + en 20cm woofer v prtljažniku, bi moral bit dost za moje "skromne" potrebe, saj bi rad obdržal funkcionalnost prtljažnika. Poliestriranje mi ne uide
Po izpitu matematike pa se podam še v tehnikalije, in odprem čeljusti dol, da vidim kako je stanje, potem pa naročim, kar bo potrebno, da se pozamenja pred morjem...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4466
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Jaz imam 4x 16cm zvočnike in 4x tweeterje - subwoofer se mi niti ne zdi pretirano nujen.BackW00d napisal/-a:4x 16cm zvočniki z visokotonci + en 20cm woofer v prtljažniku, bi moral bit dost za moje "skromne" potrebe, saj bi rad obdržal funkcionalnost prtljažnika.
Za ojačevalec imam Alpine KTP-445U 4x 45RMS. Ojačevalnik je D-klasa, zato je lahko dovolj majhen, da živi kar v armaturki za OEM radijem.
Morda ideja za subwoofer, pri kateri funkcionalnost prtljažnika ostane 100%:
http://foto.slovenija.net/photos/Danci/ ... oofer3.jpg
http://foto.slovenija.net/photos/Danci/ ... oofer2.jpg
http://foto.slovenija.net/photos/Danci/ ... alled1.jpg
Jaz imam še iz starih časov robe da se ti zabliska
Tako da ojačevalcev niti ne rabim kupovat, imam ene Signate, krepko predelane za boljši sound. Sem dal takrat še skoraj nabavno ceno zraven, da sem pomenjal tranzistorje in določene kondenzatorje, ki so kvalitetnejši.
To si pri sebi tako rešil kufer? Čeprav nima prave škatlje, verjetno vseeno dosti dobro igra. V prtljažniku še nisem gledal kaj in kako. impreza ma nek čudni "dvojni poden", ki je 3/4 neizkoriščen. Mogoče tam še kaj naredim v prihodnosti. Res še nisem nič razmišljal, vendar pa woofer defenitivno bo. Ker bojo sprednji kar dobro rezani spodaj, da bodo čimbolj sekali
To si pri sebi tako rešil kufer? Čeprav nima prave škatlje, verjetno vseeno dosti dobro igra. V prtljažniku še nisem gledal kaj in kako. impreza ma nek čudni "dvojni poden", ki je 3/4 neizkoriščen. Mogoče tam še kaj naredim v prihodnosti. Res še nisem nič razmišljal, vendar pa woofer defenitivno bo. Ker bojo sprednji kar dobro rezani spodaj, da bodo čimbolj sekali
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Tudi jaz imam še enega Alpine MRV-F357 (5 kanalov, 4x 50W + 150W RMS @14,4V), ampak mi je bil enostavno prevelik, pa nekak se mi ni dalo preveč komplicirat in novih kablov vlačit...BackW00d napisal/-a:Jaz imam še iz starih časov robe da se ti zabliskaTako da ojačevalcev niti ne rabim kupovat, imam ene Signate, krepko predelane za boljši sound. Sem dal takrat še skoraj nabavno ceno zraven, da sem pomenjal tranzistorje in določene kondenzatorje, ki so kvalitetnejši.
To je bilo dva Legacy-a nazaj, v modelu BG. V sedanjem imam namesto rezervnega kolesa LPG tank, tako da tam ni več prostora za woofer.To si pri sebi tako rešil kufer? Čeprav nima prave škatlje, verjetno vseeno dosti dobro igra.
Igralo je super - na začetku me je sicer skrbelo, da bo polica ropotala, ampak je tepih preko poskrbel tudi za to.
Si moral zadaj kaj predelovat, da so zvočniki 6.5 pasali notr ?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Za spredaj in zadaj sem z eBay-a nabavil ustrezne distančnike.BackW00d napisal/-a:Si moral zadaj kaj predelovat, da so zvočniki 6.5 pasali notr ?
Pri OEM zvočnikih je ohišje hkrati tudi distančnik.
- urbancebulj
- Uporabnik foruma
Zakaj pa bi v zadnja vrata dajal boljše/močnejše zvočnike?
Sem poizkusil tudi to (sicer ne v Subaruju) pa ni bilo neke razlike.
Važno da je spredaj dober sistem+izolacija vrat (po možnosti še visokotonci "obrnjeni" v voznika) ter dober sub v kufru.
To je to!!
Važno da je spredaj dober sistem+izolacija vrat (po možnosti še visokotonci "obrnjeni" v voznika) ter dober sub v kufru.
To je to!!
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Če imaš subwoofer, najbrž res ni velike razlike...urbancebulj napisal/-a:Zakaj pa bi v zadnja vrata dajal boljše/močnejše zvočnike?
Žal pa subwoofer ni vedno možen / praktičen / zaželjen / ... in v tem primeru je razlika ogromna, saj imaš 2x večjo površino zvočnikov za nizke frekvence - skoraj, kot da imaš subwoofer.
Recimo - 30cm subwoofer ima (poenostavljeno) ~700 cm2 površino membrane (brez upoštevanja globine.
Dva 16cm zvočnika imata površino 400cm2, štirje pa 800cm2...
Jaz recimo subwooferja nimam, ti pa lahko ob priliki demonstriram razliko...
Nekateri imamo kdaj tudi potnike v avtu in zakaj ne bi tudi oni uživali v glasbi.Važno da je spredaj dober sistem+izolacija vrat (po možnosti še visokotonci "obrnjeni" v voznika) ter dober sub v kufru.
To je to!!
Mene pa zanima, koliko ti distančniki približajo membrano vratni tapeti? Namreč ob malo glasnejšem poslušanju, oziroma, če so zvočniki z mehkejšim vpetjem membrane lahko pride do zaletavanja v to tapeto. Drug faktor, ki lahko zakomplicira, je pa vgradna globina, ki je vsaj pri classic imprezi močno zmanjšala izbor med zvočniki. Seveda, če bi reševal to z distančniki, si spet pri mojem prvem vprašanju. No, vse skupaj reši diy tapeta, česar pa se sam nebi šel.
- urbancebulj
- Uporabnik foruma
Enak problem (majhna globina) sem imel pri Fabiji.
Problem so rešili Hertz-ovi zvočniki.
Kakorkoli gledam, najprej jaz (šofer) potem muzika za vse ostale!

Problem so rešili Hertz-ovi zvočniki.
Kakorkoli gledam, najprej jaz (šofer) potem muzika za vse ostale!
Mah men je pa idealka malenkost nadpovprečen, nevpadljiv radio. In čimhujši zvočniki ter visokotonci spredaj in zadaj, če ne gre drugače za vsak par svoj ojačevalec in to je to. Tist woofer ti razbije cel prtlažnik, če ne verjameš ti pokažem kaj je men navaden dežnik naredu.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost