Forester 2000 - Zadnja amortizerja & fedra

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 02. Februar 2010, 09:08

subi92 napisal/-a:
markoter napisal/-a:od kar sem menjal frdre in amortizerje na foriju mi ˝škriplje˝nekje tam zadaj. to se pojavlja na makedamu in na zjebanem asfaltu. skratka, ko ruka.

je kdo imel kakšen podoben problem?
Morda prtljažne vrata ?? Nofear mi je enkrat nekaj podobnega omenjal pri njegovem foriju.

@niva tist je bilo bolj zamolklo udarjanje :lol:
Ja, tud men zadaj neki ropota oz. škripa, ampak mi še do danes ni uspelo ugotovit kaj naj bi to blo... :?

Se mam pa namen enkrat ko bo toplejše vreme lotit problema in podret pol avtomobila če bo treba, kr mi zeloooo najeda živce že kr neki časa...

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 02. Februar 2010, 10:20

subi92 napisal/-a: @niva tist je bilo bolj zamolklo udarjanje :lol:
enim skripa in skripanje ni zamolklo udarjanje

moj tudi skriplje spredaj, ko grem cez lezece policaje, ni tako redko pri Forijih, je pa treba nekaj podmazat pri stabilizatorju, zato grem jutri h Krzicu

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 02. Februar 2010, 10:58

niva13 napisal/-a: moj tudi skriplje spredaj, ko grem cez lezece policaje, ni tako redko pri Forijih, je pa treba nekaj podmazat pri stabilizatorju, zato grem jutri h Krzicu
Meni je škripal Turbo wannabe - ko je stabilizato od N/A legacyja drgnil ob Turbo most spredaj :? (Pek Benedik varianta), sem pa odkril toplo vodo da sem to ugotovil.

Drugač sem si pa za svojega naroču prednje gumice stabilizatorja nove (moram še zmontirat ko bo čas) ker ima malček lufta in dela tok tok čez luknje. En končnik sem pa že pred tem menju saj je imel luft.
To je pa davk ker Nemc ne kup foresterja za AC ampak za jago :lol: - no sej notranjost tega ne kaže ampak makedama je vidu dovolj zagotovo.

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 02. Februar 2010, 11:06

niva13 napisal/-a:moj tudi skriplje spredaj, ko grem cez lezece policaje, ni tako redko pri Forijih, je pa treba nekaj podmazat pri stabilizatorju, zato grem jutri h Krzicu
Nevem, kaj bi ti tam lahko podmazal :?:
Zamenjaj gumice in škripanje bo čudežno izginilo ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 02. Februar 2010, 15:00

@Karli: se pardoniram za neumnost, verjetno bo tisto na roki kar je ze Gore enkrat omenjal
ce se prav spomnem, sem na racunih opazila, da je bil na prednjem stabilizatorju ze menjan levi koncnik (bom se enkrat preverila doma), na optiki so pa tudi opazili, da je levo kolo za 0,15 stopinj izven, domnevam kak udarec v robnik.
Kako in kaj bom zvedela jutri.

@Subi92: ajoj si predstavljam kako to zgleda, pred nakupom svojega Forija sem sla na ogled enega jagerskega v LJ (prodaja Abc, uvoz iz Nemcije) :lol:

Uporabniški avatar
markoter
Uporabnik foruma
Prispevki: 645
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Avtor: markoter » 02. Februar 2010, 20:35

subi92 napisal/-a:
To je pa davk ker Nemc ne kup foresterja za AC ampak za jago :lol: - no sej notranjost tega ne kaže ampak makedama je vidu dovolj zagotovo.
naj bi bla lastnica neka dohterca :? je pa verjetno njen det dosti ravšical na črno da je lahko fedre pojahal in amortizerje uničil :lol:

lahko pa tut da mam 300, 400kkm

samo poknjigi sodeč ne :roll:

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 03. Februar 2010, 09:09

subi92 napisal/-a:Drugač sem si pa za svojega naroču prednje gumice stabilizatorja nove (moram še zmontirat ko bo čas) ker ima malček lufta in dela tok tok čez luknje.
čist tko informativno, kok pa kje si to uzeu/dau....

To morm menjat, ker ropota k khoorba :D
Sm tut končnik zamenju, pa je bil originalni še čist dober. Kakšne je**ne muke sem pa doživljal medtem, ko sm ven spravljal stari končnik, pa da sem šravf zlomil, ko končnik drži na mestu v pestu ARGH! :t:
Potem sem še 1x sveder zlomu, k sm prevrtavu stari šravf k je cel navoj notr ostal..............uf je******
Pa vseskup sm delu za brezveze...to me najbol boli :D
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 03. Februar 2010, 10:33

Če rabiš na Z.S. :-)

Dr.Nemo
Uporabnik foruma
Prispevki: 34

Zadnji amortizer

Odgovor Avtor: Dr.Nemo » 05. April 2012, 14:20

Pozdravljeni,

torej danes imel Forija (2005) na servisu in mi je mehanik pokazal da malo popušča zadnji levi amortizer. Ne vem ali samoizravnalni, vem pa da je plinski in ima na sopodnjem delu še tako približno 15 cm cev poleg glavne....
Prebral sem prejšnje poste in ker nisem preveč tehničen me je kr malo zmedlo... (cene pa diganje spuščanje, pa fedre ja ne...)
Zanima pa me kje lahko dobim primerne amortizerje brez da mi slečejo kožo s hrbta???

Lp
B

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: benko » 10. April 2012, 06:51

Čim bolj enostavno: vsaj tri variante so.

1. Zamenjava s plinskimi (npr. Olef in ostale variante), ki so po cca. 90€ na kos, in potem še zamenjava vzmeti, ker so originalne prekratke in avto vseeno "glisira".

2. Zamenjava z nadomestnimi, ki so bojda občutno dražji, čeprav sem videl, da jih je nekaj našlo ustrezne za dokaj normalno ceno.

3. Karli, če ima slučajno kakšne na lagerju.

LP,
benko
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Dr.Nemo
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Dr.Nemo » 10. April 2012, 18:10

No nekaj raziskave sem naredil v tem času (in mi je seveda še manj jasno....).
Amortizer je tudi sedaj plinski (ampak imajo na spodnji strani še neko komoro ki mi ni čisto jasno zakaj je). Vem pa da avto nima variante samoizravnavanja....
Na slikah amortizerjev ki jih ponudi katalog na nobenem ni take komore....????!!!
Če kaj pomaga sem prepisal kat št z amotrizerja 20360 SA 030 EY Tokico LH...

lp
B

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 10. April 2012, 21:32

Išči pod oznako 20360SA030 ali 20360-SA030

Pod to oznako najdeš foresterjev zadnji amortizer
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 10. April 2012, 21:40

20360SA030 aka SA113 Forester 2003-2005 Struts, Rear SHOCK ASSEMBLY LEFT REAR FOR 2003-2005 FORESTERS WITH REAR SELF-LEVELING SYSTEM ONLY (Item 16) mostly found on XS & LL Bean Models

20360SA020 aka SA103 Forester 2003-2005 Struts, Rear SHOCK ASSEMBLY RIGHT passengers side REAR FOR 2003-2005 FORESTERS WITH REAR SELF-LEVELING SYSTEM ONLY (Item 16) mostly found on XS & LL Bean Models
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Dr.Nemo
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Dr.Nemo » 10. April 2012, 23:19

Hmmm hvala torej ima zadeva vgrajen amortizer za samodejno uravnavanje ampak tega ni ....?????
In če sme prav razumel se ne da vgraditi navadnega ker so vzmeti prekratke (oz je potrebno zamenjati vzmeti)????
Zanimivo je to da ko sem se zanimal pri prodajalcih jim je katalog vrgel ven navadne amortizerje.....
Bom jutri zadevo poslikal in prilepil tule če bo komu kaj jasno...
Mimogrede sem pogledal na stran proizvajalca amortizerjev Tokico in navajajo da so delali amortizerje samo za WRX in Legija.....

Lp
B

Dr.Nemo
Uporabnik foruma

Re: Forester 2000 - Zadnja amortizerja & fedra

Odgovor Avtor: Dr.Nemo » 18. Julij 2012, 17:01

Pozdravljeni ponovno,

torej ker forija nekaj časa nisem uporabljalsem lahko na zadevo z amortizerji malo pozabil ... sedaj pa je zadeva spet aktualna.
torej, nekdo ki je to že delal : zamenjava teh samouravnalnih amortizerjev z navadnimi + fedra, mehanik za subaruje trdi da se na mojem modelu (let. 2005) to sploh ne da več in da je edina opcija origininal... Torej če je kdo imel praktično iskušnjo prosim???????

lp
B

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov