Bob Rawle remap 3.

Izboljšave zmogljivosti in voznih lastnosti
Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 11. December 2010, 19:07

NoFEAR napisal/-a:Ker sem se posvetoval z Bobom, pa je rekel da sploh ni problema, da jih lahko kasneje odpravim...
....in jih še nisi. Kje je zdaj težava? Ugibam, v mapi najbrž ne. Boš moral motor podret?
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 11. December 2010, 19:29

Ne vem kje je težava, jo še iščem. V mapi je verjetno res ni.

Uspel sem ugotovit, da podobne težave povzročajo tudi okvara senzorja odmične gredi ali senzorja glavne gredi, okvara regulatorja pritiska goriva, slabi kabli za svečke, okvara razdelilnika vžiga, slab MAF senzor, okvara stikala nevtralne prestave, zapacan motorček prostega teka, poškodovane cevi za vakum, okvara na recirc. ventilu, razpoke / puščanje na up-pipu ali tesnilih izpuha, preskočen zobati jermen...

Zaenkrat se pač nekako lotevam izločevanja zgoraj omenjenih stvari, ampak kot pravim trenutno rešitev iščem sam po tujih forumih. Od Boba sem pa vseeno pričakoval da bo pri vseh svojih izkušnjah poznal in mi predlagal še kaj več kot samo možnost okvare MAF senzorja ali pa slabe mase na motorju.

Motorja pa zaradi tega nimam namena podirat. Razen če bo slučajno potreba po menjavi tesnil glave, takrat bom tud bolj natančno ugotavljal, v kakšnem stanju so obročki, bati...

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 11. December 2010, 22:14

@NoFEAR: to so zoperne stvari, sem bil večkrat v podobnem položaju z GT-jko in vem kako je. Drgač si pa sam navedel možne simptome - predvidevam da je kljub izkušnjam težko izpostavt eno stvar in rečt zamenji svečko na 3. cilindru in bo okey. To je tko k da bi pršu do zdravnika in reku da si zanč prdnu in vprašal če maš raka. Za take stvari je vedeževalka. Vsemogočen pa žal ni nihče. Te pa razumem da nisi najbolj zadovoljen.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 12. December 2010, 10:48

Da se razumemo - nikoli nisem pričakoval od Boba, da mi bo popravil avto, ali mi pa 100% povedal kje je vzrok. Sej se je zavzel in mi poskušal svetovat in pomagat. Ampak ko po dveh poizkusih ni šlo, je bilo pa zelo očitno, da je ostal brez idej o tem kako naprej. In ravno to me moti - če človek dela s temi motorji že svojih (koliko?) 10, 15 let, bi pa že moral poznat njihove muhe in moral bi vedet vsaj to, v katero smer (ali pa več smeri) naj razmišljam in čemu naj še posvetim dodatno pozornost, da mi bo na koncu uspelo odpravit težavo. Tudi če bi mi naštel 30 možnih vzrokov, bi mi vlil več zaupanja in pokazal več "strokovnosti", kot pa to, da je ostal brez idej.

Uporabniški avatar
awdfun
Član Subaru kluba
Prispevki: 376
Kraj: Vinje
Kontakt:

Odgovor Avtor: awdfun » 15. December 2010, 12:28

Meni je Bob zmapiral motor in moram povedati, da imam še mešane občutke okoli tega. Motor naj bi bil močnejši (514Nm) toda defenitivno je manj odziven. To pomeni, da ima maximalni moment višje kot Prodrive mapa in da se na pritisk pedala za plin počasneje odziva kot prodrive mapa. Tudi mi ni pustil prodrive mape in imam dve enaki mapi, ki naj bi se odzivale malo drugače, toda med vožnjo se tega ne čuti. Pustil mi je inteligentno mapo.
Zaenkrat bom še malo preizukušal in potem mogoče poslal ECU nazaj v Prodrive, da mi jo nastavijo tako kot prej. Nisem se še do konca odločil.
Impreza Sti 08

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4121
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 15. December 2010, 16:20

Si mu to povedal že med mapiranjem ali si kasneje delal bolj detajlno primerjavo? Bob zna bit mal površen na trenutke, kot se je izkazalo pri noFearu, pa tudi pri meni je pozabil nastavit kompenzacijo za zimske temperature. V mojem primeru ni nek poseben problem, ker mi lahko mapo pošlje po mailu v vašem je pa potreben ponovni obisk. Predno pošlješ ECU nazaj na prodrive bi ti priporočal, da kontaktiraš Boba, ker je praktično nemogoče, da bi ti naredil slabšo mapo, kot je prodriveova (po odzivnosti in številkah).

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1470

Odgovor Avtor: mesecnik » 15. December 2010, 21:13

Eno vprašanje glede Boba: a nudi kako garancijo na svojo mapo, da ne bo pustila posledic? Če se mu zgodi šlamparija, kot pri NoFearu, a je potrebno novo mapo še enkrat plačat ali ti ob naslednjem obisku to naredi brezplačno?

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 16. December 2010, 00:02

Še enkrat napišem, da ne bo nesporazuma: z mojim avtom ni nič narobe zaradi remapa.

Tisto malenkost, ki je bla za popravit, mi je popravil brezplačno, glede tega sploh ni blo nobenih težav.

Garancije na mapo ne dobiš. Zelo malo tunerjev to ponuja, pa še tisti ki jo, pa jo ponujajo pod takšnimi pogoji, da jo je zelo težko uveljavit. Brez zamere, ampak mislim da tisti, ki jih skrbi garancija, niso pravi kandidati za mapiranje.

Uporabniški avatar
COFFE RACER
Član Subaru kluba
Prispevki: 191
Kraj: CELJE

Odgovor Avtor: COFFE RACER » 16. December 2010, 03:18

NoFEAR napisal/-a:Še enkrat napišem, da ne bo nesporazuma: z mojim avtom ni nič narobe zaradi remapa.

Tisto malenkost, ki je bla za popravit, mi je popravil brezplačno, glede tega sploh ni blo nobenih težav.

Garancije na mapo ne dobiš. Zelo malo tunerjev to ponuja, pa še tisti ki jo, pa jo ponujajo pod takšnimi pogoji, da jo je zelo težko uveljavit. Brez zamere, ampak mislim da tisti, ki jih skrbi garancija, niso pravi kandidati za mapiranje.
Se strinjam,kot pravi moj prijatelj to je "MOTORSPORT" :D

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1470

Odgovor Avtor: mesecnik » 16. December 2010, 09:48

Saj res nisem pravi kandidat. Še stock mapo redko izkoristim. :oops: Bolj me je zanimalo, če minimalne popravke ponovno plačaš. Me veseli, da to uredi brezplačno.

Uporabniški avatar
dawet
Uporabnik foruma
Prispevki: 329

Odgovor Avtor: dawet » 16. December 2010, 17:25

Nofear: kakšni so simptomi avta?

pa še za topic:
Bob Rawle remap 4 - kandidati:
dawet - impreza GT, 2x

Še ma namen kdo kaj čipat? Jz sm za termin nekje konec februarja oz. začetek marca...

LP, David

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Moderator
Prispevki: 1192

Odgovor Avtor: _BiStRi_ » 16. December 2010, 19:04

Nova tema/remap 4: viewtopic.php?t=4643

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 16. December 2010, 19:13

dawet napisal/-a:Nofear: kakšni so simptomi avta?
Cukanje (missfire) nekje v območju med 2500 in 4000 rpm. Najbolj se občuti pri pospeševanju, je pa tud pri stalni hitrosti prisotno, še posebej pri višjih hitrostih, ko vozim na + boostu...

Uporabniški avatar
COFFE RACER
Član Subaru kluba
Prispevki: 191
Kraj: CELJE

Odgovor Avtor: COFFE RACER » 16. December 2010, 20:52

NoFEAR napisal/-a:
dawet napisal/-a:Nofear: kakšni so simptomi avta?
Cukanje (missfire) nekje v območju med 2500 in 4000 rpm. Najbolj se občuti pri pospeševanju, je pa tud pri stalni hitrosti prisotno, še posebej pri višjih hitrostih, ko vozim na + boostu...
To je men delal se preden sem odpru motor,pa sm dal mal hladnejse svecke not..pa je blo ok.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator

Odgovor Avtor: NoFEAR » 16. December 2010, 20:55

Eno stopnjo hladnejše svečke so že not.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost