XV

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Odgovori
Uporabniški avatar
xyz1962
Uporabnik foruma
Prispevki: 29
Kraj: Žalec

Odgovor Avtor: xyz1962 » 26. Februar 2012, 13:21

pero112 napisal/-a:Udeležba je bila zadovoljiva. Gor sem bil od 11:00 do 13:30 in v tem času so se vsi trije SUBARUJI vozili (2 x XV in FORESTER). Videl pa sem, da je prišlo največ tistih; a) ki že imajo SUBARUJA b) nekaj ljudi, ki so skeptiki glede porabe in pa c) mali odstotek, ki bi se vrnili na SUBARUJA.

LP
AC na svoji internetni strani ni nič objavila tako, da so bile verjetno obveščene samo njihove stranke pa Klub kolikor sem zasledil na forumu. Jaz sem imel do sedaj dve Toyoti in od tega noben ni bil terenec. Spadam po tvoje v skupino b), me pa močno zanima zakaj je tistih pod c) tako malo. Jaz bi sicer ostal na Toyoti a ima RAV za moje potrebe premočne motorje in s tem pogojeno tudi precej višje cene. Želim si pa, da bi bil naslednji avto SUV, če pa bo letošnja kriza pregloboka pa se bom moral zadovoljiti z novo Corollo.

pero112
Član Subaru kluba
Prispevki: 682
Kraj: Lavrica

Odgovor Avtor: pero112 » 26. Februar 2012, 15:39

B in C bi lahko dal kar skupaj. Zakaj? To so tisti, ki so že imeli SUBARUJE vendar jih ali jih še odbija poraba vozila. Mislim, da bi moral uvoznik SUBARUJA se bolj potruditi o promociji vozil. Itak pa je bil nekdaj SUBARU bolj narejen ZDA tržišče, ki se ne sprašuje kolk avto žre goriva.

Ta je že moj četrti SUBARU ne delam veliko KM. Vmes VW GOLF 4MOTION TDI, ampak ga kar NAJ IMAJO.

PS: še malo slik mojega FORESTER-ja 2,0X BI-FUEL. Umazan je še od ROGLE.

http://www.subaru-slo.net/userpix/1235_IMG_0006_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/1235_IMG_0007_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/1235_IMG_0010_2.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/1235_IMG_0017_2.jpg

subarko
Uporabnik foruma
Prispevki: 156
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subarko » 26. Februar 2012, 16:52

Ne vem zakaj se vsi bojijo velike porabe jaz imam legacy-ja 2005 2.0 motor, povprečna poraba je poleti 9 l pozimi 9,3 l zame to ni velika poraba sploh, če upoštevaš, da ni ravno majhen in ima stalni 4WD. Od tasta astra je 1,6 l. 2008 in ima porabo 8l in to kombinirane vožnje

lp

Uporabniški avatar
xyz1962
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: xyz1962 » 26. Februar 2012, 18:14

S podražitvami bencina se vse bolj gleda na porabo. Plače padajo, cene rastejo, diesel tudi ni več toliko cenejši, da bi opravičil razliko v ceni. Je pa res, da bodo večji in avtomobili AWD vedno večji porabniki od ostalih. Pri Hrvatih je že dolgo aktualen plin, po drugi strani pa sem zadnjič prebral v Autoklubu, da opažajo padec prodaje diezelašev naspram bencincem in se sprašujejo ali se Hrvati manj vozijo ali pa je to posledica vse manjše razlike med ceno dizla in bencina, ki ne opravičuje več razlike v ceni vozila.
Se je pa miselnost in tehnologija zelo spremenila in avtomobili, ki so nekoč porabili 10 litrov, porabijo danes 7 do 8, se pa seveda to pozna na moči. Je pa res, da kdor ima denar in se mu gre za prestiž in moč, na to ne gleda, ostali smrtniki pač moramo računati in upoštevati pri nakupu vse, ceno vozila, ceno servisov, ceno zavarovanja, porabo vozila ali ga boš lahko čez 5 let prodal ali je vseeno, če ga podariš nekomu v družini itd.itd.
Prijatelj je zadnjič debatiral po na facebooku z nekom, ki je zatrjeval, češ kaj se ljudje pritožujejo kakšna kriza je, ko pa je znanca v gostilni vprašal si lačen ali imaš kruh, ne mu odgovori pa poznaš koga, ki nima za kruh, tudi ne, kaj pa potem jamrate.
Žalostno razmišljanje. Kako temu človeku razložiti, da življenje ni samo kruh? Žalostno, da hodiš 40 let(po novem verjetno 46) v službo zato, da z limiti, krediti in še čem pokrivaš vse večje račune in IMAŠ ZA KRUH.
Ali je to smisel življenja?

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 07. Marec 2012, 12:40

Avtomobilsko prometne minute na Valu 202 in novi XV: http://tvslo.si/predvajaj/avtomobilisko ... 130889550/ (med 2:35 - 5:00)

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Kraj: mb

Odgovor Avtor: pilgrim » 19. Marec 2012, 16:50

na testni vožnji z XV 1,6
ker danes niti pri šerbineku nisem dobil ustrezne žarnice za osvetlitev ure za mojega foresterja, sem utopil žalost tako, da sem zavil v subaru salon, kjer so mi takoj ponudili testno vožnjo z novim XV, 1.6 in višjo stopnjo opreme (usnjeni volan, komande na volanu, vzvratna kamera itd.)
peljal sem se nekaj km, tudi po AC in ugotovil:
- avto mi je všeč,
- ni prevelik, nekaj takega kot prva in druga serija foresterja, se pa iz njega slabše vidi, vsaj jaz sem pogrešal velike foresterjeve šipe,
- so pa zato vzvratna ogledala ogromna, kar mi je bilo zelo všeč,
- mehak za vozit (v primerjavi s 7 let starim foresterjem)
- pri speljevanju in pospeševanju, recimo pri prehitevanju, manj živahen kot forester (2,0; 125KM), ko enkrat vozi, ni razlike,
- na AC in okoli 130 km/h zelo prijeten,
- zame kot nedeljskega voznika več kot dovolj moči,
- lepo visok,
- majhen prtljažnik (v primerjavi s 7 let starim foresterjem)
- kup gumbov na in okoli volana ter lepih barv na displejih, kamera itd, kar pa me ne gane preveč,
- občutek v avtomobilu prijeten,
- lepo, da ima reduktor,
- bil presenečen, ker se je na križišču (zanalašč) ugašal, zaradi česar je hillholder popuščal,
- nestilska vrata z okenskimi okvirji (v primerjavi s 7 let starim foresterjem).

Tega testnega (z 800 prevoženmi km) ponujajo za 25k, novega z osnovno opremo za 23k ... Menjali bi takoj, ocenili mojega tudi ...

Ko sem po pol ure sedel nazaj v svojega foresterja s trdo sklopko (v primerjavi z novim XV), z malo razpokanimi sedeži, praskami na šipi, oguljenim volanom, nedelujočo lučko pri uri, itd, sem bil prepričan, da bo še ohoho drave moralo preteči, preden ga bom zamenjal.
ko ga pa bom, bo pa to najverjetneje XV.

subarko
Uporabnik foruma
Prispevki: 156
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subarko » 20. Marec 2012, 09:27

Jaz sem si ga v soboto malo ogledal na Interservicu moram reči, da je vizuelno zunanjost in tudi notranjost zelo všečna.

Uporabniški avatar
xyz1962
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: xyz1962 » 20. Marec 2012, 10:35

Saj, če nam ne bo tale Janša vso veselje pobral s trošarinami do konca leta. Zgleda, da bomo delali samo še za zavarovanje in bencin.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 20. Marec 2012, 11:54

xyz1962 napisal/-a:Saj, če nam ne bo tale Janša vso veselje pobral s trošarinami do konca leta. Zgleda, da bomo delali samo še za zavarovanje in bencin.
al pa bomo mel neregistrirane avtomobile, tankal bomo pa zastonj (boš natankal in se odpeljal brez plačila).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 20. Marec 2012, 12:44

...ja in s subarujem se z lahkoto skriješ...

Mene malo čudi, zakaj Subaru ne razmišlja o malih bencinarjih s turbino, kot to če lep čas počno razne evropske znamke.

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 20. Marec 2012, 13:20

xyz1962 napisal/-a:Saj, če nam ne bo tale Janša vso veselje pobral s trošarinami do konca leta. Zgleda, da bomo delali samo še za zavarovanje in bencin.
Sicer me res b.k. za Janšo, ampak nvm kaj ma on s cenam bencina? A se ne dvigujejo cene že od pamtiveka, povsod po Svetu?
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...

Uporabniški avatar
xyz1962
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: xyz1962 » 20. Marec 2012, 16:22

strojnik005 napisal/-a:
Sicer me res b.k. za Janšo, ampak nvm kaj ma on s cenam bencina? A se ne dvigujejo cene že od pamtiveka, povsod po Svetu?
Nič. Slučajno je boss v teh nepopularnih časih, lahko bi pa bil kriv kdo drug, važno, da jaz nisem.

Uporabniški avatar
xyz1962
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: xyz1962 » 20. Marec 2012, 16:27

So pa do sedaj vsi, ki so videli ali vozili XV-ko dali vspodbudne ocene. Upam, da bo tako tudi na prvih testih avto revij in s porabo. Sicer pri takšnem avtu ne moreš pričakovati 5 litrov, bi pa bil vesel, če številka ne bi presegala preveč 8.

Uporabniški avatar
galimim
Uporabnik foruma
Prispevki: 555
Kraj: Grosuplje okolica-na hribu pod cerkvico

Odgovor Avtor: galimim » 04. April 2012, 17:28

Po hitrem ogledu avta danes pri Kržiču:
Super notranjost, lepa preglednost kej več pa ne morem napisat.
Minusa sta pa 2
1-Prtljažnik deluje majhen. Nek tako velik kot v Imprezah iz 90' mogoče bi blo treba dat not kako stvar da dobiš mal občutka o razmerjih. Bo čas pokazal ter kaka dalša uporaba.
2-Tista sijoča oranžna baje v živo ni tako zelo sijoča. Nekak taka barva kot jo imajo Twingoti

Uroš je tut povedal 2 zanimivi stvari- ena: Impreza gre nazaj na sedan/SW obliko. Ter naslednja generacija Foresterja bo večja. Ker je namen XVja kot zamenjava za zdajšnjo velikost Foresterja.
Ex Renault Twingo, Toyota Corrola 1.4VVT 2004
Subaru XV 1.6 2021

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1470

Odgovor Avtor: mesecnik » 19. April 2012, 13:34

Nov test XV-ja, tokrat v kombinaciji 2.0 bencinca in CVT menjalnika:
http://www.siol.net/avtomoto/testi/avto ... ru_xv.aspx

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov