Vozila s terenskimi zmogljivostmi...

Garaža za vse nesubaruje
Odgovori
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8779
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 25. Oktober 2006, 20:24

TORA! TORA! TORA! napisal/-a:pa dobr...a bi mal logično pomislu...kok je kmetu k si kup đipa za par mio sit in ga pol gon po terenu.....NULA!!!!!!!

isto je z hummerjem...on je svoje v vojski dokazu...na cest pa sam pozira!

mah sej pr men je blo isto...sm si ubodu fronterco...se z njo pretežno vozu po cest, na vsake 100 puta pa še mal po niv, blatu in cross progah....v gozd pa nikol.....da ves lak zjebaš?....dej ga no srat

in zato velika večina terencu ne nuca, sam si ga pa kupjo ker majo na kureščku vikend in da lohk kao tud pozim gor pridejo cepci (kar bi lok komot z vsakim 4×4 avtom)...pol se pa cel poletje z đipki po cest jajcajo...
Nekaj je kmet, ki si kupi terenca, nekaj je pa entuzijast, ki ima avto za offroad. Kmetje bodo vedno kupili nov avto in vozili samo po cestah, entuzijast bo pa kupil avto in z njim vozil pretežno po terenu in mu je vseeno za lak, za podvozje - pač to spada zraven.

In zame si bil ti tut med temi kmeti, ker si si zato frontero kupil.
Jst sm si avto kupil, ker uživam v vožnjah po terenu in vsak dan naredim po terenu več kilometrov, kot jih naredim po cestah, za pleh mi je vseeno kakšen je, samop da vode ne pušča, barva je odvisna od vremena zunaj, al je od temno blatne(če je mokro zunaj) al pa do prašno svetlo blatne(če je prah zarad suše). Če se zabijem v kak drevo , pač se zgodi, pogledaš, če nisi kej vitalnega odlomil in potem pelješ dalje. Če ne verjameš, ti to lahko potrdi uporabnik z nickom subi92.

Tko da razlika je med imeti terenca in voziti terenca. Eni jih imajo samo za pohvalit in za vožnjo v mesecu na dan plače, ker jim avto preveč pokuri, drugi imamo avtomobile zato, da se vozimo in gledamo na njih kot na uporabno zadevo, ki te iz točke A pripelje v točko B brez ovinkov - po ravni liniji, al pa te pripelje namesto po ravni liniji skozi največje blato, ki je 50km ven iz poti. In mislim, da tukaj zraven lahko štejemo tut subaruje v skupino voznikov, ki gredo po daljših cestah domov, če je le dost blata al pa snega na cesti.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
TORA! TORA! TORA!
Uporabnik foruma
Prispevki: 1144
Kraj: Zraven soseda

Odgovor Avtor: TORA! TORA! TORA! » 25. Oktober 2006, 22:49

nebivedu napisal/-a:
TORA! TORA! TORA! napisal/-a:pa dobr...a bi mal logično pomislu...kok je kmetu k si kup đipa za par mio sit in ga pol gon po terenu.....NULA!!!!!!!

mah sej pr men je blo isto...sm si ubodu fronterco...se z njo pretežno vozu po cest, na vsake 100 puta pa še mal po niv, blatu in cross progah....v gozd pa nikol.....da ves lak zjebaš?....dej ga no srat

in zato velika večina terencu ne nuca, sam si ga pa kupjo ker majo na kureščku vikend in da lohk kao tud pozim gor pridejo cepci (kar bi lok komot z vsakim 4×4 avtom)...pol se pa cel poletje z đipki po cest jajcajo...
Nekaj je kmet, ki si kupi terenca, nekaj je pa entuzijast, ki ima avto za offroad. Kmetje bodo vedno kupili nov avto in vozili samo po cestah, entuzijast bo pa kupil avto in z njim vozil pretežno po terenu in mu je vseeno za lak, za podvozje - pač to spada zraven.

Jst sm si avto kupil, ker uživam v vožnjah po terenu in vsak dan naredim po terenu več kilometrov, kot jih naredim po cestah, za pleh mi je vseeno kakšen je, samop da vode ne pušča, barva je odvisna od vremena zunaj, al je od temno blatne(če je mokro zunaj) al pa do prašno svetlo blatne(če je prah zarad suše). Če se zabijem v kak drevo , pač se zgodi, pogledaš, če nisi kej vitalnega odlomil in potem pelješ dalje. Če ne verjameš, ti to lahko potrdi uporabnik z nickom subi92.

Tko da razlika je med imeti terenca in voziti terenca. Eni jih imajo samo za pohvalit in za vožnjo v mesecu na dan plače, ker jim avto preveč pokuri, drugi imamo avtomobile zato, da se vozimo in gledamo na njih kot na uporabno zadevo, ki te iz točke A pripelje v točko B brez ovinkov - po ravni liniji, al pa te pripelje namesto po ravni liniji skozi največje blato, ki je 50km ven iz poti. In mislim, da tukaj zraven lahko štejemo tut subaruje v skupino voznikov, ki gredo po daljših cestah domov, če je le dost blata al pa snega na cesti.
ti entuzijast...seveda k maš avto za kolk keša?

če bi mel novo land cruserco...močno dvomim da bi jo v veje in skale zapodu?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 25. Oktober 2006, 23:10

TORA! TORA! TORA! napisal/-a:
nebivedu napisal/-a:

ti entuzijast...seveda k maš avto za kolk keša?

če bi mel novo land cruserco...močno dvomim da bi jo v veje in skale zapodu?
Premal me poznaš, tut če bi mel avto za 10 miljonov ali več, bi se vozil po istih poteh, ker mi je to užitek in v tem uživam, sploh o premagovanju kakih večjih ovir - recimo jame sredi gozda, kake stare vlake, ki so že napol zaraščene, vožnja med drevesi. Manjka mi sicer vitel, da bi se lahko v kakem težjem položaju še rešil, ker sedaj grem v večje podvige samo če je še kak avto zraven, da me lahko cukne, če se vkopljem. Vseeno pa se da kr orenk vozit tut če sem sam, samo malo manjši so nakloni in vstopni koti pri ovirah.

Je pa na avtu kr orenk poštimano vse za varnost podvozja in za varno vožnjo.
Podvozje je pokrito z zaščitnimi platami
- šus plata od hladilnika do prvega diferenciala
- šus plata od prvega diferenciala do reduktorja(T-case)
- šus plata od reduktorja skoraj do zadnjega diferenciala
- šus plata pod plehnatim tankom
feltne in gume so mal boljše od originala
- feltne, ki so pomaknjene 6cm bolj ven od originala, tako, da je avto 12cm širši kot original - kar se res veliko pozna pri stabilnosti na terenu in bočnem nagibu.
-195R15 nalite gume mud terrain, ki pa imajo zaradi visokega nalitega profila u bistvu dimenzijo 195/82/15

Za zaščito pred nastavljanjem dreves pa še
- bullbar fi60 spredaj
- zadaj dodatna pohištvena debelostenska cev 100x60

Pa za premagovanje vodnih ovir ima
- zasilikonirane vse kable(da voda ne more zraven - 75cm vode pa je vse normalno delal)
- en del šnorkla, da lih ne popije vse vode, kar jo pride pod pokrov motorja

Se pa intenzivno dela na;
- v delu je šnorkl, da se bomo lahko potapljal tut v več kot 75cm vode.
- rolbar - vgradnja originalnega OMP rollbara za daihatsu ferozo po FIA standardih - cena 187.000 sit z davki in vsem v sloveniji, v italiji je 140.000
- kompresor, da bo avto imel ene 30 do 40KM več, kar je že odlično za tako majhen avto - ioščem G40 ali M45 - kar bo ceneje in bližje, ker ne zaupam temu, da mi nekdo pošlje po pošti
- "nekoč v prihodnosti" bo na avti 4 tonski vitel - upam da še pred to zimo, da se ne bomo več zajebaval, pa na ketno vlekl ljudi iz snega.

Dodatne opreme na avtu je kar nekaj in ni tako malo vreden avto, kot si misliš. Sicer je cena samega takega avta brez opreme letnik 90 tm okol 500k sit, ampak z dodatno opremo je pa orenk dražji.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
TORA! TORA! TORA!
Uporabnik foruma
Prispevki: 1144
Kraj: Zraven soseda

Odgovor Avtor: TORA! TORA! TORA! » 25. Oktober 2006, 23:35

no, upam da mi boš enako zgodbo povedal po tem, ko boš z lastnimi rokami zasluženim denarjem kupil 15 miljonsko zverinco in jo podil po terenu

pomoje da se boš še vedno raje zatekel v garažo po ta'staro žival :!:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 25. Oktober 2006, 23:43

TORA! TORA! TORA! napisal/-a:no, upam da mi boš enako zgodbo povedal po tem, ko boš z lastnimi rokami zasluženim denarjem kupil 15 miljonsko zverinco in jo podil po terenu

pomoje da se boš še vedno raje zatekel v garažo po ta'staro žival :!:
Tora leta 2005 sem kupil vikend ob morju. Imel sem možnost kupiti subaru forester 2.0 turbo ali pa vikend. Seveda sem se odločil za vikend. In profitiral ogromno. Ko sem kupoval je bil kvadratni meter 1500 eurov, danes je 2400 eurov, naslednje leto b opa 3000 eurov in če ga bom takrat prodal, bom zaslužil 2x tok kot sem dal zanj.

Ni problem v denarju, problem je v tem, da ne dam več kot miljon tolarjev za avto, ker je to čisto brezvezno metanje denarja stran. Ko sem bil mulc sem tko razmišljal, pa sem si kupu novega twingota, pa novo R19 16V pa novega megana 1.6 16V, pa se potem zamisliš kok stran vržeš vsega enega denarja za brez veze in ugotoviš, da te avto za 500 jurejev ravno tako vozi naokoli kot tisti za 15 miljonov.

Poleg tega, če bi pa imel tok denarja odveč, bi si pa kupil Stanovnikovo HZJ toyoto - vozil bi jo pa po istih poteh kot zdej ferozo vozim.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 26. Oktober 2006, 00:22

nebivedu napisal/-a: problem je v tem, da ne dam več kot miljon tolarjev za avto, ker je to čisto brezvezno metanje denarja stran
podpis :fewefw

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 26. Oktober 2006, 10:47

nebivedu napisal/-a:Drgač pa so tut rusi kopirali hummerja

http://www.armoringgroup.com/modules.ph ... iscription
aaaaa kolk je hud :D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 26. Oktober 2006, 11:10

Niva13 napisal/-a:
nebivedu napisal/-a:Drgač pa so tut rusi kopirali hummerja

http://www.armoringgroup.com/modules.ph ... iscription
aaaaa kolk je hud :D
Pa 2x težji od hummerja, ker je serijsko že oklepno vozilo za bogataše.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 26. Oktober 2006, 11:34

mafijase :-P

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov