XV
Re: XV
Še vedno izbiram, čeprav bo april kmalo tu. Se mi zdi, da sem čedalje bolj zmeden in manj vem kaj bi kupil. Sedaj ga je pa verjetno že kdo kupil in bi lahko slišal kakšno bolj realno oceno kot pa jo podaja proizvajalec in uvoznik, čeprav mislim, da tudi Subaru fan ni povsem objektiven pri oceni, ko se govori o njegovi ljubezni.
Ne, zato me tudi malo skrbi. Ko se pogovarjam z ljudmi vsi pravijo, visoka poraba, visoki stroški vzdrževanja, je pa res, da imajo v mislih stare modele. Sedaj sem imel 2 Toyoti, Yaris in Corolla. Obe vozili sem kupil novi in nisem imel večjih težav z vzdrževanjem, razen rednih servisov. Če upoštevam tudi to, da se kot vsi tudi jaz staram, sem se začel spogledovati z malo višjimi avtomobili. Na moj način vožnje (cc 10000 km na leto-kratke relacije), diesel pač ne pride v poštev, kar verjetno SUV tudi naj bi bil, zaradi teže, porabe, navora itd., zato mi je cenovno in oblikovno XV še najbližje pa še edina od teh malih SUV-ov ima štirikolesni pogon pri 1,6 literskem motorju. Moram pa priznati, da se glede na velik padec prodaje avtomobilov v Evropi prodajalci zelo čudno obnašajo. Še najboljši vtis sem dobil pri Interservisu, čeprav tudi tam niso bili več tako navdušeni, ko so ugotovili, da je zame nakup avtomobila le eden malo večjih nakupov in da avtomobila ne bom kar odpeljal.pero112 napisal/-a:Zdravo xyz1962!
A imaš že kakšnega Subaru-ja?
V Mariboru in Celju pač očitno mislijo, da so psihologi in da znajo najbolje oceniti kdo je sposoben kupiti njihov avtomobil in kdo ne. Tako, da se bom verjetno, če bo moje naslednje vozilo Subaru odločil za Interservis.
LP
Vojko
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
V Celju v Subaru trgovini so tak oprostite izrazu, za pobit. Zgleda, da tam res mislijo, da se avtomobili v današnjih dneh sami prodajo. 
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
Počasi me prevzema občutek, da so teh vozil zelo malo prodali pa še od teh očitno ni nihče na tem forumu.
Sedaj je pa že skoraj leto na trgu in bi morali priti na dan malo realnejši podatki, kot pa so tisti od enourne testne vožnje.
Sedaj je pa že skoraj leto na trgu in bi morali priti na dan malo realnejši podatki, kot pa so tisti od enourne testne vožnje.
Zdaj da ne bo izpadlo, da delam kakšno reklamo - ampak dejstvo je, da ko sem jaz kupoval foresterja (2011) so mi v Celju ponudili najbolj ugodno ceno, trgovec je bil maximalno prijazen ( je pa res, da se na Subaruje spozna samo eden ), izpolnili so mi tudi dodatne želje, tko da sem na kraju tam tudi kupil avto.xyz1962 napisal/-a:Počasi me prevzema občutek, da so teh vozil zelo malo prodali pa še od teh očitno ni nihče na tem forumu.
Verjetno so pa res prodali bolj malo Subijev.
Forester diesel
kdo pa je ta prodajalec? lahko na ZMkamsedlo napisal/-a:Zdaj da ne bo izpadlo, da delam kakšno reklamo - ampak dejstvo je, da ko sem jaz kupoval foresterja (2011) so mi v Celju ponudili najbolj ugodno ceno, trgovec je bil maximalno prijazen ( je pa res, da se na Subaruje spozna samo eden ), izpolnili so mi tudi dodatne želje, tko da sem na kraju tam tudi kupil avto.xyz1962 napisal/-a:Počasi me prevzema občutek, da so teh vozil zelo malo prodali pa še od teh očitno ni nihče na tem forumu.
Verjetno so pa res prodali bolj malo Subijev.
Zanimivo. Očitno je bil prodan samo eden ali pa eden redkih bel v okolico Krškega pa še ta se je kmalu po tem že pojavil v prodaji naprej na Avtonetu. Predrag ni, kolikor sem imel možnost primerjati ga s konkurenco, kaj mu torej manjka 
Tudi poraba po podatkih ne pa še edini 1,6 motorjem ima štirikolesni pogon. Ali je to morda nepriljubljenost znamke, neprepoznavnost modela, model ni izpolnil pričakovanj, slaba predstavitev in pristop k prodaji
Je pa zelo zanimivo, da so prvotno vsi, ki so ga imeli možnost preizkusiti v začetku, pokazali veliko navdušenje nad njim
Morda vsi čakajo novegi Qashqai
Tudi poraba po podatkih ne pa še edini 1,6 motorjem ima štirikolesni pogon. Ali je to morda nepriljubljenost znamke, neprepoznavnost modela, model ni izpolnil pričakovanj, slaba predstavitev in pristop k prodaji
Je pa zelo zanimivo, da so prvotno vsi, ki so ga imeli možnost preizkusiti v začetku, pokazali veliko navdušenje nad njim
Morda vsi čakajo novegi Qashqai
Sodeč po statistiki so letos prodali 31 XV-jev. Kar ne vem, a je malo al ni 
Fantje a ni brez vezna debata. Kdor, kupi Subaruja bo kupil še naprej. Glede XV samo to jaz sem ga probal lansko leto na Rogli in kot sem lani napisal je ČIST OK. Verjetno botruje slabi prodaji premalo reklame. Še enkrat a ni brez vezna debata in raje kupite Passate in ostalo in poslušati in pisati laži o avtih koliko porabijo nafte ali bencina.
aktualnih podatkov sicer nimam, a včasih je veljalo, da se letno proda 100-150 Subarujev; od tega 3/4 Forijev (na pamet). Tko da "ni slaba cifra". Ni pa primerljiva z VW, Audi, Škoda...
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov