Cooper discoverer m+s

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
niko05
Uporabnik foruma
Prispevki: 20

Cooper discoverer m+s

Odgovor Avtor: niko05 » 27. Avgust 2021, 15:36

Pozdravljeni. Kmalu bo cas za menjavo, pa mi je kolega za forija svetoval cooper discoverer m+s. Teh gum se po mojih raziskovanjih ne dobi vec. A kdo ve kaj vec ali priporocate kako drugo varianto? Gre se mi tudi za tako globino dezena. Hvala

Uporabniški avatar
subson
Uporabnik foruma
Prispevki: 194

Re: Cooper discoverer m+s

Odgovor Avtor: subson » 27. Avgust 2021, 20:28

Moje mnenje je da za subaruja bolše gume od Bridgestone Blizzak DM V2 ni! Imam na foriju, guma dela odlično! Imam pa jo tudi ne terencu za čez zimo, in res.. ta guma je pizdarija! To mislš da maš tank k prideš na sneženo cesto 8-)
Če bi bil vedež, nebi bil revež :smrk

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2559
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 28. Avgust 2021, 07:27

Zdaj ne vem, katero dimenzijo gledaš. Osebna izkušnja:

Guma, ki je bila lansko leto poceni (letos ni več, ne vem zakaj), in se je meni dobro obnesla, je Michelinov klon Winter/Snow/Stud/Ice zimska SUV guma proizvajalcev Taurus, Tigar, Riken, Kormoran, Strial, Orium (to je vse ista guma), v dveh izvedbah. Normalna zimska in nordijska. Nordijska je (... naj bi bila, to je bolj rekla-kazala) mal mehkejša, in ima luknjice za žebljičke. Jaz sem vzel nordijsko, seveda brez nabitih žebljev, ker je bila v isti dimenziji nekoliko cenejša od navadne zimske.

Pomanjkljivost je, da tu in tam kaka dimenzija manjka. https://tiresvote.com/articles/attack-michelin-clones/
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

niko05
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: niko05 » 28. Avgust 2021, 07:40

Dimenzija 205 70 15

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 28. Avgust 2021, 13:16

Ojej. V tej dimenziji Cooper Weathermaster (razmernoma ugodna cena), pa Michelin Latitude, (draga), Blizzak LM V3 (srednja cena), drugače pa razmeroma slaba izbira ... Mogoče še kdo kaj ve za 205/70 r15?

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 29. Avgust 2021, 07:52

Matador mp72, grabber at3, toyo oc in conticrosscontact atr. Za conti nisem preprican ce je m+s. Ostale sem vozil sam celo leto.

Vem so AT gume ampak premisli.

Uporabniški avatar
Kristof
Uporabnik foruma
Prispevki: 247

Odgovor Avtor: Kristof » 29. Avgust 2021, 08:40

Js mam na foriju pozim te dimenzije blizzak lm005 in sem zelo zadovoljen, na mokri cesti so super, snega je pa zadnje leta itak tok mal oziroma je hitr spluzen (vsaj tam kjer se jaz vozim) da kaj konkretnega o voznji po snegu tezko recem.

niko05
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: niko05 » 29. Avgust 2021, 13:49

Mislim d bo weathermaster oz vidimo sproti. Vozim normalno, razmeroma lokalno, po zelji v kak sneg samo za svoj uzitek, tudi teren oz gozd. Guma bo mogla bit solidna, cca 80eu komad, dam dosti na varnost, ampak drage gume dajem na druzinski avto. Zame na siht in okrog ne mislim it v ekstreme. Na tem avtu ne bom menjaval. Dve zime, dve poletji in nove zimske spet. Nekoc me je zmotilo tud to d sm sel z gumo za krepko cez 100eu naravnost v ovinku, guma za 60 je bla pa top. Nek kompromis bi rad nasel. Je pa tud res. Ni vsaka draga guma dobra, je pa ponavadi dobra guma res drazja. Ponudbe pa toliko d pece glava. Ocene na netu ne pomenijo nic, ker praksa res drgac pokaze ponavadi.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 29. Avgust 2021, 14:42

Mensezdi da ocene na spletnih straneh prodajalcev gum so bolj izkušnja s prodajalcem in dostavo. Nisem prebral, da bi kdo po recimo 3 letih prišel nazaj na stran prodaje posamezne gume in poročal o svojih dolgoročnih izkušnjah ...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov