P: RETRO VINTAGE stereo receiver Sony str-7055

Mali oglasi ki ne sodijo v kategorijo avtomobilizma.
Pravila foruma

· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)

· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Prispevki: 857
Kontakt:

P: RETRO VINTAGE stereo receiver Sony str-7055

Odgovor Avtor: icko » 18. September 2024, 08:38

Iz zasebne zbirke je naprodaj je 16 kilogramska mišičasto-žilava pošast v obliki VINTAGE receiverja znamke SONY STR-7055.

Proizvodnja izjemno dovršenega RETRO dizajnerskega skritega dragulja se je izvajala v letih 1972-1974, kot vsi vemo v zlati dobi HIFI-ja.
Kadar je imela multinacionalka SONY prvinsko željo, da izdela dober produkt, je to vedno opravila z odliko. Spomnimo se samo prestižne ES serije.
In prav med leti 1969-1978 je Sony s svojimi LEGENDARNIMI neuničljivimi receiverji želel pošteno konkurirati v USA bolj zvenečim znamkam kot so bile FISHER, MARANTZ, SANSUI, PIONEER, YAMAHA, ROTEL, KENWOOD, LUXMAN...
Na žalost je imel bolj slabega zastopnika, ki zaradi navzkrižja interesov ni favoriziral znamke Sony.

Receiver proizvaja značilno razkošno-svileno mehak zvok, ki je bil lahko rečemo motto in želja večine proizvajalcev SS ojačevalcev v tistem času.
Morda je v srednjih tonih le rahlo svetlejši kot Marantz a vseeno bolj meden kot pregovorno PURISTIČNO ČISTA Yamaha.
Lampaši, ki so bili staroste bogatega zvoka so odšli v začasno pozabo, dobo jazz-a je seveda zamenjal rock.
Ker je bil malo starejši in močnejši brat (Sony str 6120) prva izbira tudi JOHNU LENNONU, potem tu res ni kaj več dodati.

V moji "subjektivni" AB primerjavi z Marantzom 2245, ki je en izmed najbolje, če ne celo najbolje zveneči Marantz, deluje SONY na trenutke nekako bolj suvereno ter bogato, pa čeprav ima deset W po kanalu manj, torej tovarniških 35W rms/8 ohm.
Seveda je v merjenju sigurno 10-15% močnejši, kar pa je tudi več kot dovolj za vsakdanje uživanje ali celo manjše zabave.

Vaši prijatelji bodo ljubosumni. Sosedje pa 100% besni.
Z vintage JBL-ji ali pa bog ne daj z LEGENDARNIMI HAND MADE KLIPSCH HERITAGE-i pa tale Sony dosega oglušujoče glasnosti.
Bass-a ne boste čutili le v želodcu ampak tudi v hrbtenici.

Receiver je očiščen, pregledan, stestiran, z novimi led žarnicami. Ima normalne znake uporabe, sem in tja kakšne praske vendar nič kritičnega ter motečega.

V kolikor vas skrbi povezljivost, lahko z BT modulom ali DAC-om preko AUX vhoda iz tega fit pradedka naredite RETRO različico modernega receiverja, ki ga z lahkoto upravljate z laptopom, network playerjem ali telefonom.
Torej pohvalite se lahko z analognim VINTAGE STEREOM, ki uporablja čisti digitalni izvor. Razkošje za vsako dnevno sobo ali pisarno.
Možen in zaželjen je preizkus.
Info na 041 699 719

298€
sony-str-7055-.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2585
Kraj: Ravno Brdo

Re: P: RETRO VINTAGE stereo receiver Sony str-7055

Odgovor Avtor: aleks » 18. September 2024, 08:48

https://sunshine.org.za/blog/wp-content ... ooling.jpg Žal nimam ničesar za gor priklopit, pa baba doma ne mara da na glas poslušam (karkoli). I'm basically fucked, kar se predvajanja tiče. Edina rešitev so mi spodobne slušalke.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2910
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 18. September 2024, 09:09

živjo, bi mogoče menjal za Marantza 2218?

doplačam 👍
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 18. September 2024, 09:17

@LSlabe
Ker sem Marantz fan ti lahko menjam. Čeprav je tale Sony res top. Tudi po dizajnu.
Kakšno cifro si imel v glavi?

@aleks
Slušalke so tudi rešitev. Sennheiser hd280pro so 1A

Lp

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 18. September 2024, 10:20

Iz kje pa si ti?

bi bila šansa, da sprobam prej, mi je Marantz res ql, pa da se ne bom potem po glavi tolkel?

Pridem iskat, sprobam, če mi bo ql ti pripeljem Marantza, če ne pa pač sony-ja :)

Za ceno pa ne vem, po oglasih so zelo različne cene, bi pa bil verjetno tam tam, mogoče par 10€ v prid sony-u, Marantz je res lepo ohranjen, praktično kot nov.

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 18. September 2024, 11:09

Ok, ti ugodim. :) Pridi poslušat pa se zmeniva. Litija. Pa Marantza prinesi da ne boš 2× hodil, ker te bo vrglo na rit kako Sony zveni. :innoc :lcry

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 18. September 2024, 12:33

icko napisal/-a:
18. September 2024, 11:09
Ok, ti ugodim. :) Pridi poslušat pa se zmeniva. Litija. Pa Marantza prinesi da ne boš 2× hodil, ker te bo vrglo na rit kako Sony zveni. :innoc :lcry
Deal :hndshk

konec naslednjega tedna grem nekaj v lj, pa še do litije potegnem. več se pa na zs zmeniva.

lp

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 18. September 2024, 13:06

Okidoki.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 19. September 2024, 08:49

icko napisal/-a:
18. September 2024, 09:17
@aleks
Slušalke so tudi rešitev. Sennheiser hd280pro so 1A
Dobre slušalke (dovolj udobne da jih maš lahko dlje časa okrog čebule) je težje najt kot spodobno feršterkerijo. To mi je znano še iz radioamaterščine. Tega modela scer ne poznam. Koss UR20 majo fajn fleksibilen headband, zlo udobne. Za dobre 30 eur je kr bomba za doma. Za dobre 10 eur več maš pa Rolandove rh5. Ma tamala za električn klavir, so mi tud všeč. Drgač pa v trgovini, kjer majo te klaviature zraven dajejo enlema mh1 pro, za dobrih 25 eur. Ne poznam sicer znamke. Trgovina z glasbenimi instrumenti je namreč zravn Stankine službe, pa včasih not pokukam če greva na kavo prec po šihtu.

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 19. September 2024, 09:50

Koss je ql kvaliteta za prijetno ceno. Pri slušalkah so pri meni "kušioni" problem. Večina low budget ima umetno usnje ki z leti razpada. Tudi v kolikor ne uporabljaš dovolj. Jeszt sem jih imel že nekaj pa mi Mulc pa Tečka vse zaplenita in potem vse uničita. Pri streljačinah je treba vse razbit če zgubiš, tud JBL jke za 300€. :unam
ps
Aja, ka pa če bi probal kak Dac-headphone amp. Med Tube hybrid kitajskimi bi najdu sigurno kaj. Naši Tamali sem zrihtal sounblaster xg6 in je top. Ona ga ima sicer za hifi dac ampak je v osnovi headphone amp.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 19. September 2024, 11:18

Si moram cajt vzet in mal naštudirat. Ko mi razpadejo naušnice na kosskah bom mal okrog pogledal. Mal me mikajo (ampak so 200 eur) brezžične KORG NCQ1WH. Baje jih majo bobnarji radi. Frequeny response je mal švoh čisto pri vrhu (ampak jaz sem že star, nad 25 kilohercov vprašanje če še sploh slišim). So pa menda odlične spodaj, pa nula kabla. Pa smart noise cancelling majo, baje babe sploh ne slišiš.

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 19. September 2024, 13:14

Peesda pa ti si netopir. "Normaln člouk" sliši do 20kHz. No jeszt sam še do ene 14. :frwn

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4478
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 19. September 2024, 13:34

icko napisal/-a:
19. September 2024, 13:14
Peesda pa ti si netopir. "Normaln člouk" sliši do 20kHz. No jeszt sam še do ene 14. :frwn
Verjetno je bil 'zatipk' in bi moralo pisati 15kHz. :smsw

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5067
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 19. September 2024, 18:50

Če se ne bosta dogovorila ga jaz vzamem...
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 19. September 2024, 19:28

Zmejnenu.

Zaklenjeno

Kdo je na strani