Visok prosti tek motorja
Visok prosti tek motorja
Kaj bi lahko povzročalo da mi na semaforju v prostem teku narastejo vrtljaji na 1200-1500 min,sam to ne vedno,pa opažam tudi da mi kazalec hitrosti ko zaviram ta sicer pada a se nato spet kazalec dvigne in pade proti 0.
-
subidu
Mas podoben problem kot jaz. Sicer pri meni tudi med voznjo avto ne tece tako lepo kot vcasih...tile vtrljaji pa so, ne glede na to ali je avto segret ali ne (rastejo na 1500 in padejo na 500, obcutek pa, kot da sem v traktorju...
). Na Vrhnki problema ne znajo resit. Drugace pa ze nekaj casa spremljam dve temi na a.com, ena znamorda pomagat tudi tebi (sicer ne gre za subaruje, vendar se morda prepoznas v kakih simptomih in poskusis izlocit kaksno izmed opcij).
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0
možnosti je več, kot je napisala niva13 preglej kontakte, lahko ti nagaja "stikalo" prostega tega, ta je v senzorju položaja za gas. Lahko da zajebava senzor za temp. vode(predvsem poglej kontakte)...
Preglej in spucaj z kontakt sprejem vse konektorje!
mogoče je treba spucati motorček prostega teka, loputo za zrak...
Preglej in spucaj z kontakt sprejem vse konektorje!
mogoče je treba spucati motorček prostega teka, loputo za zrak...
The only treasure my car came with was rust...
sej to sem že velikokrat povdaril, pregledat kontakte...
edini senzorji ki crknejo oz. začnjeo slabše delovati so ... lambda(mejhna verjetnost), senz. za temp vode(ne crkne ampak ne meri pravilno) in eventuelno MAF senzor, drugi senzorji pa ne crknejo kr tko
edini senzorji ki crknejo oz. začnjeo slabše delovati so ... lambda(mejhna verjetnost), senz. za temp vode(ne crkne ampak ne meri pravilno) in eventuelno MAF senzor, drugi senzorji pa ne crknejo kr tko
The only treasure my car came with was rust...
-
subidu
Ja, kontakti bodo prvi ukrep, vseeno pa me zanima...ce je hladno zunaj in je avto segret, so v prostem teku vrtljaji ok (sicer malenkost nihajo, vcasih celo prevec padejo), ce pa je zunaj toplo ali vroce in avto segret pa vrtljaji norijo tja do 1600 pa nazaj na 600 (v prostem teku) pa spet na 1200 itn,...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov