LCD TV, plazma, HD ready
LCD TV, plazma, HD ready
Nisem ravno poučen o teh stvareh, pa me zanima nekaj stvari.
Ali kdo uporablja LCD TV, ki je hkrati lahko tudi TV? Prednosti, slabosti,...
Kaj pomeni HD ready?
Koliko časa mislite, da bodo te zadeve držale ceno?
Ali kdo uporablja LCD TV, ki je hkrati lahko tudi TV? Prednosti, slabosti,...
Kaj pomeni HD ready?
Koliko časa mislite, da bodo te zadeve držale ceno?
Don't allow your mind tell your heart what to do.
doma imamo LCD TV. jest sem pričakoval dosti slabšo sliko, sem bil presenečen, slika je super, ko je TV prižgan nč ne brni/oscilira itd. kar se sliši pri navadnem tv-ju.
HD-Ready je zavajanje kupcev, ne pomeni nič drugega da ima možnost priklopa HD signala ampak TV ni zmožen prikaza te resolucije in jo zmanjša na PAL resolucijo, naš LCD ni fullHD je samo (720p in 1080i), full HD(1080 progresive) so dosti dražji.
HD-Ready je zavajanje kupcev, ne pomeni nič drugega da ima možnost priklopa HD signala ampak TV ni zmožen prikaza te resolucije in jo zmanjša na PAL resolucijo, naš LCD ni fullHD je samo (720p in 1080i), full HD(1080 progresive) so dosti dražji.
The only treasure my car came with was rust...
Re: LCD TV, plazma, HD ready
O LCD-jih nimam pojma kako in kaj bomo ga pa imeli čez kako letoThomas22 napisal/-a:Koliko časa mislite, da bodo te zadeve držale ceno?
ali dve takrat bojo cene zagotovo akcijske,verjemi
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
pri vsem tem pa dodam, da ce te ne moti malenkost vecja poraba elektrike vsekakor vzames plazmo, ker ima dosti mehkejse prehode med pixli kot lcd in zatorej pri malenkost slabsem signalu( ne dvd se pravi tv signal) pridejo motnje(ki so sicer nezaznavne) doti bolj do izraza + sama kvaliteta slike je bolj tak tak(v primerjavi s plazmo oz DOBRIM crt televizorjem
Meni se izzide.
Slika je dovolj velika (oz. še ni premajhna). Gledam npr. iz postelje (cca 3 metre). HD 720p ripi so tud luštni za gledat (1080p mi mašina ne potegne).
Kot kompromis ni slaba rešitev.
Edino kar me moti je to, da monitor ne ugasne (sleep), ko izklopim signal na komponentnem vhodu (prej sem mel TV na komp,... zdaj je na HDMI).
Mam pa LG L245WP.
Slika je dovolj velika (oz. še ni premajhna). Gledam npr. iz postelje (cca 3 metre). HD 720p ripi so tud luštni za gledat (1080p mi mašina ne potegne).
Edino kar me moti je to, da monitor ne ugasne (sleep), ko izklopim signal na komponentnem vhodu (prej sem mel TV na komp,... zdaj je na HDMI).
Mam pa LG L245WP.
mi mamo tud lcd (al pa plazmo), nikol si ne zapomnem! zdi se mi da je fullhd. in, ker nimamo kableske, internet TV (še), pač gledamo kar nam antena ponudi. slika je pač lepa. do izraza pridejo dvd, kjer je format 16:9, zdej probavam se hdmi filme (sm jih par snel, pa jih morem še posnet), da vidim HighDigital, kakšna je razlika!
- TORA! TORA! TORA!
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 1144
- Kraj: Zraven soseda
kakorkoli govorijo...mene LCD ni prepričal, sami imamo plazmo štiri leta 106' LG display ...in v LCD nad 80' diagonale še danes pogori pred plazmo, gresavost slike, hitrost....
pa tudi kar se energije tiče, plazma že daleč več ni tako štromojeda...kot so učas pravl...k si jo lahko imel namesto pečke
pa še to...Na lcd se hitro zapečejo kaki znaki (ala pop tv itd.) ...ga vidš še 5 min po tistem, če dolgo buliš isti program, pri platmi zadeva zgine po parih sekundah
pa tudi kar se energije tiče, plazma že daleč več ni tako štromojeda...kot so učas pravl...k si jo lahko imel namesto pečke
pa še to...Na lcd se hitro zapečejo kaki znaki (ala pop tv itd.) ...ga vidš še 5 min po tistem, če dolgo buliš isti program, pri platmi zadeva zgine po parih sekundah
a to maš HDMI prek Siol TV? če ja, me zanima kater komunikator imaš? Ker jaz zdej delam prek študenta in prikljaplamo optiko po hišah, no in baje da imajo ti tanovi Sagemovi TV komunikatorji ful problemov kar se tiče HDMI.gorazd0 napisal/-a:Meni se izzide.
Mam pa LG L245WP.
Drugač bomo pa mi doma namreč tud v kratkem dobil optiko in se odločamo med Siol Tv in CATV... Ker Siol TV je drugač ful uredu, sam je jeba ker maš lohk sam dva TV-ja, pa še to za vsazga svoj komunikator. Ok enga "časti" siol (ob vezavi za 24 mescev), tadruzga morš pač dokupit in je 188€
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov