Vlečna vrv

Zanimivo in koristno znanje
Uporabniški avatar
BMW_rok
Uporabnik foruma
Prispevki: 838
Kraj: Kamnik

Vlečna vrv

Odgovor Avtor: BMW_rok » 10. September 2009, 09:38

Katera vlečna vrv je bolj primerna za vleko osebnih vozil, ki so obtičali v snegu?

Elastična:

http://www.mimovrste.com/artikel/342007 ... vrv-2500kg

Ali pletena:

http://www.mimovrste.com/artikel/342006 ... -do-5000kg

:-)
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5062
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 10. September 2009, 09:39

Zajla ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma
Prispevki: 329
Kraj: Tuhinj

Odgovor Avtor: gozdarček » 10. September 2009, 09:45

skor OT ampak si bom dovolil tole, ker se delno tiče teme

ali po hrvaško ''fučna sajla'', jst sem se 10 let nazaj ko so hr polcaji bli nadebudni, zadaj v jugotu vozil ene 15m 2,5cm debelga ladijskega štrika floroscent oranžne barve, to je blo smeha, jo pa garant ne odtrgaš
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 10. September 2009, 09:47

Elastična je "bolj udobna", se pa hitro utrga; -> vzam navadno, al pa pejd po zajlo kot pravi Karel.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8756
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 10. September 2009, 10:37

NOBENA od teh!!! To je vse cheap roba in ko enkrat zarineš s celim kolesom v blato boš tole odtrgal za šalo (navadno ali pa pleteno).

Za vleko iz "dreka" in snega so namenske gurtne in jih dobiš za ceno 40 evrov (9m dolgo) pri vsakem offroad prodajalcu ali pa v P-TEAM-u v črnučah.

Na obeh straneh imajo te gurtne ušesa, zatakneš jih pa s škobci na na avto.

Zadeva je tako bolj varna in taka gurtna se ne strga kr tako, bi jo moral res obremenit.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295

Odgovor Avtor: benko » 12. September 2009, 02:22

Sicer se tole bolj tice vleke, ampak - po mojih izkusnjah je najsibkejsi clen tukej vedno bil avto... :( Trikrat sem, al pa sem se (v skupnem sestevku), vleku, pa je vedno nekomu nekaj odtrgalo z avta. Strik je cist lepo zdrzal.

Sicer niti slucajno ne mislim solit pameti nikomur, sploh pa ne g. Dezurnemu Igorju, niti Karliju in vsem ostalim, k maste za sabo po mojem ze tolk vlek, da bi lahko pisal romane (kapo dol), ampak samo mojih pet centov.
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 12. September 2009, 02:30

http://www.youtube.com/watch?v=Q1qJ5IT72Aw

:twisted:

pri tistih ušesih, ki se privijačijo v odbijač je res treba bit previden;
če je zanka na kakem nosilcu itd.. pa ni problema;

je pa treba paizt na okvirje od tablic itd... da niso napoto ko se štrik nategne.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295

Odgovor Avtor: benko » 12. September 2009, 04:18

Ilustracija - Clio vleku Megana - odtrgal zadnji nosilc Cliotu (s sasije), seveda pri speljevanju, k je clovk pozabu, da ma za sabo tono pleha. Taistega Megana takoj potem vleku Peugeot 306CC, odtrgalo nosilc Meganu (spredaj na sasiji) in razbilo luc 306ki... Clovk je potem, ker pac (se en mnogih) ni znal speljat v kriziscu, hotu, da mu kupim novo luc... :roll: Mislm, dobr, sej ti naredi uslugo in te potegne, seveda se ne delas budale, ampak kje je zdj tle meja... Itd.

Sej vem, to je en prevelik kup Francozov, da bi se lahko realno pogovarjali :lol:, samo... Odtrgalo jim je. :D

Ko smo ze ravn pri Francozih, za primerjavo, 6 ur pred tem me je en z R5 potegnu tista dva kilometra, da sm lahko v miru pustil avto tam, pa ga je metalo ko prasca, ampak popustilo ni pa nic. ;-)

In... ja, ne sprasvat... pred tem... ;-) Ni blo 4x4, situacija je pa to zahtevala.
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 12. September 2009, 11:32

Uh kaj vse se lahko zgodi. :roll:

Jaz sem do sedaj to počela samo z Nivo, nisem šlepala, samo "reševala" koga s kakega jarka ali pa snega. Na srečo se nikomur ni nič odlomilo, tudi štrik se ni utrgal, najtežji avto pa je bil Mercedes 200D l.69.

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 12. September 2009, 12:42

Pa dajmo takole povedat:
- za reševanje zajla
- za vleko po cesti vlečni drog

bo ok? :D
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 21. September 2009, 20:38

V Leclerkovem katalogu je v akciji vlečna zajla z dvema kavljema; okol 9€ se mi zdi (ga nimam pred seboj).
Pa Gledringova guma za prtljažnik...
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8756
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 21. September 2009, 21:21

Da se ne bomo preveč kregali.
Ni panike za vlečt po cesti, tam vsak štrik ponavadi zdrži, od osebnih avtomobilov ponavadi ne zdržijo priklopi ki se privijejo v odbijač.

Ker pa se vsi strinjamo, da se največkrat vlečemo iz snega ali blata ali pa iz kakega jarka, bo pa najboljša zadeva namenska gurtna ali zajla, seveda pripeta s škopci.

Škopec
http://www.mamut4x4.com/uploads/Article ... 0083_g.jpg

Gurtna
http://www.mamut4x4.com/uploads/Article ... 9899_g.jpg

Zajla
http://www.mamut4x4.com/uploads/Article ... ss10_g.jpg

Pa kakorkoli obrnete, videl sem že špago, ki se je odtrgala in udfarila še celih 30m nazaj. Tujci imajo ponavadi špago na vitlu, namesto zajle, ker s tem izgubijo na teži (zajla je mnogo mnogo težja od špage). Zajla recimo pade dol, če se strga. Zelo malo je primerov, da bi nazaj užgala.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 21. September 2009, 21:48

Enkrat sem pri paviljonu na Brezovici nabasal na gnečo v križišču zaradi pokvarjenega kombija Iveco Daily 30 (>2500kg). Skočim ven, zapnem svojo elastično vrv za uhec, ki je na karoseriji, tipa iz kombija me gledata, kaj mi je, zapnemo še kombi, vsedem se v avto, reduktor na ON in gremo. Kombi umaknjen, gneča skopnela, atrakcija na polno. :-)

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 22. September 2009, 11:02

jest mam pa kar kamionsko gurtno, pa se tud dobro odnese. zaenkrat še ni bilo problemov! edin pri vleki je zoprno, ker tist ročaj kdaj po tleh podrsa... čeprav za vleko bi se tud strinjal da je drog še najprimernejši. ker ni cukanja, in vlečeno vozilo ponavadi itak crkne, tko da tud bremzat ne more normalno in tko tvegaš, da se ti v rit zaleti... itn...

gurtna pa drog je zame taprava kombinacija. sam droga še nimam! :lol:

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 955
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 22. September 2009, 11:14

Sam imam najboljše izkušnje z drogom.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov