Blokirana zavora?
Blokirana zavora?
Ko sem danes prišel domov (po 10 km vožnje) in stopil iz avtomobila, sem zaznal močan vonj po zažganem. Najprej sem mislil, da žena kuha kosilo, a žal ni bilo to. Vonj me je pripeljal do desnega prednjega foresterjevega kolesa, kjer je svinjsko smrdelo, za nameček pa je bilo celotno (jekleno) platišče vroče, da se ga je bilo komaj moč dotakniti, zavorni disk pa še trikrat bolj.
Pri vožnji kakšnih posebnih znakov nisem zaznal, je pa res, da nisem bil pozoren. Aja, avto je tu in tam v zadnjih dneh v rahlem desnem ovinku malo cvilil. Zdaj avto stoji v garaži in se ohlaja. Redni servis je bil opravljen pred 5kkm.
Zdaj me pa zanima:
ali imate kakšen nasvet, kakšno razlago, oziroma podobne izkušnje?
Pri vožnji kakšnih posebnih znakov nisem zaznal, je pa res, da nisem bil pozoren. Aja, avto je tu in tam v zadnjih dneh v rahlem desnem ovinku malo cvilil. Zdaj avto stoji v garaži in se ohlaja. Redni servis je bil opravljen pred 5kkm.
Zdaj me pa zanima:
ali imate kakšen nasvet, kakšno razlago, oziroma podobne izkušnje?
Najbrž ti je zaštekala zavorna čeljust, bolje rečeno batki ki so v čeljusti. Očitno so umazani, mogoče celo oksidirani in zaradi take umazanije ne gredo nazaj v izhodiščni položaj. Če je to, je potrebno čeljust razdret batke dat ven in jih ščistiti. Dobro je tudi, da se v tem primeru preventivno zamenjajo tudi gumice katere pridejo okoli batkov.
Go Westy, go!
peljal proti servisu, na 12,1 km v kabino vdaril ogaben vonj po ožganem, ustavil, nadel oranžni jopič, preveril kolo, bilo razbeljeno, vrgel gor sneg, poklical serviserja, prišla in nekaj odvila zadaj za kolesom, eden od njih odpeljal počasi proti servisu, mene pa so dali na avtobus.
poročam, ko bo kaj novega.
poročam, ko bo kaj novega.
zaribal en od dveh batov desno spredaj, baje zaradi soli, zamenjali tudi neke gumice na obeh kolesih, za vse skupaj plačal 220 eur, kar je ok glede na to, da je v ceno všteto tudi tisto reševanje na avtocesti. avto zdaj normalno vozi, jaz pa še vedno vsake toliko šlatam diske in preverjam, če se enako segrevajo an obeh straneh.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost