Težave z motorjem, impreza 1.6, 70kw

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2461
Kraj: SG/LJ

Težave z motorjem, impreza 1.6, 70kw

Odgovor Avtor: ijuvan » 04. Avgust 2011, 15:57

Kot že naslov pove, imamo probleme z mašino, 1.6, 70 kW, 177k prevoženih, letnik 2000.
Zgleda pa tako, da mašina trese, precej se čuti na volanu, pa tudi drugače, kot da bi cel avto malo šel levo-desno. Pa tudi zvok ni pravi, malo bolj glasen je, ropoče. Če kaj pomaga lahko puskusim posneti in dam na YT.
Z očetom sma že poskusila svečke - vzela eno po eno ven, pa se pri vsaki pozna, najblj pri 2. cilindru, tako da sklepam da svečke niso krive?
Pa tudi z oljem je cela jeba zadnje čase :? V kratkem času ga je požrla vsega, potem je bil nekaj časa mir, ga je spet žrla, sem kupil nek dodatek, kao da zamaši pore in zmanjša porabo, nekaj v tem smislu, je bil spet mir. Zdaj pa spet v 500 km od polovice med min/max pod minimum :? Lučka pa ni niti enkrat zasvetla (se sprašujem če jo sploh ima, ko daš kontakt zgleda da jo ima). Neke dihtunge na glavi (?) so bile menjane mislim da lansko leto, ali predlansko.
Avta se pa ne tišči v obrate, sicer sem se prejšnji teden vračal z morja, 140 po AC (malo pod 4k obratov), ampak to verjetno ne bi bil razlog? Po tem se je naredilo še kakšnih 100 km, pa je bilo kul. Sem pa opazil 50 km nazaj, da je za dobri 2 sekundi tako potresla, ampak temu nisem posvečal posebne pozornosti...
Je pa že naročena pri mehaniku (Čater) v torek...

Ve kdo kaj bi bilo narobe?
Hvala

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8779
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 04. Avgust 2011, 15:59

Zelo podobno se obnaša avto z razštelanimi ventili. Meni je olja pil po liter na 10.000km, sedaj pa mogoče kak deci, kar je čistonormalno.

Mašino in menjalnik je pa nonstop treslo k da bi delal po treh cilindrih.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 04. Avgust 2011, 17:34

sam na glas razmisljam....1.6 motor pa ze zamenjana tesnila glave -> zakaj?

kar se tice dodatkov olju(tle se marsikdo nau strinjal, pa vseen citiram chenota in se 100% strinjam): ce ni predvideno NE vlivaj!

kar se tice ventilov, tvojega motrja ne poznam tko da ce ma isti sistem ventilov kt nebivedu, je to zlo verjetna razlaga...ce ma HLAje, pol pac ne

a laufa kj bogato? (se voha zadaj)

Uporabniški avatar
COFFE RACER
Član Subaru kluba
Prispevki: 191
Kraj: CELJE

Odgovor Avtor: COFFE RACER » 04. Avgust 2011, 19:55

kar je mojih iskusen,k se zacne na boxerju trest motor in cudna poraba olja je :cry: diagnoza umor
Imam muda od labuda.....:P

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 04. Avgust 2011, 20:01

Zdaj pa spet v 500 km od polovice med min/max pod minimum Confused Lučka pa ni niti enkrat zasvetla (se sprašujem če jo sploh ima, ko daš kontakt zgleda da jo ima)
tista lučka je za pritisk olja in ne za nivo olja :!:
The only treasure my car came with was rust...

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 04. Avgust 2011, 21:22

@birdy: ne vem, nisem prepričan da so bila ravno tesnila glave, neka tesnila vem da so bila (bom vprašal očeta ko pride s šihta...), zato sem tudi dal vprašaj tja...
kakšen ima sistem tesnil ne vem
Če laufa bogato pa nisem čisto prepričan, zadnjič ko sem se peljal za njo se mi zdi da je malo preveč kadila.
@COFFE RACER: upam da tu ne bo obveljala tvoja diagnoza :?
@cheno: hvala, je pa malo butasto (vsaj zdaj se mi zdi tako ^^), da ga nima še za nivo...

Se vam zdi da je to povezano - poraba olja in ropot? Upam da ne, ker bom potem še bolj jezen da ni šla na servis ko je začela olje papat :x
Ker pa ima hudič mlade, je sodelovanje odpovedal še laptop :roll:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8779
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 04. Avgust 2011, 22:00

COFFE RACER napisal/-a:kar je mojih iskusen,k se zacne na boxerju trest motor in cudna poraba olja je :cry: diagnoza umor
Na mojem je bilo to - motor je tresel in pil je olje. Po tem, ko sem nastavil ventile, je avto nehal trest in nehal piti olje. Motor ima 355.000 kilometrov, pa sedaj dela ko urca. Občasno že kje na kakem semeringu priteče kaka kapljica olja, ampak to je za tok staro mašino že "dodatno podmazovanje", tako da se ne sekiram.

Bi pa ribnil, če nebi nastavil ventilov. Tresel je zato, ker je bil tok razštelan, da je pod nizkimi obrati deloval po treh cilindrih, ko si pa malo več gasa dal, je pa normalno začel delat. Po nastavitvi ventilov se je takoj poznalo tako na porabi bencina, olja in na tresenju (ni več tresel).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5067
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 05. Avgust 2011, 15:11

Mislim,da si si že sam odgovoril na vprašanje zakaj vse to,ker ko je zmanjkalo olja je motor verjetno na suho delal in od tu naprej se težave
samo množijo.
Zakaj pa je zmanjkalo olja je pa druga zgodba zagotovo pa ga ni spilo ;-)
Lahko bi bil tudi jermen ali ventili.... :-6o
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 05. Avgust 2011, 20:48

karel napisal/-a:Zakaj pa je zmanjkalo olja je pa druga zgodba zagotovo pa ga ni spilo ;-)
Lužice ni, mašina ni mastna, krade ga pa tudi ne kdo :-)

Je pa cela fora to z oljem... v glavnem bilo ga je krepko pod min, ga nalijem malo čez 1l, je bilo malo čez max (se nisma sekirala ker bo itak stala do torka, je še cajta stankat olje ven), danes popoldan pa pogledam, in je bilo krepko čez max. Koliko časa traja, da priteče olje "do tja kjer mora biti"? In še, koliko se pozna na šipki če avto malo visi? Nekaj hudega verjetno ne, ker je itak redko, da se avto vozi po ravnem...

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX

Odgovor Avtor: karel » 05. Avgust 2011, 20:58

ijuvan napisal/-a:Lužice ni, mašina ni mastna, krade ga pa tudi ne kdo :-).
Seveda ni lužice,če naprimer spuša na semeringu za vztrajnikom ga le ta med vožnjo razmeče tako,da ko avto stoji se nič ne vidi.
Če pa puščajo tesnila na pokrovu ventilov pa se na le temu vidi na tleh pa spet ne.
Kar se tiče preverjanja nivoja olja ga merimo,ko je motor hladen in avto stoji na ravnem ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 23. Avgust 2011, 21:38

Epilog: včeraj je šla preza končno k mehaniku. Menjal je jermene, napenjalec (ali nekaj takega, nisem se imel veliko časa pogovarjat z očetom), v bistvu skoraj servis na 200k. Ropoče ne več, kako je pa z oljem je še pa prekmalu govoriti (verjetno isto kot prej, je rekel mehanik da bi moral odpreti mašino, to bi bilo pa mučos €).

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 28. September 2011, 16:05

Še zmeraj žre olje :t:
Kaj sedaj? Odpret motor, generalka? Bi bil pripravljen pogledat/razstavit/naredit generalko kdo od vas in za kakšno ceno?
Oče je že razočarano začel razmišljat o menjavi :?

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX

Odgovor Avtor: karel » 28. September 2011, 19:52

Pridi do mene pa bova dorekla mam tudi en motor na depoju ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 28. September 2011, 21:33

karel, imaš ZS ;-)

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ijuvan » 28. November 2011, 19:56

Fantje, malo pomoči bi rabil... Rabil bi tesnilo za motor (cylinder gasket case), pa ga na IS (oz. tudi v ITA) dobijo šele sredi januarja! Bi bil že skrajni čas, da se avto poštima, sedaj je že tudi cuka, vedno močneje (pri +-2000 rpm).
V glavnem, ve kdo, kje bi še lahko drugje dobil - kakšna avstrija, hrvaška, internet?
Je že kdo naročal pri www.japansedelen.nl ali www.piecesvoitures.com ebay?
:t:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov