sem dokaj nov na temu forumu. Lansko leto sem kupil Foresterja turbo, l.98. Za Subaruja sem se odločil, ker naj bi veljal za kvalitetno vozilo. Avta v bistvu sploh ne rabim, kupil sem ga samo za namensko rabo in sicer vleko težje prikolice. Zato sem se odločil za turbaka, da dobim več moči.
Že od samega začetka so prisotne težave. Problem je bila sklopka, ki je prijemala zelo visoko. Avto je tudi tipično za Subaruje turbote cukal ob polnem gasu. Kupil sem ga s 190.000 kilometri. Puščalo je tudi olje.
Ker opravljam z avtom dolge poti (povprečno 2000 km na vožnjo) nisem želel nikjer šparati pri materialu ali kaj podobnega. Na 200.000 sem oravil konkreten servis, z menjavo vseh olj (motor, menjalnik, dif), vseh jermen, napenjalcev, vodne pumpe, termostata, svečke, hladilna tekočina, original Subaru vžigalni kabli, prav tako smo zamenjali vsa tesnila na motorju. Menjal sem tudi veliko senzorjev sploh ne vem točno kateri vse (maf, knock, odmična gred....) Vgradil sem tudi plinsko napravo Prins s posebnim sistemom za mazanje ventilov (drugače kot Flashlube, tukaj gre mazivo dejansko v vsak valj).
Skratka bilo je veliko za postoriti, saj prejšnji lastnik ni veliko vlagal v avto, pol motorja je bilo recimo zabasanega z neko oranžno maso, ker je očitno tako hotel preprečiti puščanje olja. Pravtako so bili senzorji zamenjani z nekimi rabljenimi zadevami.
Vse lepo in prav, dokler ni avto pri 212.000 km na avtocesti zaribal. Zakaj, ne vem. Ker je bil avto vzdrževan, kot se šika. Popravilo raje ne povem koliko je stalo. Skupaj z menjavo pol motorja, sem menjal še sklopko. Seveda je avto stal kar nekaj časa (praktično celo zimo), da se je vse zrihtalo.
Sem mislil da je že konec težav, nakar mi danes zjutraj, ko se normalno vozim po mestu, iz motorja povali bel dim. Odprem motor, kjer opazim, da hladilnik močno pušča.
Kot kaže, bo potrebno popraviti še to in ne vem kaj še. Če seštejem vse stroške skupaj, me je prišel 1x več kot sem ga plačal. (plina ne štejem tukaj)
Evo, to je moja izkušnja s Subarujem. Boljše da bi kupil Fiat, verjetno bi imel več od njega. Subaruja verjetno ne kupim nikoli več.
Upam, da mi bo zdaj malo lažje, ker sem malo izlil jezo na tipkovnico