Servisi - uporabniška navodila
Servisi - uporabniška navodila
Na hitro sem preletel forum in nisem našel. Zanimajo me servisni intervali in stvari, ki jih je ptorebno postoriti za Foresterja. Lahko tudi link do uporabniškin navodil, če ima kdo. Hvala.
Re: Servisi - uporabniška navodila
Ne bi bilo slabo, če bi napisal še letnik in motor.
Uff seveda, nekako mi je ušlo.
Zanima me za ta aktualni model od letnika 2008 naprej in diesel motor.
Toplo priporočam menjavo olja na 10k km 
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
V tovarniških navodilih piše - redni servis na 15.ooo km ali na eno leto - kar prej pride. 
Je pa seveda res, da mu menjava olja na 10 k km ne bo škodila.
Je pa seveda res, da mu menjava olja na 10 k km ne bo škodila.
Forester diesel
Intervali menjave olja so odvisni zgolj od povečane kvalitete olja. Lep primer je motor Yamaha FJR 1300, ki ima mislim da do letnika 2006 menjavo olja na 6000km, nato pa isti motor (brez dodelav, predelav) po letniku 2006 na 10000km. Baje da so olja tako dobra da bi zdržala tudi več, nekaj teže pri povečanemu številu kilometrov za servisni interval pa ima tudi ekologija.. Da se manj olja poliva po naši rodni grudi..
Se mi pa zdi 10000km čisto dober interval za menjavo olja, sploh za diesel ki proizvaja nekoliko bolj svinjsko olje kot bencinar.
Se mi pa zdi 10000km čisto dober interval za menjavo olja, sploh za diesel ki proizvaja nekoliko bolj svinjsko olje kot bencinar.
Ok glede olja mi je jasno. Kaj pa ostale stvari v primerjavi z ostalimi dizelaši. Kdaj so kakšni večji posegi, na 100k, na 50k. Kdaj so največji stroški.
Kakšne imate kaj izkušnje lastniki teh avtomobilov. Je kdo že naredil 200.000, 300.000 na tem avtomobilu, s tem motorjem. Sam namreč delam po 40k+ na leto. Hvala za info.
Kakšne imate kaj izkušnje lastniki teh avtomobilov. Je kdo že naredil 200.000, 300.000 na tem avtomobilu, s tem motorjem. Sam namreč delam po 40k+ na leto. Hvala za info.
Upam, da pri tebi ne bo kaj podobnega - viewtopic.php?f=48&t=6783" onclick="window.open(this.href);return false;
Če še ima avto in knjigo se lahko nanj obrneš, da skenira/slika,... navodila, del ki te zanima. Druga možnost je pa da se obrneš na katerega izmed uradnih servisev. Je pa še nekaj lastnikov dizel imprez, forijev in legacyjev na forumu.
Če še ima avto in knjigo se lahko nanj obrneš, da skenira/slika,... navodila, del ki te zanima. Druga možnost je pa da se obrneš na katerega izmed uradnih servisev. Je pa še nekaj lastnikov dizel imprez, forijev in legacyjev na forumu.
Tole je malo strašljivo ja. Kakšna je kaj statistika. 
Vsi lastniki se tresejoprimoz napisal/-a:Tole je malo strašljivo ja. Kakšna je kaj statistika.
Tudi jast imam Subaruja diesel in deluje kod urca
Okoli tele okvare glavne gredi se nič ne bojim je najbrš vzrok da poči glavna gred v mrzlem zagonu (še posebaj pozimi) z dodajanjem plina ob mrzlem zagonu motorja oziroma tiščanje motorja ko še ni ogret... Malo spremljam te okvare in večina tega sem zasledil da se dogaja pozimi. Lahko da se motim to je moja teorija.
Je pa res da si Subaru nebi smel privoščit takih okvar v bilo kakšnem vremenskem stanju.
Je pa res da si Subaru nebi smel privoščit takih okvar v bilo kakšnem vremenskem stanju.
Pravzaprav se nič kaj ne tresemo....forester je precej dober avto in še vedno v samem
vrhu po kvaliteti in še posebej po vožnji v svojem cenovnem razredu.
Resda je na forumih zaslediti nekaj takih ali drugačnih težav, vendar pa mislim da
ni problem samo v avtomobilu, temveč tudi v odnosu lastnikov, ki ne razumejo,
da je forester zgolj odličen in ne neuničljiv avto, ki ga lahko voziš čez "drn in strn"
brez vsakega občutka.
Kar se tiče tega je mogoče nekoliko krivo tudi oglaševanje subaruja, kot neuničljivega
avta za vsak teren....ČEPRAV TO NI!
Je pa znanih kar nekaj subaru diesel-ov, ki se že vrtijo okoli 250K km...brez večjih problemov...
kar se tiče servisov jih jaz delam na 10K km ....
vrhu po kvaliteti in še posebej po vožnji v svojem cenovnem razredu.
Resda je na forumih zaslediti nekaj takih ali drugačnih težav, vendar pa mislim da
ni problem samo v avtomobilu, temveč tudi v odnosu lastnikov, ki ne razumejo,
da je forester zgolj odličen in ne neuničljiv avto, ki ga lahko voziš čez "drn in strn"
brez vsakega občutka.
Kar se tiče tega je mogoče nekoliko krivo tudi oglaševanje subaruja, kot neuničljivega
avta za vsak teren....ČEPRAV TO NI!
Je pa znanih kar nekaj subaru diesel-ov, ki se že vrtijo okoli 250K km...brez večjih problemov...
kar se tiče servisov jih jaz delam na 10K km ....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost