Diesel na rastlinsko olje
Diesel na rastlinsko olje
Poznam par ljudi, ki svoje stare diesle vozijo na rabljeno rastlinsko olje. Dva sta vw 1.6 td in en bmw, letniki okol 90... Pa me zanima kateri motorji bi to olje pil brez predelav. Imamo debato že nekaj časa, in eni so pametni, da to ne bo delal, pa da je treba to vse predelat pa...
Ker je golfov zelo malo me zanima kakšne so alternative?
Budget je nekje okol 600 eur, za dnevne relacije okol 100 km.
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Re: Diesel na rastlinsko olje
pomoje kak fiatov JTD (ne multijet)tudi brez težav...torej kaki bravoti (1. generacija), brave, maree, stiloti...pa lancie lybre (zelo udobna za moje pojme)...LSlabe napisal/-a:Poznam par ljudi, ki svoje stare diesle vozijo na rabljeno rastlinsko olje. Dva sta vw 1.6 td in en bmw, letniki okol 90... Pa me zanima kateri motorji bi to olje pil brez predelav. Imamo debato že nekaj časa, in eni so pametni, da to ne bo delal, pa da je treba to vse predelat pa...
Jaz sem ga kuril na Golfu 1,9 D letnik 1995, možakar, ki pa to predeluje pa ga vedno vozi na Lanči 1,9 jtd.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Razmišljanje naglas:
Napr. motorji Golfa 2 ali tudi 1.9D ali TD , tud BMW 324D in podobni imajo vbrizgavanje goriva v zgorevalne vrtinčne predkomore, ki so nameščene v glavi motorja. Pri tovrstnih motorjih se gorivo vbrizga v ozkih curkih pod sorazmerno nizkem tlaku 130bar, šobe so dokaj neobčutljive na nečistoče, pa tudi če je gorivo nerazpršeno, se v vrtincu vročega zraka v predkomoci zagotovo uplini in popolno zgori.
Diesel motorji JTD, TDI , CDI,... imajo pa neposreden vbrizg goriva v valje, tu so tlaki vbrizgavanja krepko višji tudi preko 1000bar, saj mora biti gorivo čimolj razpršeno, da popolno zgori. Šobe so zelo fino obdelane sploh sam vložek ima na spodnji strani lasersko zvrtane majhne luknjice, ki se ob prvi malo večji nešistoči zamašijo. Tu se zahteva zelo dobro prečiščeno gorivo, dosegajo pa boljše izkoristke , saj nimajo toliko toplotnih in črpalnih izgub kot prva verzija.
Napr. motorji Golfa 2 ali tudi 1.9D ali TD , tud BMW 324D in podobni imajo vbrizgavanje goriva v zgorevalne vrtinčne predkomore, ki so nameščene v glavi motorja. Pri tovrstnih motorjih se gorivo vbrizga v ozkih curkih pod sorazmerno nizkem tlaku 130bar, šobe so dokaj neobčutljive na nečistoče, pa tudi če je gorivo nerazpršeno, se v vrtincu vročega zraka v predkomoci zagotovo uplini in popolno zgori.
Diesel motorji JTD, TDI , CDI,... imajo pa neposreden vbrizg goriva v valje, tu so tlaki vbrizgavanja krepko višji tudi preko 1000bar, saj mora biti gorivo čimolj razpršeno, da popolno zgori. Šobe so zelo fino obdelane sploh sam vložek ima na spodnji strani lasersko zvrtane majhne luknjice, ki se ob prvi malo večji nešistoči zamašijo. Tu se zahteva zelo dobro prečiščeno gorivo, dosegajo pa boljše izkoristke , saj nimajo toliko toplotnih in črpalnih izgub kot prva verzija.
stari mercedesi so dobri za to
važn da je bokser, spaček subaru ali kaj drugega
Zdravo.
Ogromno je napisanega na tem forumu.
Upam, da koristi.
P.s. Meni je Nissan (stara dobra R28TD) delal na olje, bencin, brez predelav. Sem pa zaradi tega pogosteje zamenjal filter goriva. Bi rekel, da krustler z svojim razmišljanjem ni veliko falil. Se pravi, direktni vbrizg - potrebne predelave...
Upam, da koristi.
P.s. Meni je Nissan (stara dobra R28TD) delal na olje, bencin, brez predelav. Sem pa zaradi tega pogosteje zamenjal filter goriva. Bi rekel, da krustler z svojim razmišljanjem ni veliko falil. Se pravi, direktni vbrizg - potrebne predelave...
Mogoče dobim golfa drug tedn, enko, če bo vse po sreč 
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Hvala za linkNejcT napisal/-a:Zdravo.
Upam, da koristi.
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Dober link. TxnxNejcT napisal/-a:Zdravo.
Upam, da koristi.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov