Živjo!
Včeraj se peljem z avtom in mi začne svetit lučka za akumulator, nato še za ABS, malo kasneje sta prenehala delovati tako števec kot tudi obratomer. Avto je med vožnjo začel izgubljati moč.
Mislim, da je šou alternator. Je kdo od vas že naletel na tak problem?
lp, Gašper
Impreza STI problem
Re: Impreza STI problem
Očitno da je šel alternator...a si za hec pogledal, če je še jermen gor? 
Nimam kulija, da bi se podpisal.
Ne to pa nisem
Bom najprej to preveru... Hvala! 
Se mi je podobno zgodilo na Legiju Turbo........je pa res,da enostavno preveriš zadevo :.sup
Jermen je na svojem mestu, tko da bo treba kr alternator zamenjat...
lp
lp
A avto vžge še? Če kresne pol pa še preveri kako polne (če polne seveda) z voltmetrom na akumulatorju.
Ko avto dela bi moralo na akumulatorju kazati okoli vsaj 13v, se raje pa tam 14-14.5v ( ce je drugačna cifra naj me kdo popravi). Pred tem pa preveri se akumulator...more imeti vsaj ene 12v, da zastarta vse skp. Skratka napetost more biti večja ko avto laufa...pol fila zadeva.
A slucajno spusca kaksen cuden zvok(če kaj ruži po domače rečeno) ali se pretirano segreva...lahko da so ležaji.
Po možnosti ti je kak regler spregu. Ne na vrat na nos kupovat novega, naj ti kdo preveri regler pa se samo tisto menja v skrajni sili se pa da alternator tudi komot obnoviti.
Ko avto dela bi moralo na akumulatorju kazati okoli vsaj 13v, se raje pa tam 14-14.5v ( ce je drugačna cifra naj me kdo popravi). Pred tem pa preveri se akumulator...more imeti vsaj ene 12v, da zastarta vse skp. Skratka napetost more biti večja ko avto laufa...pol fila zadeva.
A slucajno spusca kaksen cuden zvok(če kaj ruži po domače rečeno) ali se pretirano segreva...lahko da so ležaji.
Po možnosti ti je kak regler spregu. Ne na vrat na nos kupovat novega, naj ti kdo preveri regler pa se samo tisto menja v skrajni sili se pa da alternator tudi komot obnoviti.
Nimam kulija, da bi se podpisal.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost