Usnje VS blago

Zanimivo in koristno znanje
Odgovori
aljoša
Uporabnik foruma
Prispevki: 32

Usnje VS blago

Odgovor Avtor: aljoša » 21. Januar 2014, 22:34

Zdravo...
Zanimajo me vaše mnenje oziroma izkušnje z usnjenimi sedeži v subaruju.. kupujem legacya 2010, in po večini "sport" oprema ima v tujini usnjene sedeže...
vem da so pozimi mrzli, in poleti vroči... ampak kako je z vzdržljivostjo, ko ima avto 150.-200.000 km..

oziroma kaj bolj priporočate?
Hvala :D

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1470

Re: Usnje VS blago

Odgovor Avtor: mesecnik » 21. Januar 2014, 22:42

Težko reči, kakšno bo usnje iz letnika 2010, govorim lahko le o letniku 2000 v Foresterju. Pri 220 kkm usnje ne več čisto novo, še vedno pa zelo lepo.

Kar se tiče udobja, blago. Poleti TAKOJ zašvicam v hrbet do premočenosti, pozimi pa brez gretja sedežev ne gre, so svinjsko mrzli. Pa še oprijem telesa je boljši pri blagu.

Tri prednosti usnja: lepše zgleda (čeprav imajo vsake oči svojega malarja), lažje se očisti (samo obriše, če imaš namen seksat v avtu :twisted:) in se ne usmradi kot blago.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 21. Januar 2014, 22:46

v alfi sm mel sanso izbirat notranjost in sem izbral blago,
medtem ko v subiju furam alcantara-usnje -> zmagovalno za moj okus

ni mrzlo kot usnje, pa tud vroce ni kot usnje - se pa res lahko scisti in tudi usmradi se ne

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Prispevki: 826
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 22. Januar 2014, 05:21

Pri ledru je manj prahu po armaturi, ostalo pa tako kot je napisal mesečnik. ;)

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 22. Januar 2014, 06:54

Meni je usnje bolj všeč, pozimi ni mrzlo.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

aljoša
Uporabnik foruma
Prispevki: 32

Odgovor Avtor: aljoša » 22. Januar 2014, 16:24

sm danes klical kržiča, pa tudi on pravi, da bolj priporoča blago, ker menda poleg drugih "slabosti" usnja, so neti pri kavbojkah smrt za usnje.. :D

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma
Prispevki: 682

Odgovor Avtor: Fusion » 22. Januar 2014, 16:30

sicer je malce izven teme, ampak, ker sem kupoval enak avto...
sport oprema imajo mislim, da kr vsi 18" gume. Se bojim, da tudi edina uradna. Vsaj v mojem kartončku ni drugih. Na servis pa res še nisem šel vprašat :oops: Da te ne bo prepozno presenetila cena gum;)

nekateri oglasi so že stari. Tko, da če si dober pogajalec, si lahko na ta račun še kaj znižaš ceno.

En bel iz italije je sicer zlo lep, samo so neke mučke okol števca, še sami vsaj takrat niso vedli zakaj se gre.

če si s partnerko veliko menjata avto, vzami model s spominskimi sedeži. jst ga nisem dobil. sej se da preživet, samo traja, da se zic premakne:(

jst sem ga potem kupil pri nas, tko da izkušenj iz nemčije nimam. Ti pa lahko priporočam človeka, če boš kupoval iz italije in ne znaš jezika in postopka.

kiki
Uporabnik foruma
Prispevki: 387
Kraj: kranj

Odgovor Avtor: kiki » 22. Januar 2014, 18:12

ko sva z ženo kupovala prvi avto z usnjem, je bila proti, sedaj pa prvo vpraša a ima usnje.
Če lepo skrbiš za usnje, ga mažeš s kremo, (baje je niveja dobra), bo tudi pri 200000 zgledal dobr.
Pozimi si tolk al tolk oblečen dobro, tako da sploh ne občutiš mrzlega usnja toliko, subaruji imajo večina ogrevane zice, tako da kle ni panike. Mene bolj moti poleti, ko hitreje zašvicaš.
Jest sem za usnje
važn da je bokser, spaček subaru ali kaj drugega

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba
Prispevki: 510
Kraj: Mengeš

Odgovor Avtor: kamsedlo » 22. Januar 2014, 19:11

Absolutno sem za blago. Velik boljše počutje kot na usnju. :thup
Forester diesel

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 22. Januar 2014, 20:53

Jest sem mel v legacy-ju usnje, pa kljub gretju zicov si ga prej z ritjo pogrel, pa poleti se hudič tok segreje da moreš res merkat da se ne spečeš :cr Zgleda pa ql :D
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 22. Januar 2014, 23:23

Alcantara po sredini in usnje na obremenjenih delih sedežev je za moje pojme daleč najboljša kombinacija.
Pokrije tisto kar blagu manjka (vzdržljivost, enostavno čiščenje) in tisto kar nam ne paše od usnja (ne diha dovolj, mrzel/vroč).

Usnje se vzdržuje z namenskimi preparati (najprej se ga temeljito očisti - posebno pozornost velja nameniti razpokam, kjer je največ umazanije, nato namaže,.. balzam itd...) - tako vzdrževano usnje z lahkoto preživi dve desetletji. Pozabite na Niveo.

Alcantara je pa itak simpl - fleki grejo dol z vlažno krpo (v skrajnem primeru s čistilnim alkoholom). Mucke, ki se naredijo z leti (10 let v mojem primeru) lahko odstranimo s finim smirkovim papirkem (po domače s finim šmirglom). Pazimo, da ne pošmirglamo šivov. :D

Če kdo nuca leder preparate mi je ostal en skoraj neuporabljen set (šampon + balzam)
Fiat.
Brez panike.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov