Škripanje izpušnega lonca

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
pito
Uporabnik foruma
Prispevki: 416

Škripanje izpušnega lonca

Odgovor Avtor: pito » 05. Februar 2007, 14:43

Mam izpuh brez katalizatorja in De vito lonec. Ko je avto neogret oz. vožen normalno je vse cool, po hudem plehiranju, pa mi začne zadaj lonec ropotat in škripat ko zapeljem čez kakšno manjšo - večjo luknjo ali neravnino, kot da mi bo auspuh vsak čas dol padu. Zadeva res ful grdo škripa in folk me gleda kot da se mi bojo jajca glih kar razpadla. Na servisu je bil komplet izpuh pregledan in je res dobro pritrjen.
A ma kdo kakšno idejo zakaj? A je mogoče, da se material tolk segreje in potem pač ropota? Škripa pa defintivno lonec.

Uporabniški avatar
wrx555
Uporabnik foruma
Prispevki: 192

Odgovor Avtor: wrx555 » 05. Februar 2007, 17:11

A si kupil novega?
LP R

pito
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: pito » 05. Februar 2007, 17:21

Ne, je bil že gor.

Uporabniški avatar
Neo57
Uporabnik foruma
Prispevki: 635

Odgovor Avtor: Neo57 » 05. Februar 2007, 18:03

mogoce ga je mal prekurl.

mas komplet auspuh brez katalizatorja?
2 kat. mas,enga mas na downpipu, en je pa na sred

pito
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: pito » 05. Februar 2007, 18:51

Pomoje da ja, nism čist sigurn. Ko sm vagn kupu, mi je model reku, da katalizatorja pač ni gor. Auspuh kr dobr seka-poka, ko je segret in ko spuščam gas. A misliš, da zaradi tega škripa, ker je prekurjen? Ne vidm neke povezave tuki.

Uporabniški avatar
Neo57
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Neo57 » 05. Februar 2007, 18:59

ce imprezo dobr tiscis, ti doskrat ogn vn useka
ne vem , mogoce ob vsem tem pregrevanju, pride do raztezka materijala in potem nekje malonkost zapenja

cist mozn da ti je od znotraj ze mal razpadu, k ne vem koliko te lonci zdrzijo ognja...

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 05. Februar 2007, 19:57

škripanje - a kje/kam drsa?

Lahko bi "rožljal" - podrt lonec (prekati,...) al pa kaj podobnega; da bi škripal ("škrip, škrip, škrip..." :D ) pa še nisem slišal.

To, da spremeni zvok, ko je izpuh ogret, je pa normalno; tudi meni - imam DeŠito ElCheapo entry level lonec na serijskem izpuhu.
Fiat.
Brez panike.

pito
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: pito » 05. Februar 2007, 20:20

Ja škripa, rožlja kaj pa vem. V glavnem ko ga z nogo butnem po rozeti oz. zadnja vrata zaprem enostavno zaškripa vse skupaj. Kot da bo vsak cajt dol padu. Ko je mrzu, pa tud mal ne zacvil. Pa tud ko je mrzu in ga z nogo butnem , se mi zdi da se ne premakne oz. je vse skupaj bolj trdo. Verjetno pride res do raztezanja materiala. Dvomim da se je sesedu oz. da bi bil zamašen, ker to bi pa verjetn čutu, kot da ga nekaj duši.

Uporabniški avatar
Neo57
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Neo57 » 05. Februar 2007, 21:44

moja resitev: zberi denar in kupi tipski supersprint, se splaca

pa ce nimas odstranjenih obeh kat. , jih odstrani
kn filter v skatlo, pa si dihanje zrihtal :D

pito
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: pito » 05. Februar 2007, 22:44

Zaenkrat ga bom še fural. De vito je konec koncev vrhunski izdelovalec izpuh. sistemov in razen škripanja ni občutit nobene druge pomanjkljivosti. Ja za drug kat. se bom pozanimal, sam ne vem kako bo potem brnel avto, ker že zdaj se ga sliš povsod. KN filter sem pa že imel v škatli (sicer kr zapacan), ampak mi ga je serviser odsvetoval - baje lahko luft messer zjebe. Tako da mam zdej original filter gor.
Nimam pa pojma o tehničnih zadevah, tko da nebi vedu kej dost povedat o tem. A bi mogu, če mam KN mogoče tud olje pogosteje menjat?

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 05. Februar 2007, 23:07

Zračni filter mora biti "suh", torej ne en tistih, ki se našpricajo z "oljem" (WD40 al pa karkol že);
Kar se izpuha tiče - preglej, porukaj,... preglej stike - takoj za kolektorjem naj bi bil konusni vložek... poglej v kakem stanju je.
V skrajnem primeru pa radio bolj naglas...

Kar se katalizatorja tiče - če se ti zdi, da ga potrebuješ, kupi Magnaflow... cca 30k sit je stal po starem... hi-flow kamijonskih dimenzij; prodajajo jih "eni v Stegnah,... trenutno mi ime firme beži iz glave; morda bo kdo dopisal (Cheno?).
Fiat.
Brez panike.

pito
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: pito » 06. Februar 2007, 06:26

Ja bomo zadevo še mal pregledal. Hvala za nasvet!

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 955
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 12. Julij 2007, 19:42

Si kaj rešil?
Ali je bil res izpušni sistem kriv?

Ker pri mojem Foriju nekaj občasno škriplje, da imam kdaj občutek, da se bo prelomil na pol.

Kolega (mehanik) je pogledal in ugotovil, da škriplje nekaj pri stabilizatorju (spredaj). Avto sem malo zagujsal na njegovem dvorišču. Pravi, da ni panike in bova uredila na servisu.

Ampak hudič sedaj škriplje še nekje zadaj. In ravno danes sem prepičil gumo, pa sem se ustavil pri vulkanizerju. Tam kot nalašč ni škripalo, vendar je tip nekaj šaril pod avtom in bil mnenja:
- crkujejo gumice pri selenske bloku ali
- vzmeti.

Pri prejšnjem Foriju je tudi nekaj podobno škripalo, pa je kolega malo namazal nekaj okrog vzmeti. Pravi, da se preveč vozim po makedamih in blatu. Saj zato pa Subaru je :D

@Miro:
Ali tebi kdaj škriplje?

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 13. Julij 2007, 12:12

ce te kej potolazi meni turbo tudi na momente(ko je ogret) neki cingla...ne znam opisat, k da bi kragulcek ali dva mel v loncu...ce slucajno pogruntam kaj je povem

btw
alfa 75 1.8Tie
izpuh supersprint(ena sama cev+zadn lonec brez prekatov)

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 955
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 13. Julij 2007, 13:00

birdy napisal/-a:ce te kej potolazi meni turbo tudi na momente(ko je ogret) neki cingla...ne znam opisat, k da bi kragulcek ali dva mel v loncu...ce slucajno pogruntam kaj je povem

btw
alfa 75 1.8Tie
izpuh supersprint(ena sama cev+zadn lonec brez prekatov)
Tisto ropotanje pri neogretih Subijih je znano. Ko bo naslednjič avto dvignjen, naj ti privarijo tisti zaščitni pleh na izpušnem delu.

Meni pa nekaj škriplje - občutek je tak, kot bi bil v podmornici, ki se je potopila pregloboko - tik preden jo raznese. Kar nekaj škriplje, sunce mu japonsko.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost