mesečna srečanja???
mesečna srečanja???
Na današnjem srečanju in vožnji v Tolmin ter Most na soči smo se pogovarjali, da bi se takole dobivali enkrat mesečno in si vsakič ogledali drug kraj in druge dele sovenije.
Dejmo malo predlogov kaj in kam.
Recimo dolenjska je taka zelo zanimiva, pa kočevski rog, kjer greš po makadamu lahko od Dvora do Kočevja ali pa Črnomlja, sproti si pa ogledamo še Bazo 20 in ostale bolnice iz WW2 v kočevskem rogu, pojemo kaj dobrega na smučišču čermošnjice in ....
Recimo dolenjska je taka zelo zanimiva, pa kočevski rog, kjer greš po makadamu lahko od Dvora do Kočevja ali pa Črnomlja, sproti si pa ogledamo še Bazo 20 in ostale bolnice iz WW2 v kočevskem rogu, pojemo kaj dobrega na smučišču čermošnjice in ....
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Re: mesečna srečanja???
za kočevsko je luštna še cesta na glažuto, jelenov žleb, ledena jama na stojni.
predlog za JZ konec: dolina petra klepca (recimo relacija osilnica-radenci ob kolpi ) potem, ko bojo odstranili bodečo žico ob kolpi.
posavski konec: recimo iz polšnika v rimske toplice/laško (ali radeče). ali pa: iz litije na kum!
drugače pa sem za, (zaradi časa ne glih za vsako rundo) - ampak ni slaba ideja.
predlog za JZ konec: dolina petra klepca (recimo relacija osilnica-radenci ob kolpi ) potem, ko bojo odstranili bodečo žico ob kolpi.
posavski konec: recimo iz polšnika v rimske toplice/laško (ali radeče). ali pa: iz litije na kum!
drugače pa sem za, (zaradi časa ne glih za vsako rundo) - ampak ni slaba ideja.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Ja jaz sem za; dežela Petra Klepca sem na tem forumu že dvakrat opisal kako bi se peljali (npr. štart Škofljica - Ribnica - Jelenov žleb - Glažuta - Osilnica (po novi cesti) lahko pa še naprej Brod na Kolpi - Stari trg ob Kolpi lahko v Črnomelj ali nazaj na Kočevski Rog. Ta relacija je po mojem za dve rundi, ker za en dan je preveč.
Mogoče pa lahko vmes kje prespimo in gremo drugi dan naprej.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ja spanje; varianta šotor, ali kakšen apartma, lahko tudi v Osilnic pri Kovaču.
Podpiram 
Meni se zdi super ideja, saj velikokrat vsi ne moremo na srečanja...tako kot jaz včeraj. Predlagam par tur:
-ta vikend sem bil s Forijem na dogodku Fentaš Kokoš, kjer je kar lepa turca in prideš direkt pod Porezen...več bo znal povedat Hranada oziroma Jaka, ki je iz tistga konca in mogoče lahko kaj on predlaga kake zanimive blatne ture okoli tistega konca...
-druga tura ki mi pade na pamet je potem po krasu (iz Logatca čez Hrušico, ogled rimske trdnjave, pogled podzemnih rovov italjanske vojske, pot preko Ajdovščine do štanjela, nato do prve lokalne osmice in nazaj proti domu
-tretja tura na zgornje jezersko, piknik ali pa kaj podobnega
-četrta tura pa kakšna pokljuka, dokler se še da iti ker se govori da bodo začeli računati za vsto pz avtom
Je pa res da pri nas doma pričakujemo novega člana in bo verjetno vedno težje tkole pohajkovat iz moje strani dokler bo majhen;)
Lp Žiga
-ta vikend sem bil s Forijem na dogodku Fentaš Kokoš, kjer je kar lepa turca in prideš direkt pod Porezen...več bo znal povedat Hranada oziroma Jaka, ki je iz tistga konca in mogoče lahko kaj on predlaga kake zanimive blatne ture okoli tistega konca...
-druga tura ki mi pade na pamet je potem po krasu (iz Logatca čez Hrušico, ogled rimske trdnjave, pogled podzemnih rovov italjanske vojske, pot preko Ajdovščine do štanjela, nato do prve lokalne osmice in nazaj proti domu
-tretja tura na zgornje jezersko, piknik ali pa kaj podobnega
-četrta tura pa kakšna pokljuka, dokler se še da iti ker se govori da bodo začeli računati za vsto pz avtom
Je pa res da pri nas doma pričakujemo novega člana in bo verjetno vedno težje tkole pohajkovat iz moje strani dokler bo majhen;)
Lp Žiga
Tale je tudi ena izmed boljših za 2 dni:
http://www.nina-potuje.com/izlet-po-slo ... o-kobarid/" onclick="window.open(this.href);return false;
1. dan: Vršič -> izvir soče -> korita soče -> trdnjava Kluže -> Mangart -> Predel (ogled avstrijske trdnjave) -> Rabeljsko jezero (kjer bi na črno prespali - šotor)
2. dan: Odhod od rabeljskega jezera -> slap Boka -> Kobariški Stol -> spust v dolino reke Nadiže -> izvir nadiže -> Kobarid -> Most na soči -> avto vlak do bohinjske bistrice -> Soriška planina -> Železniki -> Škofja loka
http://www.nina-potuje.com/izlet-po-slo ... o-kobarid/" onclick="window.open(this.href);return false;
1. dan: Vršič -> izvir soče -> korita soče -> trdnjava Kluže -> Mangart -> Predel (ogled avstrijske trdnjave) -> Rabeljsko jezero (kjer bi na črno prespali - šotor)
2. dan: Odhod od rabeljskega jezera -> slap Boka -> Kobariški Stol -> spust v dolino reke Nadiže -> izvir nadiže -> Kobarid -> Most na soči -> avto vlak do bohinjske bistrice -> Soriška planina -> Železniki -> Škofja loka
Moj predlog za enodnevno turo po Trnovskem gozdu:
https://www.google.si/maps/dir/Predmeja ... 944481!3e0" onclick="window.open(this.href);return false;
Predmeja (začne se lahko tudi kje drugje, npr Črni Vrh) -> Col -> Črni Vrh -> Idrijska bela -> Putrihove klavže -> Gorenja trebuša -> Čepovan -> Lokve -> Predmeja
80% makadam
86km
https://www.google.si/maps/dir/Predmeja ... 944481!3e0" onclick="window.open(this.href);return false;
Predmeja (začne se lahko tudi kje drugje, npr Črni Vrh) -> Col -> Črni Vrh -> Idrijska bela -> Putrihove klavže -> Gorenja trebuša -> Čepovan -> Lokve -> Predmeja
80% makadam
86km
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Definitivno morate cez Gorjance, malo lokalce povprasam, ce je kje tam kaksna bolj offroad cesta 
Sej ne gre za offroad ceste. Mišljeno je da se gre nekam skupinsko na izlet, ki je lahko tudi samo po asfaltnih cestah. Bolj kot druženje in na koncu obisk kake dobre gostilne ali kmečkega turizma.
Včeraj smo se recimo vozili izključno samo po asfaltiranih cestah, edino na makadamu smo parkirali, ker se drugje ob soči ni dalo.
Lahko pa tudi 2 skupini naredimo, pa gre ena samo po cestah, če nekateri hočejo, pa lahko še malo po makadamih in kolovozih, ampak cilj je pa skupen, kjer se na koncu dobro pogostimo.
Včeraj smo se recimo vozili izključno samo po asfaltiranih cestah, edino na makadamu smo parkirali, ker se drugje ob soči ni dalo.
Lahko pa tudi 2 skupini naredimo, pa gre ena samo po cestah, če nekateri hočejo, pa lahko še malo po makadamih in kolovozih, ampak cilj je pa skupen, kjer se na koncu dobro pogostimo.
:.sup
to bi bil lep dosežek, pa tudi če ne rata ravno vsak mesec. zase mislim, da če se od predlaganih fur udeležim vsaj polovico, sem zmagal.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
nebivedu napisal/-a:Na današnjem srečanju in vožnji v Tolmin ter Most na soči smo se pogovarjali, da bi se takole dobivali enkrat mesečno in si vsakič ogledali drug kraj in druge dele sovenije.
Dolenjska...hehe, ta pot čez to "šumo" je kar zanimiva izkušnja, prvič sva se peljala od Kočevja do Črnomlja skozi to šumo in zadnja vas pred vstopom v dolgo brezčasno pot so bili cigani, največja zanimivost je bila, ko po poti nisva srečala nobenega živega bitja, ne avta, ovinki so bili vsi isti, posebej ovinek kjer je stala tabla Baza 20 so bili identični, občutki so bili malo zastrašujči, čudne energije, ko veš, da je na tem območju pokopanih veliko ljudi. Namen vožnje skozi ta gozd je bil, da bi srečala medveda, vendar ga nisva. Vsem, ki se bodo podali na to pot, priporočam, da si zagotovite poln tank bencina, nikoli ne veš, kam zaviješ
Tiste ko zanimajo predvsem deli Slovenije (tisti skriti, po domače bogu za hrbtom), priporočam ogled južne Slovenije od Sodražice proti jugu države, res zanimiva pokrajina, če ste bolj za medvede, jih mogoče lahko vidite, domačini jih srečujejo kar pogosto.
http://shrani.si/f/q/123/LZgn1aS/jug-slovenije.jpg
"Resnični znak inteligence ni znanje, ampak domišljija!"
Glej BibaTFD to kar si ti označil sem na tem forumu, če me spomin ne zapušča napisal, trase kje bi se vozili vsaj dvakrat. Živim na Lavrici (Škofljica) drugače sem pa doma v okolici Velikih Lašč še natančneje iz vasi Knej. To zaviješ levo na Rašici (Primož Trubar) iz smeri Lj - Ribnice in se pelješ po dolini do moje vasi. Lahko ti povem, da še nisem srečal medota, ker je kar plašna žival. Še ko sem živel doma smo hodili v disko Loški potok, Delnice na veselica Glažuta, Ribnica, Kočevje, Kočevska reka, Prezid malo punce hvatat itd. itd. tako, da poznam to deželo kar dobro, če ne zelo dobro. Hodil sem velik po gobe in tega kosmatinca še nisem srečal, očitno nimam te sreče.
Tudi traso po Kočevskem rogu je zanimiva in kar si napisal o tem bi kar držalo. Drugače je po Kočevskem rogu velik cest (seveda makadamske), ki prideš na Dolenjsko, v Belo Krajno, v Suho krajno, v dolino Kolpe itd. Ena zanimiva pot je Kočevje čez K. rog na Mirno Goro ali Planina. Tam je koča in naj bi bila oskrbnica iz Lavrice.
Drugače, pa predlagam za drugo leto eno od teh poti. Ena od variant mal po teh gozdovih potem se kopat v Kolpo in nazaj na en kmečki turizem ali pa na Mirno Goro mal pojesti.
Tudi traso po Kočevskem rogu je zanimiva in kar si napisal o tem bi kar držalo. Drugače je po Kočevskem rogu velik cest (seveda makadamske), ki prideš na Dolenjsko, v Belo Krajno, v Suho krajno, v dolino Kolpe itd. Ena zanimiva pot je Kočevje čez K. rog na Mirno Goro ali Planina. Tam je koča in naj bi bila oskrbnica iz Lavrice.
Drugače, pa predlagam za drugo leto eno od teh poti. Ena od variant mal po teh gozdovih potem se kopat v Kolpo in nazaj na en kmečki turizem ali pa na Mirno Goro mal pojesti.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov