Projekt VW transporter z Legacyjevim srcem

Garaža za vse nesubaruje
Uporabniški avatar
Ziiga
Uporabnik foruma
Prispevki: 41
Kraj: Grosuplje

Odgovor Avtor: Ziiga » 19. November 2009, 18:33

glede menjalnik bom kar sam rihtal, ker imam že kar nekaj kilometrine za sabo. Glede toleranc se pogleda v delavniško dokumentacijo kjer je predpisana sila pod katero se vda diferencial. Če ta sila ustreza je napetost ozr podložka prava. Če je prevelika se da tnjša, če ne debeljša podložka. Sploh ni nevem kakšne filozofije, če se le stvari lotiš iz malo bolj teoretično podprte strani.

Mogoče veš kje bi kakšen tak menjalnik dobil? Glede na to da to ni najbolj pogosto vozilo na naših cestah? :oops:

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5067
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 19. November 2009, 18:36

Jaz imam od Leonca samo 4WD menjalnike.
Imam pa 2WD menjalnik od Legacy-a pa ti ni treba nič predelavat
zvona in vztrajnika vse paše na tvoj motor ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
DaviiD
Član Subaru kluba
Prispevki: 244

Odgovor Avtor: DaviiD » 19. November 2009, 18:38

Subarujev motor bos tezko preprical naj se kontra vrti. Za tisti primer ko jaz vem je slo za motor od A112 malo predelan (ima pa odmicno v bloku) in ima pol 2 zobnika.

Pravtako za neko vzdrzljivost ni, ker imajo bati sornik malo izven centra in ce mu obrnes smer delujejo na ojnico, glavno gred, ... vecje sile. Zgoraj omenjeni motor pa je namenjen dirkanju in ce crkne po 200 km pac crkne.

Uporabniški avatar
Ziiga
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Ziiga » 19. November 2009, 18:44

karel, drži. Ampak jaz moram dobiti iz menjalnika tako rekoč 5 vzvratnih prestav in eno za naprej. Ker ima kombi zadaj motor in pred njim menjalnik. Ravno zaradi tega imam namen obrniti diferencial da dosežem drugo smer vrtenja.

Uporabniški avatar
DaviiD
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: DaviiD » 19. November 2009, 19:28

Bojda od Leonejev 4WD gre obrnit diferencial brez tezav (tako je nekdo napisal, preveri pa se sam da bos 100%). Leone je imel priklopljiv 4WD (torej na rocko), drugace pa je delal kot 2WD, tako da s tem ne bos imel problema (pac ne priklopis rocke).

Uporabniški avatar
Ziiga
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Ziiga » 19. November 2009, 19:34

To mi je všeč. Zdaj samo lahko molim, da bi ta menjalnik pasal gor brez problema na motor oziroma brez večjih predelav.

ima mogoče kdo prestavna razmerja za ta dotični in leone-ov menjalnik

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 19. November 2009, 21:06

Ziiga napisal/-a:To mi je všeč. Zdaj samo lahko molim, da bi ta menjalnik pasal gor brez problema na motor oziroma brez večjih predelav.

ima mogoče kdo prestavna razmerja za ta dotični in leone-ov menjalnik
a mogoce ne govorim slovensko - tocno to kar je david napisal sem ze x2 napisal v tocno tej temi, pa se nebivedu je ponovil (in se njega sm citiral) - se omenu sm da 4x4 NI ENAKO AWD

kar se pa toleranc na menjalnikih tice: ce zelis ti lahko posredujem manual za LR menjalnik(ki sem ga polovicno zignoriral) in bos vidu kok toleranc je za premerit/preverit .... itd)

subi je(pred leti) tud sestavu dif doma s tolerancami "na uc" .... par tisoc km kasneje sm ga po naklucju jest dobu in je bil za podret - notr pa za en rumenjak kinderjajcka opilkov - pa grem stavit da je preveril upor in take stvari ko ga je skp sestavu

Uporabniški avatar
Ziiga
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Ziiga » 19. November 2009, 22:13

Se ti iskreno opravičujem če nisem kazal zaupanja v tvoje odgovore. Skratka verjamem. In ne da nisem razumel kaj si mi napisal. Argumentiral nisi. Napisal si samo da je to brezveze, tega ne znaš, to ne boš mogle narediti sam....
Meni osebno to ne pomeni dosti... npr od legacyja menjalnik ne paše v kombi ker nima ne prostora za obrniti diferencial kot še par drugih zadev, ki so to pa to pa to.

Tisti praznih odgovorov kot so "se mi zdi, da je že nekdo do obračal...." je nešteto.

Brez zamere vendar sem že delal par projektor in ker sem se preveč zaletel, stvar samo praktično na hitro premlel je zaradi tega projekt stal mnogo več kot bi bilo potrebno. To pa noben noče, mar ne?

Uporabniški avatar
DaviiD
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: DaviiD » 19. November 2009, 22:31

Samo da se enkrat povem, da jaz ne vem ce gre diff od leoneja obrnit. Pravim samo, da sem bral to na enem forumu enkrat in pa birdy je napisal tukaj. Nisem nikoli niti videl menjalnika od leoneja kaj sele obracal diff.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 19. November 2009, 23:20

sj zamere ni nbene - cemu bi bla? pa tud opravicilo ni blo potrebno(je pa vljudno :) )

kar se tice menjalnika od leoneta je nebivedu najboljsi naslov...poleg karlija sevede!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8779
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 19. November 2009, 23:30

Mi smo enga hrošča poštimal, da ima leonetov menjalnik in motor, pa ene 2 "trajka" (tricikl s subarujevo mašino in menjalnikom). Pa enga leonca smo nardil iz 2WD v 4WD.
Pri hroščih in triciklih smo obračal diferencial in zadeva deluje.

Res pa da smo majstrom prepustili menjalnik in obračanje diferenciala, ker oni to obvladajo, sam bi prec kej zajebal.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
Ziiga
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Ziiga » 19. November 2009, 23:35

no to je odgovor, ki sem ga zagotovo z veseljem slišal :cool: Skratka to se gre za menjalnik s petimi prestavami? Mogče veš če paše še kateri drug motor brez predelav? Kako je z zaganjačem? je monitran iz strani bloka motorja ali iz strani menjalnika?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 20. November 2009, 01:02

Če boš vzel oboje(motor in menjalnik) od subaruja je vseeno kje je zaganjač.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
Ziiga
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Ziiga » 25. November 2009, 07:57

No potem me zanima slednje. Ima kdo leonetov motor IN menjalnik. Z elektoištalacijo itd.. :-)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 25. November 2009, 08:17

EFI ali frgazer?

Pomoje da boš največ dobil pri karliju. Ali pa če kupiš kakega gnilega leoneta turbo in si v avto zmontiraš motor s turbino. Tisto tudi ni švoh motor.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov