Audi S3 8l by zulero

Garaža za vse nesubaruje
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
urbancebulj
Uporabnik foruma
Prispevki: 2237

Re: Audi S3 8l by zulero

Odgovor Avtor: urbancebulj » 15. Marec 2018, 15:14

595 rsr sem edino po mokrem peljal, dokler je mokro gre, normalno, ko je naliv pa si samo potnik avto gre kar po zraku, ni good občutek.

Semi slick in vsak dan, hja kaj pa vem, starejši ko sem manj se mi nori tako da...

Glede na cena/performance je 595 rdr top izbira, pa še lep profil ima, čeprav 595 rsrr je še lepša.
:thup

peruccy
Uporabnik foruma
Prispevki: 203

Odgovor Avtor: peruccy » 15. Marec 2018, 20:55

Federal RSR na Godzilli brez problemov celo leto - suho/mokro. 180 v ovinek na mokrem, brez da bi rit silila ven... Edino ko je bilo že blizu ničle, nima veze suho/mokro - potem je pa res drsališče!
R33 GTST, SF5 EJ205, P205 XUD9TE, P11 SR20DE

Uporabniški avatar
zulero
Uporabnik foruma
Prispevki: 287
Kraj: Domžale

Odgovor Avtor: zulero » 15. Marec 2018, 21:43

peruccy napisal/-a:
15. Marec 2018, 20:55
180 v ovinek na mokrem, brez da bi rit silila ven...
180? mokro? ovinek? :ast :ast

dons sem mal testiral te moje gume na Mengeških rondojih. hitrosti raje ne bom povedal, je samo dvomestna cifra :innoc

ESP off :twisted: držijo ko pras*** ne zdrsne zlahka...

tole bo še zabavno vidim samo da se ornk navadim :inl

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5486
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 15. Marec 2018, 21:58

Zulero, ko si me ti peljal na "test probefahr" si tolk naizi čez rondoje vozil z WRXo, da nisem vedu, a so gume tolk v kurcu, al te je strah, al bo kej začel ribat če ga boš bolj nagonu v ovinek. Tko, da če ga tko še zdej voziš čez une rondoje, pol ti je tut Sava Intensa OK :)
Uni rondoji okol mengša so fantastični, ker so široki pa pregledni ravno za probavat, če ti že ni po ovinkih za raskirat, pa morebitne avte (policaje) načeloma vidiš že na daleč in se lahko odmakneš drugim udeležencem. Valda neboš vmes med avti probaval :D

Veš....:
https://images.cdn.circlesix.co/image/1 ... e09fa7.jpg
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
zulero
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zulero » 15. Marec 2018, 22:12

BackW00d napisal/-a:
14. Marec 2018, 07:37
pheechke :)
BackWood te bom kar citiral...jaz spadam med njih kar se tiče vožnje. Priznam. Pritisnem kokr gre po ravnem, ampak ovinki...ne znam in rad bi še živel. Tko da dokler se ne naučim...

Samo 1x sem v življenju doživel kaj je to prava vožnja. Sej je uporabnik tega foruma in ima modro Imprezo in je iz Žiri. Od njega sem kupil bele feltne za WRX. Tisto je pa bilo....čutil sem kako gre guma dol z feltne...dobesedno. Impreza je imela veliko veliko hp se spomnim...noro doživetje. Pa launch control kako je sekal na začetku :twisted: to je ta stroj...
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 16. Marec 2018, 07:30

Si kar mislim, kako ti je dogajalo na sovoznikovem sedežu ob taki vožnji ja :)
Že za volanom je strašno kdaj pa kdaj, kaj šele na sovoznikovem sedežu, kjer nimaš nobene kontrole :D

Kdaj pa kdaj koga peljem, ko fehta za kako furo, pol pa cvilijo zraven takoj ko dam mal gaza, pa se ovinki še sploh niso začeli :haha
Nevem kaj so pričakovali, da ima avto več konjev in trše podvozje zato, da se lepše pelje 50km/h al kaj :!?: :!?:
Valda če si reku za en giro, pričakuješ da ga vsaj mal pohodim al kaj bi zdej rad, da ti pokažem kako tih je izpuh pri 50km/h v 4 brzini čez mesto? Ker v tem oddelku ravno ne blesti moj avto. Hitri ovinki, no to je pa druga stvar...

Uporabniški avatar
zulero
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zulero » 20. Marec 2018, 18:36

preventivno bom mali servis naredil in me zanima katero olje. najbrž že stokrat predebatirano ampak vseeno...

notri je Mobil1 peak Life 5w-50 rally formula

olja ne pije. moj mehanik pravi da je to čist prehudo olje, glede na moj stil vožnje. torej 2x tednsko pohodit kot se zagre za 10-15min priganjanja. pravi da več škode delam kot dobrega. to je olje za dirkalnike. je videl že veliko usedlin ob menjavah v tovrstnih primerih.

Aral 5w-40 bi bila alternativa za "normalno" uporabo S3. mnenja prosim...

p.s.
nov akumulator sem kupil :thup
avto je stal od oktobra 2017 (vsakoletno zimovanje) in se je stari seveda uničil. sem pomeril. alternator fila normalno. akumulator pa je delal samo z 40% moči kljub temu, da sem imel v soboto daljši izlet.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4117
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 20. Marec 2018, 19:16

V STI-jkah se helix ultra 5w-40 dobro obnese; verjetno bi se tudi v S3.
Gede na opis vožnje, ne rabiš nekega prav hudega olja, če te cena mobil 5w-50 ne moti in če je v skladu z priporočili za olje, ne verjamem, da boš imel probleme zaradi tega. Kar je mehanik rekel sicer drži, ampak bolj za uporabo "dirkalnega" olja za normalno vožnjo, tale mobil, ki ga uporabljaš, pa mislim, da je samo malo boljše olje za cestno uporabo.
Praktično za vse dirkalne stvari velja, da niso mišljene za normalno uporabo in so (potencialen) vir problemov; konkretno olja so narejena za bolj malo full obremenjenih kilometrov, praktično brez dodatkov za čistočo in ekologijo, ker naj bi po dirki olje menjal. Olje za cestno uporabo ne rabi bit sposobno prenašat takih obremenitev, rabi pa detergente in kup drugih dodatkov, ki čistijo motor skozi celoten interval menjave.
Zadnjič spremenil strumf666, dne 20. Marec 2018, 19:21, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 20. Marec 2018, 19:20

Aral in VAG motorji gre dobro skupaj, sem v svoje to vlival.

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Prispevki: 821
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 20. Marec 2018, 19:35

Tko nekak ja.
Drugače pa Motul je univerzalc 8-)

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 21. Marec 2018, 10:35

Jst v vse po spisku tocim Shell Helix ultra 5w-40 pa nej bo to od fotra OB ali Micke in vse umes:)

Uporabniški avatar
zulero
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zulero » 28. Marec 2018, 22:14

..torej S3 odpeljal na "mali servis" kateri se je izkazal da ne bo tako mali...

Mehanik je po res temeljitem pregledu odkril še nekaj "cvetk". To paše pri mojih avtomobilih..ITAK :unam

Skratka postorili smo sledeče:

- olje Aral 5W-40, vsi filtri, komplet mali servis
- vzvodi stabilizatorjev
- manšete za polosi
- pumpa (auxiliary water pump)

Boost števec smo prestavili...celoten projekt je ratal iz tega...se je pa splačalo. Meni izgleda fantastično in dosti bolj vidno med vožnjo :top:

Bistvene stvari so sedaj porihtane. To sem super zadovoljen :thup

Samo še ena zadeva je ostala (predzadnja slika)...pri nakupu res nisem porajtal...to bom reševal ko vidim kaj bodo pokazale meritve plinov na tehničnem pregledu konec Aprila. Avto je glasen, ampak ne spet tok. Ima odstranjen srednji lonec. To sem vedel. Katalizatorji pa naj bi bili. Očitno so modificirani...joj joj :wtf

Testna vožnja (zadnja slika) :inl
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 28. Marec 2018, 22:23

Drgac USA srednjega resonatorja nima serijsko. Pri novi S3 lahko original nadomestno cev narocis. Dejansko pa vsi na gti, r32, s3 sredne lonce vn pomecejo in dajo cev. Tole kar so pa na tvojmu nardil je pa mesarsko klanje...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 29. Marec 2018, 07:58

Verjetno je bila svoj čas čez tale "open-heart" surgery blenda, pokrov, ki se je držal za tiste polomljene/prerjavene vijake.
In potem je blo dejansko vse tole očem skrito.

Če avto nebo na uho preglasen tistemu, ki bo tam pregledovalec na tehničnem, pa če nič nikjer ne pušča in da bojo številke plinov zelene. Neboš mel težave kar se tiče izpuha.
Zdej na sliki se ne vidi, a je to resonator, ali je to katalizator....Ker nekak dvomim da bi dajali dvojne vzporende katalizatorje gor, predvidevam da je to resonator. V tem primeru niti ne razumem, kaj so hotli dosežt z odpiranjem tega?
Razen če je to dejansko lonec s komorami notri, vendar po obliki sodeč, ne zgleda...

Uporabniški avatar
zulero
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zulero » 29. Marec 2018, 08:03

BackW00d napisal/-a:
29. Marec 2018, 07:58
Zdej na sliki se ne vidi, a je to resonator, ali je to katalizator....Ker nekak dvomim da bi dajali dvojne vzporende katalizatorje gor, predvidevam da je to resonator. V tem primeru niti ne razumem, kaj so hotli dosežt z odpiranjem tega?
serijsko je že dvojni katalizator

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost