V večini primerov pomoje je težava da uparjalnik ne uspe delat kot bi moral.
In potem ga malce žgeš (saj itak ne pije ker je plin poceni) in zadeva začne tečt na suho....bi pa moral to preverit preko obeh ECU-jev, da bi videl kaj se dogaja.
Itak je to tipični piggyback, ki en druzga drkata v glavo. En pojača odpiralne čase injektorjev, drugi pa jih zmanjšuje, in obratno

Defenitivno ena nastavitev za vse avtomobile ne mora bit....
Vem da ECU sam korigira in spreminja zadeve. Vendar neko osnovna nastavitev še vseeno mora nastavit. Tisti mojster, ki ni opravil pravega izobraževanja ter ga dejansko to celo malce zanima, verjetno dela z nekimi generičnimi mapami, ki si jih delijo sem ter tja. Na nivoju "čipiranja" pred 10 leti, ko so takozvani "čiperji" nalagali na ECU neke generične mape ki so jih dobili iz nemčije za +30HP.
Kdaj pa kdaj je celo pametneje malce bolj na mokro nastavit mešanico, pa je v varnih merah vseskup.
Plin izgoreva precej čisto in suši izgorevalno komoro ker ma manj kontamitantov. In potem so površine precej bolj čiste, sploh tiste med ventilom in sedliščem venitla, zato se tam rad začne materijal skupaj lepit...Tukaj so potem bistre glave naumile da daš pa neko svinjarijo zraven, v obliki dodatnega mazanja
Potem pa so spet tukaj vgrajevalci, eni trdijo da nujno rabiš mazanje, drugi trdijo da ga sploh ne rabiš. in to za isti motor. Jaz ko sem jih klicaril, so se boljkotne vsi kar nekaj zgovarjali en na drugega...pa vsak je za 20% boljši od drugih...nakoncu je sistem od najboljšega toliko dober, da ti plin črpa iz atmosfere nazaj v tank. Ta plin pa potem prodaš in si v plusu!
Jaz sm hotu kompleten sistem kupit na poljskem, (sem se že z parimi menil za nakup in prevoz) ker dobiš sekvenčni vbrizg (4x injektorji) + ECU + vse varnostne zadeve (2x varnostni ventil) + tank (60l) + lajtnge in kable za USB....za 300-350€
Če dodaš še mazanje je to pol vseskup tja do 400-450€ doma zmontiraš in je to to.
To sem hotu dat v najinega delovnega konja Ford Mondeo 1.8i zetec (ki naj nebi rabil mazanja) ampak je kolega, ki je sovoznik/solastnik ni hotel igrat, da bi se vozila naokrog brez homologirane naprave. V sloveniji pa ti tako noben noče nič zmontirat če ni njegovo (razumljivo).
Sama montaža ni težka, če si vsaj malce popoldanca (danci je tko al tko že 3/4 svoje naprave prešraufal

). Kar se pa nastavitev tiče pa imaš od proizvajalcev dosti materjala s katerega se da zadeva nastavit. Pa tujih forumov (kjer ne pametuje vsak ki ima pet minut časa (tako kot jaz:)). Takrat sem prebral kar nekaj materjala ker me je resno prijelo, da bi sam uredil vseskup.
Odkar ga imava sva naredila 50.000km pri porabi 7.3L/100km. Tako čez prst bi v letu in pol privarčevala cca: 3.000€ kar pomeni, da bi katerokoli vgradnjo dobila noter v momentu
Investicija 500€ (doma vgrajena z vsem dodatnim materjalom): bi notri prišla v 3-4 mesecih...
Investicija 800-1000€ (pri privatnikih) bi notri prišla v pol leta mogoče malce več....
Se pa še vedno vozimo na bencin. Budale ane?

Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....