Klima O-ringi
Re: Klima O-ringi
A si jih toliko kupil, kot jih je na sliki? Boš kaj prodajal?
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Kamion napisal/-a: ↑06. Oktober 2017, 14:39Kupil sem ta set O-ringov:
http://www.ebay.com/itm/270pcs-Set-18-S ... 2749.l2648
s-l1600.jpg
Uporabil sem velikosti: 6.8x1.9 in 10.77x2.62
Zanimivo pa je, da so originalni O-ringi črne barve...
Nabavil pa sem tudi te ventilčke:
http://www.ebay.com/itm/10Pcs-Car-AC-R1 ... 2749.l2648
s-l1600 (1).jpg
Torej - po skoraj enem letu:
Set O-ringov:
6,8x1,9 bi lahko skoraj bil 73039TA030, ampak je malenkost pretanek in ne drži kot bi moral!
11x2 oz 10,77x2,62 bi lahko bila 73039TA040. Debelejši izmed teh dveh je boljši. Slednji mi drži OK v avtu.
17x2 naj bi bil 73039TA020 ampak tega nisem menjal.
Od vseh O-ringov je uporabna ubistvu samo ena mera (oz. (nepreverjeno) dve meri). Tisto kar sem najbolj potreboval (73039TA030) ni bilo v redu.
Ampak sem na srečo dobil zraven cevi za klimo dva originalna O-ringa, tako da ju na koncu nisem potreboval.
Ventilčki: so OKej. Menjal sem jih iz preventive, ker je malenkost puščal tisti na high-side. Sedaj ne pušča noben, tako da
PS:
Če rabiš še te ventilčke jih imam še vedno doma.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
No fino, dobro da vem. a to paše povsod?
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Ventilčki so univerzalni za vse avte, ki imajo klimo na plin R-134a.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Ne dobim podobne teme, pa se bom kar sem vrinil, se je komu dogajalo da mu je klima na vse opcije pihala hladno, razen na vetrobransko steklo ne? Ostale pozicije piha lahko ledeno.. na vetrobran pa tut hladno ne, tako da ga tudi odrosi ne? 
Če bi bil vedež, nebi bil revež 
Pa sploh piha na vetrobransko steklo?
Seveda... Je pa res da npr ko usmerim samo c noge, piha tudi v glavo... ampak to ne more bit povezano z temp. zraka ki piha iz zracnikov.. ni mi jasno zakaj ne piha tko mrzlo kot iz ostalih...
subson, če je tako, ti lahko motorček šteka za premikat loputo. Pri našem je bil to problem, ko sva ga kupila, ker ni pihalo tja, kamor bi moralo. Po menjavi motorčka, je pa pravilno pihalo.
Imam oba motorčka.
Imam oba motorčka.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Ne vem, če gre za isto zadevo - meni se na soncu armaturka tako zagreje, da se sicer že ohlajen zrak ponovno segreje, preden pride do šipe... Pa tudi šipa sama je vroča.
Včasih traja tudi pol ure hlajenja in pihanja na ful, da se vse skupaj toliko ohladi, da pride zrak ven še hladen...
Drugi zračniki imajo verjetno bolj direktne kanale in se hitreje ohladijo...
Včasih traja tudi pol ure hlajenja in pihanja na ful, da se vse skupaj toliko ohladi, da pride zrak ven še hladen...
Ma kakor se odloči... včasih piha v vse strani, včasih v tisto kamor je naštiman. Kolk pa je to dela za podret?
Predvidevam da je to to..danci1973 napisal/-a: ↑21. Avgust 2018, 21:59Ne vem, če gre za isto zadevo - meni se na soncu armaturka tako zagreje, da se sicer že ohlajen zrak ponovno segreje, preden pride do šipe... Pa tudi šipa sama je vroča.
Sovoznikov predal ven, pa par plastik in prideš do teh motorčkov.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Fantje, ko je ravno tema vroča...sam sem pred časom v avto montiral o-ringe iz podjetja Dihta.si.
Šel sem do kolega, da mi je ven potegnil natanko 0g plina (pač ornk lukna v sistemu), ker sva se zmenila, da mi bo naredil samo "dopolnitev" sistema, ker sem bil nekako ziher, da je še verjetno nekaj plina v sistemu...dopolnitev določeni "majstri" računajo manj, ker tako porabijo manj plina, kot če ti ga v celoti napolni. V vsakem primeru pa je pametno vmes narediti še vakuumiranje, da se sušilec posuši in da se odstrani morebitna vlaga.
Po "izpraznitvi" sistema sem demontiral cevi, dol potegnil o-ringe in letel v omenjeno podjetje po iste nadomestke.
Tam mi je ena gospa svetovala da za klimo morajo biti o-ringi nujno iz materiala VITON. sicer je ene 10x dražji od navadnega (H)NBR oringa pa ok, ni to zdej nek strošek. 2-3 oringi nekih 4-8€ (ne vem več točno).
Sam sem to nabil na cevi in dal napolniti v začetku poletja. Klima je delala na polno
Valda sem bil ves vesel, k sm si klimo zrihtal (y)
Par postov višje je potem Danci (argumentirano) napisal, da je viton takorekoč najmanj primeren za R134a plin ki ga uporablja naše plehovje...
In potem dobesedno par dni po tem meni na odhodu iz morja neha delat klima
Na morje je še delala BP, 10 dni kasneje kot, da bi nekdo čez noč spustil plin iz sistema.
Pri nekih 34°C v zraku, sem se ob poldne, ko so nas nagnali iz apartmaja odpeljal iz Zadra proti Zasavju...brez klime
Hvala kur** za šibedah, vsaj mal je pomagalo, pa itak rahlo odprte šipe pri 120-130km/h. Pa štirje v avtu, malce spomina na stare čase ko smo se trdo skuhal na zadnjih zicih fotrovega fičaka
Itak živčen ko sam hudič letim v garažo, gledam kaj se dogaja in vidim en kup indikatorja okoli kondenzatorja (hladilnika pod pokrovom motorja)...itak kondenzator dotrajan, ga je prebilo nekje v satovju.
Ker sem vedel da je itak adijo vseskup, sem demontiral kondenzator in ugotovil da so o-ringi po dobrih dveh mesecih začeli razpadat.
En se je kar drobil.
Torej VITON NI PRIMEREN MATERIAL ZA KLIMO!
Naslednjič kupim HNBR ali kar navadne NBR, so po par deset centov na kos pa v podjetju dihta.si jih majo miljavžent različnih dimenzij
Šel sem do kolega, da mi je ven potegnil natanko 0g plina (pač ornk lukna v sistemu), ker sva se zmenila, da mi bo naredil samo "dopolnitev" sistema, ker sem bil nekako ziher, da je še verjetno nekaj plina v sistemu...dopolnitev določeni "majstri" računajo manj, ker tako porabijo manj plina, kot če ti ga v celoti napolni. V vsakem primeru pa je pametno vmes narediti še vakuumiranje, da se sušilec posuši in da se odstrani morebitna vlaga.
Po "izpraznitvi" sistema sem demontiral cevi, dol potegnil o-ringe in letel v omenjeno podjetje po iste nadomestke.
Tam mi je ena gospa svetovala da za klimo morajo biti o-ringi nujno iz materiala VITON. sicer je ene 10x dražji od navadnega (H)NBR oringa pa ok, ni to zdej nek strošek. 2-3 oringi nekih 4-8€ (ne vem več točno).
Sam sem to nabil na cevi in dal napolniti v začetku poletja. Klima je delala na polno
Valda sem bil ves vesel, k sm si klimo zrihtal (y)
Par postov višje je potem Danci (argumentirano) napisal, da je viton takorekoč najmanj primeren za R134a plin ki ga uporablja naše plehovje...
In potem dobesedno par dni po tem meni na odhodu iz morja neha delat klima
Na morje je še delala BP, 10 dni kasneje kot, da bi nekdo čez noč spustil plin iz sistema.
Pri nekih 34°C v zraku, sem se ob poldne, ko so nas nagnali iz apartmaja odpeljal iz Zadra proti Zasavju...brez klime
Hvala kur** za šibedah, vsaj mal je pomagalo, pa itak rahlo odprte šipe pri 120-130km/h. Pa štirje v avtu, malce spomina na stare čase ko smo se trdo skuhal na zadnjih zicih fotrovega fičaka
Itak živčen ko sam hudič letim v garažo, gledam kaj se dogaja in vidim en kup indikatorja okoli kondenzatorja (hladilnika pod pokrovom motorja)...itak kondenzator dotrajan, ga je prebilo nekje v satovju.
Ker sem vedel da je itak adijo vseskup, sem demontiral kondenzator in ugotovil da so o-ringi po dobrih dveh mesecih začeli razpadat.
En se je kar drobil.
Torej VITON NI PRIMEREN MATERIAL ZA KLIMO!
Naslednjič kupim HNBR ali kar navadne NBR, so po par deset centov na kos pa v podjetju dihta.si jih majo miljavžent različnih dimenzij
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov