Amortizerji

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4463
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Re: Amortizerji

Odgovor Avtor: danci1973 » 07. Julij 2021, 08:52

Grizliboy napisal/-a:
06. Julij 2021, 23:34
Če te jaz prav razumem si vin vpisal direktno v autodoc ? Tam pri njih vse paše na vse avte.
+1

Kje se sploh vpiše VIN pri Autodoc-u? Jaz tega ne najdem...

@PrimozR - Tudi, če si naročil prave, je možno, da si dobil prednje vzmeti od dizla ali 3.0, ki sta spredaj precej težja in imata najbrž močnejše vzmeti.

Npr. - 2.5 z dual-range 5MT ima spredaj 'curb weight' med 790 in 795 kg (glede na opremo). Dizel ima 890 - 905 kg, 3.0 pa med 895 in 930 kg. Torej najmanj 100 kg več, kar najbrž že zahteva močnejše vzmeti.

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2559
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 07. Julij 2021, 19:44

danci1973 napisal/-a:
07. Julij 2021, 08:52
Kje se sploh vpiše VIN pri Autodoc-u? Jaz tega ne najdem...
poženeš klepet, pa nalimaš VIN onmu na oni strani, in on ti reče, ja zihr paše, kar kupi. to foro znajo sicer tud pri potokarju. še nikdar nisem dobil čist prave robe od njega. dobil sem celo dele da še karli ni bil čist zihr kam pašejo ...
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
ORLY
Uporabnik foruma
Prispevki: 875

Odgovor Avtor: ORLY » 07. Julij 2021, 20:20

ORLY napisal/-a:
19. Junij 2021, 19:55
Tudi polno naložen ne bi smel tako čepeti. Sploh pa ne z novimi vzmetmi. Je pa res kolega pojamral, da mu na Hondi tudi po menjavi vzmeti glisira samo malo manj kot prej. Daj še 2 ali 3 cm podložke zadaj pa bo. Druge rešitve ne vem.
Aha, fibrco v roke, še zmeraj je lahk spuščen legacy :sm
ignorance is bliss

PrimozR
Uporabnik foruma
Prispevki: 73

Odgovor Avtor: PrimozR » 07. Julij 2021, 23:30

A res nihče ne bere? Sem napisal, da sem preveril številke kosov v kyb lesjofors katalogu, kjer vse klapa. Po spominu sem, glede na škatle, dobil prave kose.

Uživanje se bo pa, glede na preteklo leto in pol, začelo šele ko se znebim tegale avta. Ker tole je vse skupaj vse drugo kot uživanje.

pero112
Član Subaru kluba
Prispevki: 682
Kraj: Lavrica

Odgovor Avtor: pero112 » 08. Julij 2021, 00:19

Glej PrimozR jaz imam isto obliko Legacy 2.0, 101 kW, letnik 2005. Do sedaj sem kupoval na rezervnideli24, autodoc in nikoli res nikoli nobenih problemov z nakupom. Sedaj pa kupujem dele pri Bartogu in tudi cenovno imam nekje tako kot je na spletu (rezervnideli24, autodoc). Sem tudi že naročil pri Alvadi pa tudi brez problema.
Glede gliseranja avta naredim takole; zamenjam amortizerje, vzmeti in do sedaj sem vsakega Subaruja dvignil, naredil lift kit 2" oz. 5 cm. Če je potrebno seveda zadaj 5 cm spredaj 4 cm in avto stoji ravno ali malo visi naprej. Tudi glede optike je OK.
Imam pa vprašanje. A ti avto spuščaš ali ga dviguješ?

PrimozR
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: PrimozR » 08. Julij 2021, 08:10

Želja je, da je tak, kot more biti. Torej glede na trenutno stanje spredaj nižji, kot je, ker je izven tovarniške specifikacije. Če bi ga želel dvigniti, bi itak kupil outbacka. Dviganje bo kvečjemu podrlo geometrijo vzmetenja, če se že picajzla (spremembe v camberju). Pa glede na stanje, ko je naložen, ga spuščati definitivno nočem.

Ima vgrajen plin, zmontiral sem si kljuko (ker je namen na kljuko prevažati kolesa), zaradi česar sem vgradil heavy duty lesjofors vzmeti zadaj. Da se ne bi preveč posedal. Očitno je bilo to ful uspešno...

Na splošno je pa namen da dela in da ni težav. Kot sem omenil, tole sem kupil, ker je načeloma vse mehansko, da ne bi bilo težav (oz. da bi jih bilo čim manj). Avto je meni orodje, ne projekt, za igranje, šravfanje in eksperimentiranje imam kolo in računalnik. Za avto nimam prostora in želje (pa tudi ne želje po vlaganju časa in denarja), da bi na njem eksperimentiral.

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2559
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 08. Julij 2021, 08:14

PrimozR napisal/-a:
07. Julij 2021, 23:30
Uživanje se bo pa, glede na preteklo leto in pol, začelo šele ko se znebim tegale avta. Ker tole je vse skupaj vse drugo kot uživanje.
To je tko, sploh pri mal starejših avtih. Če se hočeš vozit, pač moraš rihtat. Sem mel tud jaz prej enga takega, forija. Vsake dva do tri mesece je bilo nekaj za popravit. Velik predolg sem ga rihtal, leta in leta, misleč, saj zdaj je pa vse popravljeno. Vraga, se je zasukalo, pa so se začele zadeve ponavljat. Na vrh, za češnjo na smetani, pa dobiš še trgovce ki nimajo katalogov čist poštimanih po modelnih različicah, pa je slaba volja spet tu. Sem ga prodal ugodno, pa vseeno sem bil kar srečen da sem se ga znebil.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 08. Julij 2021, 11:23

No, ne zdej mešat avta, s katerim je vse narobe z "navadno" menjavo fedrov in amortizerjev. Narekovaji, ker tale pač ni čist običajna.
So na vzmeteh kakšne oznake? Ker sodeč po opisu in če ni prišlo do kake čudne napake pr menjavi bi bila še najbolj enostavna razlaga, da nisi dobil pravih vzmeti. Mogoče ne bi bilo slabo kontaktirat proizvajalca ter mu poslat izmerjene višine ter slike.

PrimozR
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: PrimozR » 08. Julij 2021, 11:44

Niso samo amortizerji in vzmeti, ki so problem pri temle avtu.

Kot rečeno, na škatlah je bila, po spominu, prava cifra. Če so pa narobe zapakirali v škatle je pa precej zanimivo, da sem dobil dve enaki škatli.

Mail proizvajalcem pa še pride, ko se privlečem z dopusta.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 08. Julij 2021, 16:38

Jaz sem iz autodoca dobil 2 enaki škatli s pravimi ciframi (naročil sem šalčke za zadnje amortizerje za outbacka), notri pa so bile šalčke za amortizerje za mazdo 323F.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

MaliSvarkl
Uporabnik foruma
Prispevki: 33

Odgovor Avtor: MaliSvarkl » 21. November 2021, 11:05

pero112 napisal/-a:
08. Julij 2021, 00:19
Glej PrimozR jaz imam isto obliko Legacy 2.0, 101 kW, letnik 2005. Do sedaj sem kupoval na rezervnideli24, autodoc in nikoli res nikoli nobenih problemov z nakupom. Sedaj pa kupujem dele pri Bartogu in tudi cenovno imam nekje tako kot je na spletu (rezervnideli24, autodoc). Sem tudi že naročil pri Alvadi pa tudi brez problema.
Glede gliseranja avta naredim takole; zamenjam amortizerje, vzmeti in do sedaj sem vsakega Subaruja dvignil, naredil lift kit 2" oz. 5 cm. Če je potrebno seveda zadaj 5 cm spredaj 4 cm in avto stoji ravno ali malo visi naprej. Tudi glede optike je OK.
Imam pa vprašanje. A ti avto spuščaš ali ga dviguješ?
Živjo...imam istega legacya menjane fedre in amortizerji, pa sedi kot stara kura👎
Ali delaš lift kit? Spredaj 2, zadaj 5 cm? Ali pa samo zadaj 3cm? Z odgovor hvala že v naprej
Ko probaš Subaruja...ostali zbledijo...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov