parkirni senzorji

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
upe
Novinec
Prispevki: 4

parkirni senzorji

Odgovor Avtor: upe » 06. Junij 2010, 11:33

Pozdravljeni,

zanimam se za novega legacyja. Zanima me, kaksne izkusnje imate s parkirnimi senzorji zadaj. Delujejo zanesljivo, ne tezijo po nepotrebnem in ne spregledajo nobenih ovir?
Ce bi se odlocil za nakup, bi ga vzel v tujini, ker ne zivim v Sloveniji. Senzorji zadaj so dodatna oprema, zato niti tocno ne vem, ali ti to vgradijo ze na Japonskem ali pa jih namontirajo na obstojec avto. Je kaksna razlika v kvaliteti, ce so serijski ali ce so naknadno vgrajeni? Pri Subaruju sploh obstajajo odbijaci, ki imajo ze vgrajene senzorje?

Hvala za izkusnje in namige.

lp upe

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 07. Junij 2010, 07:23

kot uporabnik kasneje namontiranih (treba par lukn zvrtat v odbijač, ampak ni problem, dobiš zravn svederček...) lahko rečem, da delajo kul, vse tja do prve zime :) kadarkol je bla temparatura fejst pod ničlo, pa seveda takrat tudi zadnja šipa precej nepregledna, so senzorji delali tko, da niso znali zmert dolžine, in sm meu cel ansabel v avtu. Piskalo je kokr da bi mi kdo polko plesu za avtom. In zdej zadnje cajte ga tut neki serjejo, morm pogledat kaj jih muči.
Uglavnm kupu sm uno najcenejšo varjanto senzorjev za 17€, in morm rečt da tuki očitno velja mal gnarja, mal muske :)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
matejben
Uporabnik foruma
Prispevki: 182
Kraj: PARTYZANSKE DRAŽGOŠE

Odgovor Avtor: matejben » 07. Junij 2010, 12:14

BackW00d napisal/-a: sm meu cel ansabel v avtu. Piskalo je kokr da bi mi kdo polko plesu za avtom. In zdej zadnje cajte ga tut neki serjejo, morm pogledat kaj jih muči.
Uglavnm kupu sm uno najcenejšo varjanto senzorjev za 17€, in morm rečt da tuki očitno velja mal gnarja, mal muske :)
Bi reku mal gnarja, velik muske ... :lol:
Kam pa pridemo brez domišlija?

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 07. Junij 2010, 12:35

Kolega ma podobn efekt z originalnimi parkirnimi senzorji v Hondi KvintSekstakrod v A-molu....

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 07. Junij 2010, 12:48

upe sprašuje za serijske senzorje... ne za tiste a 10 EUR.

Uporabniški avatar
metelko
Uporabnik foruma
Prispevki: 114

Odgovor Avtor: metelko » 07. Junij 2010, 12:57

BackW00d napisal/-a:Kolega ma podobn efekt z originalnimi parkirnimi senzorji v Hondi KvintSekstakrod v A-molu....
v A-molu piskajoči res ne morejo biti nevem kaj :lol:
blato...

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 07. Junij 2010, 13:02

jst mam v outbacku naknadno vgrajen park senzor na el.mag. polje.....po dokumentaciji sodec kao subi orig. .... sem se nisem uspel sprobavat zadeve :S

htel sm povedat da niso SAMO ultra-zvocni

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 07. Junij 2010, 13:33

jst pa to, da bo vedu kaj pričakovat pr naknadno vgrajenih.....

upe
Novinec
Prispevki: 4

Odgovor Avtor: upe » 07. Junij 2010, 21:15

Jaz ne bi dal not kar nekaj poceni. Zanimajo me res samo originalni. V eni prodajalni so mi rekli, da ti pripeljejo nov avto in ti not vgradijo senzorje, preden ti dajo kljuce. Zato me zanima, ce to deluje zanesljivo. Poznam en primer v SLoveniji, ko so v novega megana vgradili originalne renaultove senzorje in delajo prav zanic. Saj vem, da se subaruja in renaulta sploh ne da primerjat, ampak vseeno sprasujem po izkusnjah.

upe

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 07. Junij 2010, 23:31

iz izkušenj ne vem; imam 10 let staro karjolo;
kot berem so klasa nad 100€ ok; tudi po barvanju, če dežuje itd... spoznajo kante, količke,...
treba jih je samo ok vgradit (razmik med njimi, kot po potrebi + oddaljenost od tal - drugač skoz piska).

pojdi na testno furo pa sprobaj. nežno,.. da ne bodo potem slabe volje. :D

Dušan
Član Subaru kluba
Prispevki: 83
Kraj: Galicija

Odgovor Avtor: Dušan » 01. Junij 2011, 11:37

Lp! Na mojem Legacy 2005, so bili vgrajeni park senzorji (zadaj)naknadno pri prejšnem lastniku, do sedaj so delali brez težav. Sedaj pa ne piska nič več, tudi ko dam "rikverc" ne zapiska nič več. Mogoče kdo ve, kje bi lahko bila težava? Hvala

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 01. Junij 2011, 12:45

Poglej če se ti rikverc luči sploh vžgejo....najverjetneje je montiran na luč za rikverc.....

Če luč ne sveti je velika verjetnost da modul ne dobi elektrike. Če luč dela, preveri če modul dobi elektriko.

Potem pa bomo naprej razmišljali.

Dušan
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Dušan » 01. Junij 2011, 18:15

Luč dela, glede modula pa ne vem kako to preverim? :?

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 02. Junij 2011, 07:21

Ga boš mogu najdit, kje se skrit, potem pa boš verjetno lahko izsledil tudi žice, ki grejo 4 debelejše v senzorje (tolk k je sezorjev, tolk je debelih žic) potem pa imaš verjetno dve žički speljani v nek piezzo zvočnik, ki piska, in pa še 2 napajalni žici, ki so najverjetneje speljane nekam do elektrike od rikverc luči.....

Malce bo treba razkopat. za referenco, kje približno bi mogu bit, je verjetno nekje tam, kjer je prej piskalo....

Dušan
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Dušan » 02. Junij 2011, 08:12

Hvala bom pogledal :cool:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov