Forester 2.0 X (2008)

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4462
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Re: Forester 2.0 X (2008)

Odgovor Avtor: danci1973 » 25. Januar 2024, 08:16

aleks napisal/-a:
25. Januar 2024, 07:15
Za ATE imam jaz občutek kot da jih ne delajo vseh v isti fabrki ... zadnji dve garnituri sta bili hit and miss. Na gecu ne rjavijo nič, na kiji primejo ploščico z rjo že če čez noč dež pada ... pa kupljeno oboje 3 mesece narazen ...
Že kar dolgo imam teorijo, da najbrž nima smisla, da bi vsaka znamka / firma delala dele za vse možne avte. Po moji teoriji so si dele za manj množične znamke / modele (kot npr. Subaru) razdelile in jih izdeluje ena od njih, ostali pa jih jemljejo od te in pakirajo v svojo embalažo...

Tako sem pred časom v original zaprti Sachs embalaži dobil sklopko z Valeo komponentami.

Uporabniški avatar
Schudr
Uporabnik foruma
Prispevki: 480

Odgovor Avtor: Schudr » 25. Januar 2024, 19:04

danci1973 napisal/-a:
25. Januar 2024, 08:16
aleks napisal/-a:
25. Januar 2024, 07:15
Za ATE imam jaz občutek kot da jih ne delajo vseh v isti fabrki ... zadnji dve garnituri sta bili hit and miss. Na gecu ne rjavijo nič, na kiji primejo ploščico z rjo že če čez noč dež pada ... pa kupljeno oboje 3 mesece narazen ...
Že kar dolgo imam teorijo, da najbrž nima smisla, da bi vsaka znamka / firma delala dele za vse možne avte. Po moji teoriji so si dele za manj množične znamke / modele (kot npr. Subaru) razdelile in jih izdeluje ena od njih, ostali pa jih jemljejo od te in pakirajo v svojo embalažo...

Tako sem pred časom v original zaprti Sachs embalaži dobil sklopko z Valeo komponentami.
Tvoja teorija Danci drzi kot prbita...

Tukaj je en od teh proizvajalcev :

https://aftermarket.zf.com/en/aftermark ... ur-brands/
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland

Uporabniški avatar
Schudr
Uporabnik foruma
Prispevki: 480

Odgovor Avtor: Schudr » 25. Januar 2024, 19:24

Kar se pa tice zimmerman sport diskov in ploscic bom pa reku tko, po prevoženih 50k so se kar taki kot so bli, na h6 outback avtomatiku so super. Ko sem kupil Outbacka so bili gor neki x diski stari 2mesca samo enkrat malo hitreje cez hrib in v dolino pa je vse treslo. Na SF turbo fozzu sem vozil pa skos TRW pa nism mel tut nobenih problemov le nisi tok na bremzah k pri avtomatu.
#Forester 02'
#Forester S-Turbo 99'
#Outback H6 04'
#3POverland

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5486
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 26. Januar 2024, 09:14

danci1973 napisal/-a:
25. Januar 2024, 08:16

To je itak dobro znano pa za vse znamke isto. Za FIAT-a ki mogoče ni toiko redek kot Subaru v evropi sem kupoval vžigalno tuljavo (ki si jo sicer avto deli še z drugimi znamkami in motorji različnih kubikaž) in sem kupil 4 različne prizvajalce in vedno notri dobil champion vžigalno tuljavo, čeprav nisem nikoli kupil championove. Kot zanimivost:

1. "proizvajalec" je na champion tuljavi odbrusil serijsko številko
2. "proizvajalec" je na champion tuljaci original serijsko številko prelepil z polovičarsko lahko-odstranljivo nalepko
3. in 4. "prozivajalec" se ni sekiral, da na tuljavi piše champion

Sachs/Valeo je dobro znano da si med seboj prepakiravajo in je čisto normalno, da v sachs vrečki kupiš 20€ cenejšo valeo sklopko. Ali obratno. Tudi cena je lahko v obe smeri. da kupiš ceneje ali dražje. Odvisno od dneva.

Problem je, ker ne veš točno kdaj boš kje kaj dobil.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov