danci1973 napisal/-a: ↑25. Januar 2024, 08:16
Že kar dolgo imam teorijo, da najbrž nima smisla, da bi vsaka znamka / firma delala dele za vse možne avte. Po moji teoriji so si dele za manj množične znamke / modele (kot npr. Subaru) razdelile in jih izdeluje ena od njih, ostali pa jih jemljejo od te in pakirajo v svojo embalažo...
Tako sem pred časom v original zaprti Sachs embalaži dobil sklopko z Valeo komponentami.
To je itak dobro znano pa za vse znamke isto. Za FIAT-a ki mogoče ni toiko redek kot Subaru v evropi sem kupoval vžigalno tuljavo (ki si jo sicer avto deli še z drugimi znamkami in motorji različnih kubikaž) in sem kupil 4 različne prizvajalce in vedno notri dobil champion vžigalno tuljavo, čeprav nisem nikoli kupil championove. Kot zanimivost:
1. "proizvajalec" je na champion tuljavi odbrusil serijsko številko
2. "proizvajalec" je na champion tuljaci original serijsko številko prelepil z polovičarsko lahko-odstranljivo nalepko
3. in 4. "prozivajalec" se ni sekiral, da na tuljavi piše champion
Sachs/Valeo je dobro znano da si med seboj prepakiravajo in je čisto normalno, da v sachs vrečki kupiš 20€ cenejšo valeo sklopko. Ali obratno. Tudi cena je lahko v obe smeri. da kupiš ceneje ali dražje. Odvisno od dneva.
Problem je, ker ne veš točno kdaj boš kje kaj dobil.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....