Ketne in alarm?
Ketne in alarm?
Živ!
Kdo ve za kakšen dober avtoalarm in pa trpežne, dobre in hitrogorpadajoče snežne verige?
Avto je fajn, o pomankljivostih pa v prihodnosti.
Jan
Kdo ve za kakšen dober avtoalarm in pa trpežne, dobre in hitrogorpadajoče snežne verige?
Avto je fajn, o pomankljivostih pa v prihodnosti.
Jan
Če že ketne potem na vse štiri gume drugače bo rezultat zelo
Mislimo enako. Konkretni nasveti ...
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Tudi tam ni bilo razloženo, zakaj bi se naj kr nekaj nardilo...strojnik005 napisal/-a:v temi ketne je pisal neki o tem kaj se lahk nrdi če daš na en par sam ketne. Baje da ni denarnc prijazno
Sam sem mnenja, da se pri Subarujevem AWD-ju nima kaj naredit. Bi pa bil vesel, če me nekdo z razlago prepriča v nasprotno...
D.
Če je to neka normalna vožnja potem mislim da ne more biti nič hudega, če je pa potreba po verigah zaradi obtičanja in kasnejšega obremenjevanja ko bodo npr. prva kolesa stala/zadnja vrtela ali kaj podobnega potem hitro smrdi sklopka, visko trpi ...
Ni neka znanstveno podprta teorija, sem pa že vohal sklopko... ko so bile ketne na prednjih kolesih, avto še vseeno nikamor ko je bil naseden na sneg... Naj gorazd napiše kako ni kaj
Ni neka znanstveno podprta teorija, sem pa že vohal sklopko... ko so bile ketne na prednjih kolesih, avto še vseeno nikamor ko je bil naseden na sneg... Naj gorazd napiše kako ni kaj
jst mam ze 2 kompleta prpravlena za na Outbacka
drgac je pa glavni problem v visko sklopki v centralnem difu, katero ubije prevelika razlika v navorih (brez keten se vrti, z pa ne - posledicno sklopka probava zaklent in ji ne ratuje)
drgac je avto s crknjeno visko sklopko cisto vozen, sam offroad capabilities se zmanjsajo...konktretno(en biciku u luft pa ostanes na mestu) - taksen je bil od subi92 bivsi beli do menjave menjalnika, zdj je spet OK
drgac je pa glavni problem v visko sklopki v centralnem difu, katero ubije prevelika razlika v navorih (brez keten se vrti, z pa ne - posledicno sklopka probava zaklent in ji ne ratuje)
drgac je avto s crknjeno visko sklopko cisto vozen, sam offroad capabilities se zmanjsajo...konktretno(en biciku u luft pa ostanes na mestu) - taksen je bil od subi92 bivsi beli do menjave menjalnika, zdj je spet OK
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4464
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Normalno, da sklopka v takih primerih smrdi - nima pa neke veze s ketnami viscotom.subi92 napisal/-a:Če je to neka normalna vožnja potem mislim da ne more biti nič hudega, če je pa potreba po verigah zaradi obtičanja in kasnejšega obremenjevanja ko bodo npr. prva kolesa stala/zadnja vrtela ali kaj podobnega potem hitro smrdi sklopka, visko trpi ...
Moje razmišljanje temelji na tem, da Subaru nima visco prenosa, ampak ima visko zaporo diferenciala.
Kar pomeni, da se bodo v končni fazi vsa štiri kolesa vrtela enako hitro - če se tista z gripom (verigami) ne bodo mogla vrteti, se tudi drugi dve ne bodo...
D.
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 954
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
O tem smo že večkrat govorili. Načeloma bi moralo biti bolje, če so verige na vseh kolesih.
Vendar - iz prakse se je pokazalo, da ni težav, če voznik vozi normalno.
Da to drži, je dokaz tudi to, da Subaru te stvari piše v navodila - tam je mirno navedeno, da natakneš verige le na sprednji par koles.
Pred leti sem vprašal o tem tudi na tehnično pomoč v Nemčiji. Tam odgovorijo kar stručkoti in vedo, kaj govorijo. Tudi tam je bilo rečeno, da mirno uporabiš le en par verig.
Vendar - iz prakse se je pokazalo, da ni težav, če voznik vozi normalno.
Da to drži, je dokaz tudi to, da Subaru te stvari piše v navodila - tam je mirno navedeno, da natakneš verige le na sprednji par koles.
Pred leti sem vprašal o tem tudi na tehnično pomoč v Nemčiji. Tam odgovorijo kar stručkoti in vedo, kaj govorijo. Tudi tam je bilo rečeno, da mirno uporabiš le en par verig.
ne... tista brez oprijema se vrtijo (v prazno), tista s ketnami ne potegnejo -> čez 10 sekund se pokadi iz cent. diffa...danci1973 napisal/-a:
Kar pomeni, da se bodo v končni fazi vsa štiri kolesa vrtela enako hitro - če se tista z gripom (verigami) ne bodo mogla vrteti, se tudi drugi dve ne bodo...
D.
Moje mnenje je, da ob uporabi dobrih/solidnih gum ni potrebe po verigah. Gre povsod,.. dokler ne nasedeš; takrat ti pa tud ketne ne pomagajo več.
Jaz osebno jih nimam.
Problem je, ker to ni visko 100% zapora diffa, ampak visko delna zapora. Če obe sprednji kolesi zablokiraš, se bo tistih 30 ali koliko % moči prenašalo na zadnji par preko viska in ta bo v tem primeru "delal" na polno. Če mu to res škoduje, je drugo vprašanje. Bi verjel, da ne zna biti dobro.
Iz istega razloga se mora valarje na tehničnem dati v 4wd način za testiranje takšnih avtov.
Viskoti (sklopke sploh, pa tudi zapore) v splošnem niso narejeni za konstantno delovanje, ampak le za pomoč, ko je potrebno.
Iz istega razloga se mora valarje na tehničnem dati v 4wd način za testiranje takšnih avtov.
Viskoti (sklopke sploh, pa tudi zapore) v splošnem niso narejeni za konstantno delovanje, ampak le za pomoč, ko je potrebno.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov